970 lojistik öğrencisine soruldu: AŞK NEDİR? İşte gençlerin aşka bakışı…

970 lojistik öğrencisine soruldu: AŞK NEDİR? İşte gençlerin aşka bakışı…

970 üniversite öğrencisine aşka bakışları soruldu. Gençlerin yüzde 41.1’ine göre aşk, “sevgi ve saygı”. Ankete göre gençlerin en sevdiği için aşk şiiri 2006 yılından bu yana Atilla İlhan’ın “Ben Sana Mecburum”u olurken, gençlerin yüzde 25’inin aşk itiraflarını telefonda yaptığı ortaya çıktı.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Gençlerin Aşka Bakışı 2016” konulu anket sonuçlandı.

İnternet ortamında gerçekleştirilen ankete 17-27 yaş arasındaki 970 üniversite öğrencisi katıldı. Ankete katılan gençlerin yüzde 48.4’ü ilk aşklarını 16 yaşın altındayken yaşarken, şu anda birine aşık olduğunu ifade eden gençlerin oranı yüzde 35.5 oldu.

DÜNYANIN EN TATLI MUTLULUĞU

Gençlerin Aşka Bakışı 2016 Anketi Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nüket Güz ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Doç. Dr. Pınar Seden Meral tarafından gerçekleştirildi. Anketi değerlendiren Prof. Dr. Nüket Güz, söz konusu anketi geçmiş yıllarda görev yaptığı diğer üniversitelerde de gerçekleştirdiğini belirterek, “2006 yılında Doç. Dr. Seher Er ile birlikte yaptık bu araştırmayı. 2006 yılında gençler aşkın anlamını yüzde 12 oranında “sevmek”, yüzde 6 oranında “tarifsiz duygu”, yüzde 5 oranında “tutku”, yüzde 3 oranında “acı-tatlı, yüzde 1 oranında “güven-para” olarak tarif ederken, 2016 yılında gençlerin yüzde 41.1’ine göre aşk, “sevgi ve saygı”, yüzde 33.3’üne göre ise “dünyanın en tatlı mutluluğu”” dedi.

GENÇLERİN YÜZDE 25’İ AŞKINI TELEFONDA İLAN EDİYOR

Güz, 2006 yılında gençlerin sevdiklerine ilan-ı aşk etmek için yüzde 67 oranında “söz”ü yani yüz yüze iletişimi tercih ettiğini belirterek, “2016 yılında ise gençlerin yüzde 38’i aşık olduğu kişiye hislerini yüz yüze ifade edeceğini belirtiyor. Bu noktada ilginç olan 10 yıl içerisinde bir araç kullanarak aşk ilanında bulunmanın da bir seçenek olarak görülmesi” diyor. Yine 2016 yılı sonuçlarına göre hislerini telefon aracılığıyla söyleyeceğini belirten gençlerin oranı yüzde 25.

AŞK İÇİN YAPILACAK EN BÜYÜK ÇILGINLIK

“Gençlerin Aşka Bakışı 2016” konulu araştırmaya göre yüzde 24.7’si aşık oldukları kişiye “aşkım” diye hitap ettiklerini söylerken, sevdiğine “sevgilim” ve “hayatımın anlamı” diyenlerin oranı yüzde 13.5.

Gençlere göre aşık oldukları kişi için yapabilecekleri en büyük çılgınlık, sevdikleri kişi ile gizlice evlenmek. Aşık oldukları kişi ile bir çılgınlık yaparak gizlice evlenebileceklerini söyleyen gençlerin oranı yüzde 43.4 iken, aşık olduklarını kişinin kapısında yatacaklarını söylen gençlerin oranı yüzde 20.5, sevdikleri kişiyi kaçıracaklarını söyleyen gençlerin oranı ise yüzde 18.1.

“AŞK İÇİN HİÇBİR ŞEYDEN VAZGEÇMEM!”

2016 yılı sonuçlarına göre gençler aşık oldukları kişi için bir çılgınlık yaparak gizlice evlenebileceklerini söyleseler de, aşık oldukları kişi için sahip oldukları hiçbir şeyden vazgeçmek istemiyorlar. Ankette gençlere aşık oldukları kişi için ailelerinden mi, paradan mı yoksa okulunuzdan/işinizden mi vazgeçersiniz diye sorulduğunda, gençlerin yüzde 49.5’u hiçbirinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyorlar.

EN BEĞENİLEN AŞK DİZİSİ: POYRAZ KARAYEL, EN BEĞENİLEN AŞIK ÇİFT: ÖMER-DEFNE

“Gençlerin Aşka Bakışı 2016” konulu anketin sonuçlarına göre üniversite gençliğinin en beğendiği aşk dizisi yüzde 31.9 oyla Poyraz Karayel dizisi olurken, en beğenilen aşık çift yüzde 36 oyla Kiralık Aşk dizisinin karakterleri Ömer ile Defne oldu. En beğenilen dizinin karakterleri Poyraz ve Ayşegül ise yüzde 34.8 oyla ikinci sırada yer aldı.

SOSYAL MEDYADA EN BEĞENİLEN ÇİFT: BURAK ÖZÇİVİT-FAHRİYE EVCEN

Anket sonuçlarına göre sosyal medyada en çok beğenilen aşık çift ise oyların yüzde 48.9’unu alarak açık ara oyla Burak Özçivit-Fahriye Evcen çifti oldu.

EN BEĞENİLEN AŞK ŞARKISI: KORAY AVCI - SEN

Gençlerin en beğendiği aşk şarkısı bu yıl yüzde 27 oranıyla Koray Avcı’nın “Sen” isimli parçası oldu. Gülben Ergen ve Oğuzhan Koç’un birlikte söylediği “Aşka Aynı Değil” isimli parça ise yüzde 20.2 ile ikinci sırada yer aldı.

EN İYİ AŞK FİLMİ: AŞK TESADÜFLERİ SEVER

Üniversite gençlerinin en beğendiği aşk filmi ise “Aşk Tesadüfleri Sever” oldu. Gençler yüzde 29.2 oranında Aşk Tesadüfleri Sever filmini seçerken, İncir Reçeli  yüzde 28.1, Aşk Sana Benzer yüzde 23.6 oranında oy aldı.

10 YILDIR EN BEĞENİLEN AŞK ŞİİRİ  “BEN SANA MECBURUM”

2005 yılında kaybettiğimiz Türk Edebiyatı’nın önemli ismi Atilla İlhan, on yıldır gençler tarafından “Ben Sana Mecburum” adlı şiiri ile en sevilen şair olarak seçiliyor. Atilla İlhan ve Ben Sana Mecburum adlı şiiri 2006 yılında yüzde 8 oranında oy alırken, 2016 yılında oyların yüzde 41.2 oranında gençlerden oy aldı. 

Etiketler :