Almanya Grand Prix, Pirelli lastiklerini öneriyor

Almanya Grand Prix, Pirelli lastiklerini öneriyor

Eskiden yüksek hızı ve muazzam düzlükleri ile bilinen Almanya'daki Hockenheim pistinin 2002 yılında açılan kısaltılmış versiyonunda farklı özellikler daha dengeli bir şekilde yer alıyor. Dolayısıyla, Pirelli bu hafta sonu için C2 sert, C3 orta ve C4 yumuşak olmak üzere P Zero serisindeki orta lastikleri önerdiğini duyuruyor. Bu seçimler, orta, yumuşak ve ultra yumuşak hamurların kullanıldığı geçen yıl ile genel anlamda benzeşiyor.Pist özellikleri-Hockenheim pistini...

Eskiden yüksek hızı ve muazzam düzlükleri ile bilinen Almanya'daki Hockenheim pistinin 2002 yılında açılan kısaltılmış versiyonunda farklı özellikler daha dengeli bir şekilde yer alıyor. Dolayısıyla, Pirelli bu hafta sonu için C2 sert, C3 orta ve C4 yumuşak olmak üzere P Zero serisindeki orta lastikleri önerdiğini duyuruyor. Bu seçimler, orta, yumuşak ve ultra yumuşak hamurların kullanıldığı geçen yıl ile genel anlamda benzeşiyor.

Pist özellikleri

-Hockenheim pistini tanımlayan tek bir belirgin özellik bulunmuyor. Bazıları hızlı, bazıları daha yavaş bölümlerden ve stadyumu andıran virajıyla hız kombinasyonu sunan parkur, izleyicilerin favorileri arasında yer alıyor.

-Enerji yüklemesi ve aşınma açısından orta düzeyde olan pistte bu yıl önemli bir değişiklik olmadı. Hafta sonu boyunca pistte ciddi bir değişim olması beklenmiyor.

-Yanal ve boylamsal talepler, pist boyunca oldukça dengeli, başka bir deyişle teorik olarak doğru kurguyla lastiklerin optimal şekilde işlev görmesini sağlamak zor olmamalı.

-Geçen yıl yağmur, strateji öngörmeyi neredeyse imkansız hale getirmişti. Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yumuşaktan ultra yumuşağa geçtiği tek pit stop stratejisiyle yarışı kazandı (ilk altıda arasında tek pit stop yapan pilot olarak). Güvenlik aracının da girdiği yarışta Red Bull pilotu Max Verstappen, üç pit stop yapmasına rağmen dördüncü sırada bitirmeyi başardı. Tarihsel olarak, güvenlik aracı yaklaşık yüzde 50 olasılıkla yarışa müdahale ediyor.

-Ferrari pilotu Sebastian Vettel geçen yıl sıralamalarda yeni bir toplam tur rekoru kırmış olsa da Kimi Raikkonen, McLaren-Mercedes ile 2004’te kırdığı en hızlı tur rekorunu hâlâ elinde tutuyor.

F1 ve Otomobil Yarışları Başkanı Mario Isola, “Hockenheim pisti, takımların tamamıyla aşina olduğu bir pist değil. Uzun yıllar Nurburgring ile dönüşümlü kullanıldı, daha sonra takvimden çıkarıldı ve geçen sene yeniden döndü. Bununla birlikte, pistin özellikle şaşırtacak bir bölümü yok ve lastikler için talepler ve uygulanan kuvvetler oldukça dengeli. Bunun bir istisnası, biraz daha çok dur-kalk yapılan Motordrom bölümü. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise 12. ve 13. virajlardaki eğim. Aşınma ve bozulma genellikle fazla olmadığı için daha önce lastiklerin uzun süre kullanıldığını gördük. Ama geçen sezon yaşadığımız gibi, yılın bu zamanında Hockenheim'da havanın nasıl olacağını tahmin etmek kolay değil ve bu kesinlikle stratejiyi etkileyen önemli bir faktör olabilir” dedi. 

Etiketler :