Anadolu Isuzu, Litvanya’ya çıkarma yaptı!

Anadolu Isuzu, Litvanya’ya çıkarma yaptı!

Anadolu Isuzu otobüsleri 15 ülkede yapacağı Avrupa Turu kapsamında 14-16 Haziran tarihleri arasında Litvanya’daydı. Vilnius şehrinde organize edilen özel alanda 2 farklı modeli test etme imkânı tanıyan Anadolu Isuzu, gittiği tüm ülkelerde müşterilerinden büyük talep görüyor.

Anadolu Isuzu tarafından Türkiye’de üretilen Isuzu araçları, Isuzu Euro Tour 2017 kapsamında Avrupa’yı dolaşmaya devam ediyor. 100 günde 20 bin kilometer ve 8 ülke hedefiyle yola çıkan ancak yoğun talep üzerine ülke ziyaret sayısını 15’e çıkaran Anadolu Isuzu, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Polonya’nın ardından 14-16 Haziran tarihleri arasında Litvanya’yı ziyaret etti

Türk, Litvanyalı ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden katılımda bulunan basın mensuplarıyla gerçekleşen toplantıda Litvanya Isuzu distribütörü UAB Salociai Ir Partneriai 10 yıllık işbirliktelikleri anısına Litvanya’daki müşterileri “Salcininku Autobusu Parkas” ve “Jurbarko Autobusu Parkas”’a plaketlerini takdim etti.

Litvanya’daki etkinliğe Anadolu Isuzu İhracat Direktörü Hakan Kefoğlu, İhracat Bölge Yöneticisi Murat Dedeoğlu,  İhracat Bölge Uzmanı Metin İşbilir, Otobüs Ürün ve Platform Yöneticisi Eren Yüzbaşıoğlu, Halkla İlişkiler Uzmanı İlke Ergun ve Anadolu Isuzu’nun Litvanya distribütörü  UAB Salociai Ir Partneriai Direktörü Ruslan Andrejev, sahibi Vladimir Liachovic, Satış Şefi Vygantas Sulga ve çok sayıda Litvanyalı Anadolu Isuzu müşterisi katıldı.

HAKAN KEFOĞLU: “15 ÜLKEDE TANITIM TURU YAPACAĞIZ, LİTVANYA 7. DURAĞIMIZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Anadolu Isuzu Ihracat Direktörü Hakan Kefoğlu şunları söyledi:Sizlerle, Isuzu Euro Tour 2017’nin 7. durağı olan Litvanya’da buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye’den tüm dünyaya ihraç ettiğimiz otobüslerimizi Isuzu Euro Tour 2017 kapsamında 15 ülkede tanıtmaktan onur duyuyoruz. Hedefimiz; Citiport ve Citibus araçlarımızla, binlerce kilometre yol yaparak, ihracat şampiyonu olan otobüslerimizi 15 ülkede tanıtmak. Turumuzun Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Slovakya, Polonya ve bugün Litvanya ayağını tamamladık. Gittiğimiz her ülkede müşterimiz olan belediyeleri ziyaret ediyor, otobüslerimiz hakkında bilgi veriyor ve test sürüşü imkanı tanıyoruz.”

“ANADOLU ISUZU YILDA 13 BİN 500 ADET ARAÇ ÜRETME KAPASİTESİNE SAHİP”

Anadolu Grubu’nin 1983 yılında Anadolu Isuzu araçların üretimine başladığını hatırlatan Hakan Kefoğlu, yılda 13 bin 500 adet araç üretme kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl sadece Ar-Ge için 9 milyon dolar yatırım yaptıklarını kaydeden Hakan Kefoğlu, “Ar-Ge merkezimiz şu ana kadar 50 patent başvurusu yaptı. 100’ün üzerinde mühendis çalışmaktadır” dedi.

Anadolu Isuzu’nun 7.3 metreden 12 metreye kadar uzanan boyutta otobüsler ürettiğini anlatan Kefoğlu, turizm, şehiriçi ve midibüs araçlarının bulunduğunu ve bu araçların hepsinin Euro 6C emisyonuna sahip olduğunun altını çizdi.

“BU ÜRÜN GRUBUMUZUN HEPSİ BALTIK ÜLKELERİNDE SATIŞA HAZIRDIR”

Konuşmasında Anadolu Isuzu araçları hakkında teknik bilgiler de veren Kefoğlu, “Bu ürün grubumuzun hepsi Baltık ülkelerinde satışa hazırdır” diye konuştu.

“30’dan fazla ülkede distribütörümüz var ve 172 noktada servis noktamız bulunuyor. Isuzu, satış sonrası hizmete büyük önem vermektedir” diyen Kefoğlu, bir otobüs üretim üssü olan Türkiye’de 12 yıldır midibüste ihracat lideri olduklarını vurguladı.

“2020 YILINDA 60 ÜLKEYE İHRACAT YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Anadolu Isuzu’nun 1984’ten beri 150 bin araç ürettiğinin altını çizen Kefoğlu, bu zamana kadar Anadolu Isuzu’nun 15 bin araç ihraç ettiğini ve toplam 800 milyon dolar ihracat cirosu elde ettiğini belirtti.

2016 yılında yapılan araştırmada Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ihracatını en çok  büyüten  5. Şirket olduğunu vurgulayan Kefoğlu, Anadolu Isuzu’nun 2020 vizyonunun 60 ülkeye ihracat yapan bir otomotiv firması haline gelmek olduğunu söyledi.

RUSLAN ANDREJEV: “400 FAZLA ANADOLU ISUZU OTOBÜSÜ SATTIK”

Anadolu Isuzu’nun Litvanya distribütörü UAB Salociai Ir Partneriai Direktörü Ruslan Andrejev de yaptığı konuşmada, Anadolu Isuzu araçlarının 8 ülke için düzenlediği turun bir ayağının da Litvanya olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Bu organizasyon sayesinde Isuzu araçlarının Litvayanlı müşterilerine tanıtımının yapılma imkanının bulunduğunu söyleyen Ruslan Andrejev, davete katılanlara teşekkür etti. Ruslan Andrejev, davete katılanların Isuzu otobüslerini ıslak ve kaygan zeminde test etme imkanı bulacağını sözlerine ekledi.

UAB Salociai Ir Partneriai’nin 20 yıl önce otomotiv sektörüyle ilgili faaliyetlere başladığını anlatan Ruslan Andrejev, Anadolu Isuzu ile de işbirliklerinin 15 yıldır devam ettiğini söyledi. Ruslan Andrejev “Şu ana kadar 400’den fazla Anadolu Isuzu marka otobüs sattık” dedi.

15 YIL ÖNCE ÇAT KAPI İLE BAŞLAYAN İLİŞKİ

UAB Salociai Ir Partneriai sahibi Vladimir Liachovic de yaptığı açıklamada 15 yıl kadar önce otobüs almak için Türkiye’ye geldiğini ve Anadolu Isuzu fabrikasına giderek firma yetkilileri ile tanıştığını belirtti. “Çat kapı” şeklinde yapılan bu ziyarette Anadolu Isuzu yetkililerinin kendisini çok iyi karşıladığını söyleyen Vladimir Liachovic, 2 adet otobüs alarak başladıkları ilişkilerinin geçen 15 yılda 400 otobüsü aştığını söyledi. Anadolu Isuzu otobüslerinin her yönüyle çok güvenli, kaliteli ve konforlu olduğuna dikkat çeken Vladimir Liachovic, Baltık ülkelerinde Anadolu Isuzu araçlarını en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini belirtti.

LİTVANYA VILNIUS BELEDİYESİ’NE 76 ADET CITIBUS

Litvanya’da kurduğu özel test parkurunda Citiport ve Citibus demo araçlarıyla test sürüşü organize eden Anadolu Isuzu, geçtiğimiz dönemde Vilnius Belediyesi’nden 76 adet Isuzu Citibus siparişi almıştı.

LETONYA’DAN SONRA DA TURA DEVAM EDECEK

Bugüne kadar Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 1000’in üzerinde Turquoise ve 300’ün üzerinde Citibus satışı gerçekleştiren Anadolu Isuzu, Euro Tour 2017 kapsamında Litvanya’dan sonra Letonya, Estonya, Ukrayna, Almanya, Fransa, İspanya, Slovenya ve Sırbistan gibi ülkeleri ziyaret edecek.

Etiketler :