Ankara’daki Shell akaryakıt istasyonlarında 86 kadın çalışan işbaşı yaptı

Ankara’daki Shell akaryakıt istasyonlarında 86 kadın çalışan işbaşı yaptı

Türkiye genelinde kadınlara çalışma hayatında fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen “Shell’de Kadın Enerjisi” projesi kapsamında, Ankara’da 86 kadın çalışan görevlerine başladı.

Shell&Turcas’ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı himayelerinde, İŞKUR iş birliğinde yürüttüğü “Shell’de Kadın Enerjisi” projesi Türkiye çapında başarıyla devam ediyor. Kısa sürede yoğun ilgi gören proje kapsamında, Ankara’daki Shell akaryakıt istasyonlarında 86 kadın çalışan işbaşı yaptı.

Akaryakıt sektöründe bir ilk olan proje, Shell&Turcas'ın faaliyet gösterdiği tüm illerde  yürütülüyor. Shell&Turcas, proje ile akaryakıt ve enerji ile ilgili mesleklerin “erkek işi” olduğu algısını kırmayı ve kadınlara çalışma hayatında fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyor. Kadınlara, Shell akaryakıt istasyonlarında ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, temizlik görevlisi, muhasebe elemanı, idari işler uzmanı ve istasyon yöneticisi gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı veren proje kapsamında 5 yılda 5 bin kadına iş sağlanacak.

Shell&Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladıkları 1923 yılından beri akaryakıt sektöründe yaptıkları yatırımlarla ekonomiye katkıda bulunduklarını belirterek; “Ekonomiye yaptığımız katkının yanı sıra toplum için geliştirdiğimiz projelerle de öncü olmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. İŞKUR iş birliğiyle yürüttüğümüz ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ projesiyle Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı 2023 yılına kadar 5 bin kadına istihdam sağlayacağız. Başkentimiz Ankara’da da kadın istihdamına destek olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Etiketler :