Avrupa Komisyonu: “LNG, ağır iş tipi araçlar için dizele mevcut bir alternatif”

Avrupa Komisyonu: “LNG, ağır iş tipi araçlar için dizele mevcut bir alternatif”

IVECO Marka Başkanı Pierre Lahutte: “Avrupa Komisyonu önerisi, IVECO’nun ağır iş tipi araçlarda LNG’nin kullanımına öncülük ettiği sürdürülebilir taşımacılık alanındaki uzun vadeli stratejimizi destekliyor. Avrupa yollarında kullanımda olan doğal gazla çalışan IVECO araçlarından oluşan geniş filo, bu yakıtın operasyonel ve kârlılık açısından dizelin kullanılabilir bir alternatif sunuyor" dedi.

Yeni ağır araçlar için oldukça zorlayıcı karbondioksitsalınım performansı standartlarını belirleyen Avrupa Parlamentosu ve Konseyi’nin yönetmelik teklifi, dizele alternatif olarak Sıvılaştırılmış Doğal Gazı (LNG) gösteriyor. Doğal gaz, partikül madde ve nitrik oksit salınımlarını Euro 6 sınırlarıyla kıyaslandığında büyük ölçüde azaltıyor ve karbondioksit salınımlarını azaltabilen ve atıktan enerji üretimine dayalı olan döngüsel ekonomiye bir geçiş sunan tamamen yenilenebilir bir yakıt olan biyometanın kullanılmasına zemin oluşturur. Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Parlamentosu ve Konseyi’ne sunduğu öneride, LNG şu şekilde tanımlanıyor: “LNG, ağır iş tipi araçlar için dizele mevcut bir alternatif. Mevcut ve gelecekteki yenilikçi LNG’ye dayalı teknolojilerin kullanılması kısa ve orta vadede karbondioksit salınımı hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü LNG teknolojilerinin kullanımı dizel araçlara kıyasla daha düşük karbondioksit salınımlarına neden olur. Ayrıca, mevcut LNG teknolojileri, nitrik oksit ve partikül madde gibi havayı kirleten salınımların daha düşük düzeyde olmasını garanti etmektedir. Ayrıca yeterli olan minimum düzeydeki dolum altyapısı da kurulmuş durumda ve ulusal politikaların alternatif yakıt altyapıları çerçevesinin bir parçası olarak geliştirilmeye devam ediyor”

Konuyla ilgili hafif ticarî araçlardan, 50 tona kadar brüt ağırlığa sahip ağır kamyonlara ve otobüslere kadar doğal gazla çalışan modellerden oluşan tam bir filo sunan tek üretici konumunda bulunan IVECO’nun marka başkanı Pierre Lahutte, “Avrupa Komisyonu önerisi, IVECO’nun ağır iş tipi araçlarda LNG’nin kullanımına öncülük ettiği sürdürülebilir taşımacılık alanındaki uzun vadeli stratejimizi destekliyor. Avrupa yollarında kullanımda olan doğal gazla çalışan IVECO araçlarından oluşan geniş filo, bu yakıtın operasyonel ve kârlılık açısından dizelin kullanılabilir bir alternatif sunuyor. Olağanüstü bir çevresel performans sunuyor ve bu son derece zorlayıcı hedeflere ulaşmada katkı sağlayabilir” dedi.

Etiketler :