Avrupalı Treyler Üreticileri İstanbul’da Genel Kurul Yaptı

Avrupalı Treyler Üreticileri İstanbul’da Genel Kurul Yaptı

Avrupa’nın treyler üreticilerinin çatı kuruluşu olan CLCCR (International Association of the Body and Trailer Building Industry) Genel Kurulu, 24 Ekim tarihinde TREDER’in ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı. Yapılan seçimle CLCCR’nin yeni Başkan Vekili Aki Siren oldu. TREDER’in mükemmel bir ev sahipliği gösterdiğini ifade eden CLCCR Başkanı Stephane Girerd, emeği geçen herkese teşekkür etti. Özkoç firmasının da destek verdiği organizasyonda TREDER, CLCCR üyeleri onuruna İstanbul Boğazı’nda teknede akşam ye

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), Avrupa’nın 10 ülkesinden gelen temsilcilerini İstanbul’da ağırladı. Yeni yönetimin yanı sıra treyler ve üstyapı sektöründeki yeni regülasyonların gündeme geldiği toplantı 24 Ekim tarihinde Hilton Oteli’nde yapıldı. Toplantıya yurtdışından 14 delegenin yanı sıra TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, TREDER Genel Sekreteri Ayhan Eryazar, Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Arslan ve CLCCR Teknik Komite Üyesi Zafer Halli de yer aldı. Özkoç firması tarafından tüm delegelere toplantı hatırası olarak kültürümüzün önemli bir değeri olan Mevlana’nın semazen üzeri esma ül hüsna işlemeli ney ve sikke hediye edildi.  

CLCCR Genel Sekreteri ve VDA Ticari Araçlar, Treyler, Otobüs ve Taşımacılık Politikaları Sorumlusu  Dr Michael Niedenthal, Türkiye’ye davet edilmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin  ticari araçlar pazarında hem üretim hem de pazar anlamında çok önemli bir yerde olduğunu söyledi.  Avrupa treyler pazarının son 3-4 yılda yükselişte olduğunu ancak son zamanlarda dramatik şekilde bir düşüş yaşandığını belirten Niedenthal, bu düşüşün biraz daha devam edebileceğini aktardı.

CLCCR Başkanı Stephane Girerd de, Çin ile Amerika arasındaki ticari gerilimden Avrupa’nın olumsuz etkilendiğini bundan dolayı treyler ve kamyon ihracatının ve üretiminin düşüş yaşandığını söyledi. TREDER’in mükemmel bir ev sahipliği gösterdiğini ifade eden Girerd, emeği geçen herkese teşekkür etti.  

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk ise Avrupalı meslektaşlarını bir kez daha Türkiye’den ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “TREDER sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda da faaliyetlerini yürüten bir dernek. CLCCR’nin daimi üyesiyiz. Her fırsatta bu güzel ülkemizi tanıtmayı kendimize bir borç biliyoruz. Bu iki gün içerisinde Türk misafirperverliğimizi Avrupalı dostlarımıza gösterdiğimizi düşünüyorum.  Bu toplantıda bizlerden desteklerini esirgemeyen Özkoç Ailesi’ne de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Özkoç İlave Dingil Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İngör de, Türk treyler sektörünü en iyi şekilde temsil eden TREDER’in kendilerine bu organizasyonda yer verdikleri için dernek yönetimine teşekkürlerini sundu. 

Özkoç İlave Dingil Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali İngör ise Özkoç’un Türkiye ve yurtdışında önemli işlere imza attığına değinen İngör, sektörü olan desteklerinin her zaman süreceğini söyledi.  

Etiketler :