Baba ile oğulun lojistikteki başarısı sürüyor!

Baba ile oğulun lojistikteki başarısı sürüyor!

Netlog Lojistik Grubu, TNT Express’in Avrupa’daki organizasyonu TNT Fashion Europe’u satın almak için anlaşma imzaladı

Netlog Lojistik Grubu,  bu sefer global arenada hizmet sağlayan TNT Express’in sahibi olduğu Avrupa’nın en büyük tekstil ve moda lojistik firması TNT Fashion Group operasyonunu Belçikalı ortağı Belspeed ile birlikte satın almak üzere anlaştı.

E-TİCARET LOJİSTİĞİNİ YÖNETİYOR

Merkezi Amsterdam’da bulunan TNT Fashion Group, Abercrombie & Fitch, MS Mode, Calvin Klein, Donna Karan, Tory Burch gibi 60’ın üzerinde dünya markasının tüm Avrupa ve e-ticaret lojistiğini yönetiyor. 2013 yılını 190 milyon dolarlık gelirle kapatan şirket, toplamda 350 milyon adet ürüne birim bazında lojistik işlem gerçekleştirdi. Hollanda üzerinden tüm Avrupa’ya hizmet sağlayan TNT Fashion Group’un müşterilerinin yüzde 75’ ini Amerikalı şirketler oluşturuyor.

BELÇİKALI BELSPEED İLE ANLAŞTI

Netlog Lojistik Grubu, Hollandalı TNT Fashion ile aynı anda Belçika’nın en büyük tekstil lojistik firması Belspeed şirketine de yüzde 50 ortak olmak üzere anlaştı. Netlog Lojistik Grubu’nun üçüncü kuşak temsilcisi ve Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, yeni satın alımlarla Avrupa’da 230 milyon doları aşkın ciroya sahip olacak yeni bir yapı oluşturduklarını belirtti.Grubun Türkiye’de büyümeye devam edeceğini kaydeden Çak, 2014 yılında 900’ye yakın yeni istihdam sağlayacaklarını vurguladı. Ancak Türkiye’de belirli bir büyüklüğe ulaştıklarına işaret eden Çak, “Yurt dışında yeniden organize olmanın çok zaman ve yatırım gerektireceği sebebi ile global hedeflerimizi süratlendirmek için yerel iyi firmaları konsolide etmeyi tercih ettik. Satın aldığımız iki şirket de hem çok profesyonel ve başarılı yönetilen hem de tatmin edici düzeyde kar eden şirketler. Alım işlemi tamamlandığında TNT Fashion ve Belspeed şirketlerini tek çatı altında birleştireceğiz. Bu birleşme ile merkezi Amsterdam’da bulunacak yeni şirketin bu bölgede 300 bin metrekare alana sahip 11 deposu ve 2 bin çalışanı ile 130 dünya markasına lojistik hizmet veren bir yapı olacak” dedi.

YURTDIŞI GELİRLERİNİ İKİ YIL İÇİNDE 500 MİLYON DOLARA ÇIKARMAK İSTİYOR

Bu satın almanın Netlog Lojistik Grubu’nun orta vadede global bir servis sağlayıcı olması yönünde önemli bir adım olduğunu dile getiren Gökalp Çak, şöyle devam etti: “Netlog’un, Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu operasyonları gibi Türkiye dışında yapılan lojistik hizmet cirosunun iki yıl içinde 500 milyon doları aşmasını hedefliyoruz. Buna ek olarak Amerika ve Dubai de de yapılanmak üzere ilk adımlar atıldı. 2018 yılı hedefimiz yurtdışı gelirlerimizi 1 milyar dolar düzeyine çekmek.TNT Express’in ana işi dışında kalan işlerden çıkmak istemesi bizim için önemli bir avantaj oldu. Yedi aylık yoğun bir çalışmanın ardından satın alım için imzaları attık. Gördüğümüz şu ki, TNT Fashion Europe, 2-3 yıl içinde kendisini ikiye katlayacak potansiyele sahip. Bizim katkımız da uzun zamandır lojistiğin sadece depolama ayağında kalan bu kurumsal yapıya adrenalin vermek ve daha agresif olmayı teşvik etmek olacak.Tamamı İngiliz, Hollanda ve Belçikalılardan oluşan TNT Fashion Europe yönetim kadrosuna yetiştirilmek üzere Türk yöneticiler göndereceğiz. Karşılıklı know how alışverişinde bulunacağız. Sahibi olduğumuz İntercombi Uluslararası Taşımacılık, KTT Konteyner Forwarding, Hollandalı Greenbridge BV şirketleri de bu yapıya uluslararası taşımacılık konusunda destek verecek onlarla birlikte Avrupa, Amerika, Orta ve Uzak Doğu şube yapılanmalarını gerçekleştirecekler.Netlog Lojistik Grubu Türkiye’de gıda, soğuk zincir, tekstil, teknoloji ve otomotiv lojistiği gibi birçok dalda kendini kanıtlamış bir grup. Satış anlaşması imzaladığımız TNT Fashion Group ve hem hissedar ortağı olduğumuz hem de satın almada ortağımız olan Belspeed’in Türkiye ciroları toplam gelirlerinin ancak yüzde ikisine tekabül ediyor. Amacımız bu oranı yükseltmekle beraber TNT Fashion / Belspeed birleşmesinin sunacağı yeni altyapının bizi Türkiye dışında da ciddi işler yapan bir lojistik hizmet sağlayıcısı konumuna getireceğini göstermek olacak. Bugün nasıl Alman şirketleri gittikleri her ülkede ilk olarak Alman lojistik şirketlerini tercih ediyorsa, biz de her sektörden Türk markalarının dünyada yerel lojistik ihtiyaçlarını çözen, onların yeni pazarlara kolayca dağılımını sağlayan bir platform sunacağız.”

Etiketler :