Bayramda yola çıkmadan önce mutlaka yapmanız gerekenler...

Bayramda yola çıkmadan önce mutlaka yapmanız gerekenler...

Continental uzun mesafe yolculuklarının artacağı Ramazan Bayramı’nda tüm sürücüleri güvenli bir yolculuk ve doğru lastik bakımı için uyarıyor. En ufak detayların bile hayati önem taşıyabileceğine ve atlanmadan kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Continental, özellikle mevsimine uygun lastik kullanımının hem bireysel hem de genel trafik akışının güvenliğini artırdığını bir kez daha hatırlatıyor.Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet...

Continental uzun mesafe yolculuklarının artacağı Ramazan Bayramı’nda tüm sürücüleri güvenli bir yolculuk ve doğru lastik bakımı için uyarıyor. En ufak detayların bile hayati önem taşıyabileceğine ve atlanmadan kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Continental, özellikle mevsimine uygun lastik kullanımının hem bireysel hem de genel trafik akışının güvenliğini artırdığını bir kez daha hatırlatıyor.

Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, “Hepimizin haberlerden de aşina olduğu üzere bayramlarda trafik kazalarında ciddi bir artış oluyor. Bu trafik kazalarının önüne geçmek için en büyük sorumluluk tabii ki sürücülere düşüyor. Özellikle mevsimine uygun lastik seçimi, yola çıkılmadan önce lastiklerin hava basıncının kontrolü ve diş derinliği hayati önem taşıyor. Uzun yola çıkacak tüm sürücülerin tamamen dinlenmiş ve dinç bir şekilde yola çıkması çok önemli. Continental olarak güvenli sürüş en fazla önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Tüm sürücüleri bu bayram yola çıkmadan önce hayati önem taşıyan kontrolleri yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE

  • Yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun, ilk olarak lastiklerinizin hava basıncını ve diş derinliğini kontrol edin.
  • Lastiklerin mutlaka mevsimine uygun seçilmesi gerekiyor. Yaz sezonunda araçlarınızın dört lastiğinin de yaz lastiği olmasına dikkat edin. Kış lastikleri yaz lastiklerine göre daha uzun bir fren mesafesine sahip olmanın yanı sıra, çabuk aşınarak yakıt tüketiminin artmasına neden olacaktır. Özellikle hızla girilen virajlarda savrulma riskini göz ardı etmeyin.
  • Doğru havalı lastik, yolla daha geniş bir yüzeyde temas ettiği için daha güvenlidir. Lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.
  • Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 15-20 km’si içinde lastik basıncı mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi halde, uzun süre yol alındığında ısınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir ve sürücüyü yanlış yönlendirip yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.
  • Kış koşullarında güvenlik sınırı 4 mm olan lastik diş derinliğinin, yaz döneminde 3 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmeli. Düşük diş derinliği fren mesafesinin uzamasına sebep olur. Ufak bir ayrıntı olarak görünse de, stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu ayrıntı atlandığı takdirde, küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olaylar ciddi sorunlara dönüşebilir.

Etiketler :