Beykoz Üniversitesi’ne “Mükemmellikte Kararlılık” belgesi

Beykoz Üniversitesi’ne “Mükemmellikte Kararlılık” belgesi

Beykoz Üniversitesi, kuruluşu ile birlikte hizmetlerinde sürdürülebilir mükemmelliğe ulaşmak için EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamaya başladı. Model kapsamında dış değerlendirmeden geçen üniversite, 2 yıldız düzeyinde ‘Mükemmellikte Kararlılık’ belgesi ile ödüllendirildi.

Beykoz Üniversitesi, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilmiş olan EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamak, yönetim süreçlerini bu model ile kurgulamak için önemli bir yolculuğa adım attı. Öncelikle Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan üniversite, 10 Kasım'da Mükemmellikte Kararlılık için iki EFQM değerlendiricisi tarafından 6 tema üzerinde planlanmış bir saha değerlendirmesi geçirdi ve 2 Yıldız düzeyinde “EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi” almaya hak kazandı.

15-16 Kasım arasında İstanbul’da “Yeni Normal” teması ile gerçekleştirilen 25. Ulusal Kalite Kongresi’nde sahnede, üniversitenin “EFQM Mükemmellikte Kararlılık” Belgesi”ni alan Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin kuruluşu ile birlikte mükemmellik yolculuğumuzu başlattık. Hedefimiz Türkiye ve sonrasında da Avrupa Mükemmellik Büyük Ödülü. Bizler Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olan Beykoz Üniversitesi’ni, öğrencileri ve çalışanları için mutluluk, özgürlük, hoşgörü ve başarı merkezi yapma amacı ile hareket ediyoruz. Mükemmellik Modeli bizim sürekli iyileşme, öğrenme, öğrendikleri ile öğrenmeye ve topluma değer katma, yenilikçi olma ilkelerimize de ışık tutacak. Böylelikle Beykoz Üniversitesi, başarıları ile yurtiçi ve yurtdışında saygınlığı olan örnek bir üniversite olma hedefine kısa sürede ulaşacak” dedi.

Kongrede aynı zamanda üniversitenin Ulusal Kalite Hareketi’ne katılımını belgeleyen “İyi Niyet Bildirisi”, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı ve Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman tarafından imzalandı. 

Etiketler :