"Bizim için önemli olan emniyet ve zamanında kalkış”

"Bizim için önemli olan emniyet ve zamanında kalkış”

Pegasus Hava Yolları Kargo Direktörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen 5. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı’nda konuşan Pegasus Hava Yolları Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğin, havacılıkta yer işletme bölümünün önemli bir yer tutuğunu söyledi. Boğaç Uğurluteğin, ‘Yer İşletme Departmanının Sorumluluk Sahası’nın ne olduğunu ise şu sözlerle açıkladı:...

Pegasus Hava Yolları Kargo Direktörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen 5. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı’nda konuşan Pegasus Hava Yolları Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğin, havacılıkta yer işletme bölümünün önemli bir yer tutuğunu söyledi. Boğaç Uğurluteğin, ‘Yer İşletme Departmanının Sorumluluk Sahası’nın ne olduğunu ise şu sözlerle açıkladı: “Misafirimizin ve bagajının havalimanına girişinden varış istasyonundan çıkışına kadar süren tüm operasyonel süreçlerin verimlilik odaklı ve yerel ve uluslararası mevzuatlara uyumlu olarak sağlanmasıdır.”

Pegasus Hava Yolları olarak daha emniyetli operasyon yönetmeye çalıştıklarını söyleyen Uğurluteğin, zamanında kalkışın kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Uğurluteğin, tüm bu çalışmaları yaparken proaktif ve verimli hizmet sunduklarını ifade etti. Uğurluteğin, “Verimliliği artırmak için çalışıyoruz. Verimliği artırmak için teknolojiyi yoğun kullanıyoruz” dedi.

BİZİM SİHRİMİZ

Pegasus Havayolları olarak kendilerine en çok sorulan sorunun ‘Siz low-cost havayolu değil misiniz, neden kargo taşıyorsunuz?’ olduğunu belirten Uğurluteğin, bu soruyu sorma nedenenin dünyada low-cost havayollarının kargo taşımaması olduğunu belirtti. Uğurluteğin, ‘bir low-cos havayolu olarak neden kargo taşıdıklarını ise, “Bizim sihrimiz bu diyoruz” dedi.

BİZ HAVACILIĞI BAŞLATMADIK AMA DEĞİŞTİRDİK!

Pegasus olarak çok hızlı büyüdüklerini belirten Uğurluteğin, “Biz havacılığı başlatmadık ama değiştirdik” diye bir sözlerinin olduğunu hatırlattı. Özellikle genç nesilde uçağa binme oranının çok yükseldiğini kaydeden Uğurluteğin, bunda Pegasus’un düşük havayolu taşımacılığını başlatmasının çok önemli bir etken olduğunu kaydetti. 

Etiketler :