BRUA Doğal Gaz Boru Hattı'nın Romanya operasyonlarını Arkas Lojistik yapacak

BRUA Doğal Gaz Boru Hattı'nın Romanya operasyonlarını Arkas Lojistik yapacak

Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya (BRUA) Doğalgaz Boru Hattı’nın ilk fazı olan Romanya ayağının tüm operasyon sürecini Arkas Lojistik üstlendi.

Arkas Lojistik, toplam maliyeti 500 milyon Euro’yu bulan 476 kilometrelik TANAP- Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nda 470 km’lik bölümünü tedarik ederek projenin ana boru üreticisi olan Tosçelik Spiral Boru tarafından BRUA için Osmaniye’de üretilen ve toplam ağırlığı 103 bin ton olan yaklaşık 40 bin çelik boruyu 40-45 gemi ile Köstence limanlarına aktaracak.

Borular Romanya’ya vardıktan sonra daha önceden belirlenmiş 14 farklı stok sahasına, coğrafik konumlarına göre direkt karayolu ile veya dubalara yüklenerek Tuna Nehri üzerinden nehir taşımacılığıyla ara aktarma limanlarına gönderilecek, bu limanlardan da son stok sahalarına karayolu ile taşınacak ve indirme ve stoklama işlemiyle birlikte oprasyon süreci tamamlanmış olacak.

Ağustos ayında teslimatlarına başlanan borular toplamda 45 gemi, 5800 karayolu ve 35 nehir seferi yaparak katedecekleri 1,5 milyon kilometrenin ardından nihai stok sahalarına ulaştırılacak. Bu rakam seferlerin toplamına bakıldığında dünyanın çevresinde 38 tura denk geliyor.

Etiketler :