“Bu yıl 10 binden fazla 45’lik konteyner elleçleyeceğiz”

“Bu yıl 10 binden fazla 45’lik konteyner elleçleyeceğiz”

Sarp Intermodal düzenlediği bir basın toplantısı ile hedeflerini açıkladı. Gartner ile olan işbirliklerinin da anlatıldığı toplantıya Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çelik, Gartner Intermodal Genel Müdürü Jochen Weber katıldı.Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay şunları anlattı: “2014 yılında Batu Intermodal olarak kurulduk. Türkiye’de ilk intermodal şirketlerden biriyiz. İsmimizi...

Sarp Intermodal düzenlediği bir basın toplantısı ile hedeflerini açıkladı. Gartner ile olan işbirliklerinin da anlatıldığı toplantıya Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çelik, Gartner Intermodal Genel Müdürü Jochen Weber katıldı.

Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay şunları anlattı: “2014 yılında Batu Intermodal olarak kurulduk. Türkiye’de ilk intermodal şirketlerden biriyiz. İsmimizi Sarp Intermodal olarak devam edeceğiz. Batu ile ortaklığımız devam ediyor.

Interlodalın geçmişi 7-8 yıla dayanıyor. Son zamanlarda yeni oyuncuların girmesiyle intermodal piyasası daha sık kullanılan bir taşımacılık modu haline geldi.

Tüm Türkiye’deki taşımacılık içinde intermodalın payı yüzde 1”in biraz altındadır. Yeni hatların açılması ile bu oran daha da artacaktır. Avrupa’da intermodal oranı yüzde 15-17 civarında. AB’de intermodal ciddi anlamda destekleniyor. İnanıyoruz ki, ilerleyen zamanlarda Türkiye’de de intermordal taşımacılık desteklenecektir.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA INTERMODAL TAŞIMACILIK KARAYOLUNDAN DAHA ÇOK PAY ALACAKTIR

Önümüzdeki yıllarda intermodal taşımacılık karayolundan daha çok pay alacaktır. İntermodal ile karayolu arasında transit süreler olarak çok fark yok. İntermodal taşımacılığın tercih edilmesinin nedeni daha ekonomik olması. Bu da tabii ihracatçıları cezbediyor. Avrupa’da ise tercih edilmesinin nedeni yeşil lojistik yani çevreci taşımacılık yöntemi olması.

Türkiye’de intermodal taşımacılık daha çok teşvik edilmeli. İntermodal taşımacılığı yaparken en ana ekipmanınız 45’lik konteyner.

Bu arada Gartner ile 3 yılldır süren bir işbirliğimiz var. Gartner bu yıl 100. Yılını kutlayacak. 1970’li yıllardan beri Gartner, Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Gartner bu coğrafyaya inanıyor. Gartner ile birlikte 1500 civarında 45’lik konteyner havuzumuz var.

30’LUK KONTEYNER TAŞIMACILIĞINA BAŞLAYACAĞIZ

Kuru dökme yük taşımacılığını başlatacağız. 30’luk konteyner taşımacılığına başlayacağız. Bunun lansmanını Logitrans Fuarı’nda yapacağız.

En yoğun çalıştığımız güzergah Avrupa. 16 farklı ülkeye 45’lik konteyner ile hizmet veriyoruz. Kuzey Afrika’ya deneme seferleri başlattık. Fas ve Tunus’a 45’lik konteyner servisi veriyoruz.

GÜRCİSTAN, AZERBAYCAN, TÜRKMENİSTAN, KAZAKİSTAN’A 45’LİK KONTEYNER HİZMETİ VERMEK İSTİYORUZ

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılması ile Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan’a 45’lik konteyner hizmeti vermek istiyoruz.

2016’da 7 bin konteyner elleçledik. 2017 sonunda 10 bin 45’lik konteynerın üstüne çıkacağımızı umuyorum. Gartner’le yaptığımız işbirliği ile bu rakamın üstüne çıkacağız. 

Bu yılı 65 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyoruz.

JOCHEN WEBER: 100 YILLIK FİRMAYIZ, AMACIMIZ KAPIDAN KAPIYA İNTERMODAL HİZMETİ SUNMAK

Gartner Intermodal Genel Müdürü Jochen Weber ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Yıllık ciromuz 500 milyon euronun üzerindedir. Yaklaşık 1700 adet araç filomuz bulunuyor. Gelecek yıl 100.yYılımızı kutlayacağız. Türkiye’deki geçmişimiz 1970’lerin başına kadar iniyor. Sarp Intermodal ile işbirliğinden önce Türkiye’de birden fazla şirket ile işbirliğimiz vardı. Son 3 yıldır Sarp Intermodal ile işbirliğimiz devam ediyor. Amacımız kapıdan kapıya intermodal servisi sunabilmek. Tamamen konteyner işine konsantre bir şekilde işimizi yönetiyoruz” dedi. 

Etiketler :