Cahit Soysal, ÜNSPED Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Cahit Soysal, ÜNSPED Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Lojistik ve taşımacılık sektörünün önemli isimlerinden biri olan ve aynı zamanda yesillojistikciler.com'a düzenli yazılar yazan Hüseyin Cahit Soysal, ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaya başladı.

HÜSEYİN CAHİT SOYSAL KİMDİR?

Hüseyin Cahit Soysal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1977 yılında mezun olmuştur. 

1978’de Gümrük ve Tekel Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı kamu görevinde sırasıyla, Gümrük Başmüfettişi, Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Gümrük Müsteşarlığı Modernizasyon Projesi Birim Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuş; 1999 yılında Gümrükler Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Soysal, kamuda görev yaptığı süre içinde, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında sağlanan Gümrük Birliği sürecinde önemli sorumluluklar üstlenmiş; AB gümrük mevzuatına uyum amacıyla yürürlüğe sokulan 4458 sayılı Gümrük Kanununu hazırlıklarına önemli katkı sağlamış; gümrük idarelerinin modernizasyonu çalışmalarını realize etmiştir. Bu nedenle, Dünya Gümrük Örgütü tarafından “altın madalya” ile ödüllendirilmiştir.

2002 yılında kendi isteği ile kamu görevinden çekilen Soysal, 2002 - 2005 yılları arasında Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Soysal’ın görev süresi içinde Uluslararası Nakliyeciler Derneği, KALDER tarafından 2004 yılında düzenlenen yarışmada Sivil Toplum Örgütleri kategorisinde Türkiye’de ilk kez “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”nü kazanmıştır.

Cahit Soysal, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu’nda 8 yıl “Lojistik Hukuku”  dersi vermiş olup, halen Yeditepe Üniversitesi’nde lisans üstü ve doktora eğitim programlarında eğitim görevlisi olarak ders vermektedir.

  “Lojistik Hukuku” adlı kitabı ve müşterek hazırlanmış “Dış Ticaret Deyimleri Sözlüğü” adlı bir yayını bulunan Soysal’ın çeşitli gazete ve dergilerde yüzlerce makalesi yayımlanmıştır. Halen “Yeşil Lojistikçiler” internet gazetesinde köşe yazarı olan Soysal, ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.