“Ciromuzun yüzde 80’ini transit taşımalardan elde ediyoruz”

“Ciromuzun yüzde 80’ini transit taşımalardan elde ediyoruz”

Turkish Cargo Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, bu yıl 15.’si düzenlenen Lojistik Vaka Yarışması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Turkish Cargo’nun dünyanın 120’den fazla ülkesinde 4 bin 500 çalışanı ile lojistik sektöründe kilit rol oynayan bir marka olduğunu söyledi. THY’nin Türkiye’nin dünyada tanınan en büyük markası olduğunu vurgulayan Turhan Özen, THY Cargo’nun cirosunun yüzde 80’ini transit taşımalardan elde ettiğini belirtti....

Turkish Cargo Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, bu yıl 15.’si düzenlenen Lojistik Vaka Yarışması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Turkish Cargo’nun dünyanın 120’den fazla ülkesinde 4 bin 500 çalışanı ile lojistik sektöründe kilit rol oynayan bir marka olduğunu söyledi. THY’nin Türkiye’nin dünyada tanınan en büyük markası olduğunu vurgulayan Turhan Özen, THY Cargo’nun cirosunun yüzde 80’ini transit taşımalardan elde ettiğini belirtti. 2023 yılında transit taşımaların cirodaki oranını yüzde 90’a çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Özen, “2023 yılında gelirimizin yüzde 90’ını uluslararası lojistikten alacağız” dedi.

Yeni havalimanının dünyanın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanlarından biri olacağını vurgulayan Özen, yeni havalimanının kargo kapasitesinin ilk etapta yıllık 3 milyon ton olacağını, havalimanı tam olarak faaliyete geçtiğinde ise yıllık 6 milyon ton kargo kapasitesine sahip olacağını sözlerine ekledi. Özen, yeni havalimanının THY Cargo açısından çok heyecan verici bir yatırım olduğunu söyledi.

Etiketler :