Continental 2030’da En Çok Tercih Edilen Tedarikçi Olmaya Odaklandı

Continental 2030’da En Çok Tercih Edilen Tedarikçi Olmaya Odaklandı

Continental’in Otomotiv Grubu, 2018 Tedarikçi Günü’ne özel düzenlediği organizasyonda, 500’ü aşkın uluslararası misafirini ağırladı. Etkinlikte yılın tedarikçileri seçilen 16 şirket, özel kalite ve inovasyon ödüllerini aldı. 2030 yılına odaklanan Continental, en çok tercih edilen otomotiv tedarikçisi unvanını güçlendirmeyi ve odağına insanı alan Toplum 5.0 vizyonuyla teknoloji anlamında öncü konumunu sürdürmeyi hedefliyor.

Teknoloji şirketi Continental'in Otomotiv Grubu, yılın tedarikçilerini ödüllendirdi. Ödül töreni, 2018 Dünya Tedarikçi Günü’nde, dünyanın dört bir yanından 550 davetlinin katılımıyla Berlin Estrel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ödül töreni için düzenlenen gecede içecekleri bir robotun dağıtması, Tedarikçi Günü’nün ileriye dönük yaklaşımını vurgulaması açısından da dikkat çekiciydi. Continental, otomobil üreticileri için tercih edilen tedarikçi konumunu güçlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyor ve bu doğrultuda gelecekte iş birliğiyle üstesinden gelinecek zorlukların da vurgulandığı etkinliğin sloganı ise bu iki amacı yansıtmak adıyla seçilen "Tercih Edilen Tedarikçi 2030"du.

Şirketin uzun vadeli teknoloji stratejisinden sorumlu olan Continental AG Kurumsal Teknoloji Müdürü Kurt Lehmann, ödül gecesi yaptığı "Vizyon 2030" sunumunda, otomotiv endüstrisinin koşullarının günümüzde nasıl değiştiğini, gelecekte nasıl değişeceğini ve bunun sonucunda ne gibi zorlukların ve fırsatların ortaya çıkacağını açıkladı. Kentleşmenin artması veya artan yaşlı nüfus oranı gibi küresel gelişmeler, mobilite çözümlerinin cevap vermesi gereken ihtiyaçları değiştiriyor. Dünya genelince bu ihtiyaçlara bağlı olarak kullanıcı davranışlarında da belirgin bir değişim yaşandığını söyleyen Lehmann, "İnsanlar, kişisel konularda yapay zeka desteğine giderek daha fazla güvenecekler. Güvenli bağlantı, sadece insanlar için değil, araçlar için de günden güne önem kazanıyor. Bu bir paradigma kaymasını gerektirebilir. Otomobil, bir statü sembolü olma konumunu yitiriyor, çünkü yeni statü sembolü artık zaman." dedi. Continental, tüm teknolojik süreçlerin merkezine insanı yerleştiren Toplum 5.0'a giden yolda, kendini bir trend belirleyici olarak görüyor.

Continental üç otomotiv bölümü; Şasi ve Güvenlik, Güç Aktarma Organları ve İç Aksam ile gelecekteki tüm mobilite çözümlerini sunmaya hazırlanıyor. Lehmann'a göre, teknoloji şirketi b nedenle, 2030 yılına kadar otomatik sürüş, bilgi yönetimi, sürüş elektrifikasyonu ve mobilite hizmetlerinde pazar lideri olmayı hedefliyor. Uuzmanlar, Continental'in üzerinde çalıştığı yeni platformlar ve ürünler hakkında tedarikçilere açıklama yaptı. Ayrıca, bu yıl özel bir "İnovasyon Ödülü" kazanan Üretim Ekipmanları ve Mühendislik Hizmetleri (PEES) bölümü için ayrı bir etkinlik düzenlendi.

Continental Otomotiv Satın Alma Müdürü Günter Fella, bugüne kadar düzenlenen en büyük tedarikçi günü etkinliğinin hedefini şöyle özetliyor: "Bu zorlu pazarda, 2030 yılında da ‘Tercih Edilen Tedarikçi’ olmak için ne yapmamız gerektiği sorusunu gündeme getirmeliyiz. Çünkü bu soru, müşterilerimize ne sunduğumuzu ve tedarikçilerimizle olan ilişkimizi de etkiliyor. Hız çok önemli bir faktör olacak. Kalite standartlarımızı ve finansal koşullarımızı geliştirirken, hepimizin daha hızlı ve daha esnek davranmayı öğrenmesi gerekiyor. Dijitalleşme, verilerin daha hızlı ve daha ayrıntılı olarak aktarılmasını sağlayarak, bu konuda bize yardımcı olabilir. Yeni pazar oyuncularına sahip son derece değişken bir pazarda faaliyet gösteriyoruz, bu nedenle iş ortamımızdaki risk alanlarını tespit etmeli ve riskler ortaya çıkmadan alınması gereken önlemleri belirlemek için hızlı davranmalıyız. Birlikte çalışarak, gelecekte de başarımızı sürdüreceğiz.”

PRESTİJLİ BİR ÖDÜL: YILIN TEDARİKÇİLERİ 10 YILDIR ÖDÜLLENDİRİLİYOR
2017 yılında Continental Otomotiv bölümleri, dünya genelindeki yaklaşık 100 üretim tesisinde 140 milyar civarında ekipmanı üretime aldı. Bunlar, 3500'den fazla seri tedarikçi tarafından üretildi. Continental Otomotiv Grubu, her yıl stratejik tedarikçilerinin kapsamlı ve sistematik bir değerlendirmesini yapıyor. Bu değerlendirme temel kriterlerini ise kalite, teknoloji, tedarik, maliyetler ve satın alma koşulları oluşturuyor. Üstün başarıya sahip olanlar ise 2008 yılından bu yana Yılın Tedarikçisi Ödülleri ile ödüllendiriliyor. Endüstri genelinde saygın bir üne sahip olan ödüllerin bu yılki kazananları şöyle:

-Elektronik Aksam: Nippon Chemi-Con (Kapasitörler), Vishay (Parçalar)

-Elektromekanik Aksam: Universal Elektrik Parçaları (Kablolar), WUS Baskılı Devre (PCB)

-Mekanik Aksam ve Hammadde: Alupress (Döküm), Grupo Cropu (Dövmeler)

-Plastik ve Kauçuk: ept – elektronik duyarlılık teknolojisi (Konektörler), Molex (Plastik-Mekatronik ve Konektörler)

-Yatırım ve Mühendislik: Suzhou Harmontronics Automation Technology (Elektronik Aksam Üretimi), Mahr (Mekanik Miktar Ölçüm Ekipmanı), Larsen & Toubro (Mühendislik Hizmetleri – Yazılım/Donanım Mühendisliği)

-Şasi ve Güvenlik Bölümü-Özel Çözümler: ITT Friction Technologies (Fren Balataları)

-İç Aksam Bölümü-Özel Çözümler: Sakaiya (Kadranlar), Shinko Nameplate (Dekoratif Plastik Ürünler)

-Güç Aktarma Organları Bölümü-Özel Çözümler: HES Präzisionsteile Hermann Erkert (Mekanik Bileşenler)

"Kalite Ödülü" olarak bilinen özel ödül, 2011 yılından bu yana kalite geliştirme alanında olağanüstü başarı kazanan şirketlere veriliyor. Bu yıl ödülü kazanan şirket Shinko Nameplate oldu. Fuji Machine Manufacturing ise Yatırım ve Mühendislik kategorisinde İnovasyon Ödülünü aldı.