Continental 500 milyon euro tasarruf hedefliyor

Continental 500 milyon euro tasarruf hedefliyor

Continental, bu sene sanal ortamda gerçekleştirdiği 2020 Yılı Hissedarlar Toplantısı’nda rekabete ve geleceğe dönük teknolojileri sürdürülebilir büyümeyle destekleyeceğini açıkladı. 2020 ve sonraki yıllarda sağlıklı bir mobilite ekosistemine odaklanacağını belirten Continental, 2023 yılından itibaren yılda yaklaşık 500 milyon euro tasarruf hedeflediğini belirtti.

Continental, bu sene sanal ortamda gerçekleştirdiği 2020 Yılı Hissedarlar Toplantısı’nda dijitalleşme, asistanlı ve otomatik sürüş ve bu konseptlere dayanan otonom sürüşün yanı sıra emisyonsuz sürüş sistemleri olmak üzere üç farklı teknolojiye odaklandığını açıkladı. İklim korumasına yönelik çözümlerini ise ekoloji, sosyal ve ekonomik olmak üzere üç farklı disiplinde masaya yatırdığını belirtti. Toplantı kapsamında rekabete ve geleceğe dönük teknolojileri sürdürülebilir büyümeyle destekleyeceğini açıklayan Contiental, 2020 ve sonraki yıllarda sağlıklı bir mobilite ekosistemine odaklanarak 2023 yılından itibaren yılda yaklaşık 500 milyon euro tasarruf hedeflediğinin altını çizdi. 

“2050 itibarıyla değer zincirimizin her aşamasında CO2 emisyonlarını ortadan kaldıracağız” 

Toplantı kapsamında açıklamada bulunan Continental CEO’su Dr. Elmar Degenhart, Continental’in rekabete ve geleceğe dönük teknolojileri sürdürülebilir büyüme stratejisiyle desteklediğini vurguladı. Degenhart “Continental olarak kalbimiz sağlıklı bir mobilite ekosistemi için atıyor. Bu sistem, ekolojik, ekonomik ve sosyal olmak üzere üç önemli özelliğin dengede olduğu bir sistemdir. Çevresel korumayı artıran, karbon nötralitesini destekleyen, maliyetleri azaltan ve bireylerin hareket kabiliyetini kolaylaştıran Continental çözümleri, bu sisteme zemin hazırlıyor. Dolayısıyla bu büyük görev bizimle başlıyor. Bu yıl en yakın zamanda, dünya genelindeki tüm fabrikalarımıza yalnızca onaylanmış yenilenebilir kaynaklardan elektrik satın alacağız. Bu kapsamda da 2040 yılında üretimimiz karbon nötr olacak, 2050 itibarıyla değer zincirimizin her aşamasında CO2 emisyonlarını ortadan kaldıracağız” açıklamasında bulundu. 

Yazılım ve güvenli ve çevre dostu sürüş sistemleri alanında büyüme

Continental’in dijitalleşme ve yazılımın gücü sayesinde karlı ve sürdürülebilir bir büyüme yakaladığını açıklayan Degenhart, “Tamamıyla yeni hizmetlerin temelini oluşturan yazılım, sektörün oksijenidir. Yazılımla değer yaratma, her yıl iki basamaklı bir yüzde ile büyüme kaydediyor. Aynı zamanda dijitalleşme, yeni mobilite hizmetleri için de aynı derecede önemli. Neredeyse tüm ürünlerimizin akıllı olmasına dikkat ediyoruz ve örneğin lastik ve hava yastığı sistemlerini dijitalleştiriyoruz. Dijital hizmetlerimiz aracılığıyla filo operatörlerine gönderilen lastik verilerine şimdiden çok fazla talep gelmeye başladı. Bu yüzden, filo satışlarımız artarak yılda yaklaşık bir milyar euroya ulaştı. Dolayısıyla bizce, dijitalleşme önümüzdeki yıllarda üretimde verimliliği artırmaya yönelik en büyük potansiyele sahip. Şu an, bu alanda insan meslektaşlarıyla el ele 1.600 işbirlikçi robot hizmet veriyor” açıklamasında bulundu.

Continental’in büyüme gösterdiği bir diğer alanın ise asistanlı ve otomatik sürüş sistemleri olduğunu aktaran Degenhart “Yollarda sıfır kaza ve sıfır ölüm vizyonuyla bu teknolojileri geliştiriyoruz. Sürücü destek sistemlerinde, başka bir alanda şimdiye kadar görülmemiş bir büyüme yaşanıyor. Ayrıca, Continental günümüzde pasif güvenlik alanında yıllık 350 milyon adet sensör satışı yapıyor. Hedefimiz 2023 yılına kadar 40 milyon yüksek entegre fren sistemi üretmek” dedi. 

Continental çevre dostu sürüş sistem teknolojilerine odaklanıyor

Degenhart, “E-mobilitedeki ‘e’ harfi sadece ‘elektrikli’ anlamına gelmiyor. Aynı zamanda ‘emisyonsuz’ demek. İster akülü, ister yakıt hücreli araçlarda, e-mobilite çok fazla büyüyecek bir pazar. Bu yüzden, Vitesco Teknolojileri için büyük bir potansiyele sahip. Bu farkındalıkla Continental, önümüzdeki beş yıl içerisinde sürüş sistemleri pazarındaki pek çok ürünün satışlarında yıllık yaklaşık yüzde 30 oranında bir büyüme bekliyor.” 

Etiketler :