Continental’den Yeni Kış Lastiği

Continental’den Yeni Kış Lastiği

Continental, daha kısa frenleme mesafesi ve güvenilir yol tutuşu sunan yeni kış lastiği ContiWinterContact TS 860’ı, geçtiğimiz hafta Finlandiya’da gerçekleştirilen ContiTechnikForum 2015’te tanıttı. Yeni sırt tasarımı ve kauçuk bileşimi ile performans artışı sağlayan ContiWinterContact TS 860, 2016 sonbaharından itibaren yetkili satış noktalarında yerini alacak.

Continental, daha kısa frenleme mesafesi ve güvenilir yol tutuşu sunan yeni kış lastiği ContiWinterContact TS 860’ı Finlandiya’da gerçekleştirilen ContiTechnikForum 2015’te tanıttı. Yeni sırt tasarımı ve kauçuk bileşimi ile performans artışı sağlayan ContiWinterContact TS 860, başta güvenli sürüş özelliğiyle ön plana çıkarken, kış koşullarında sıklıkla karşılaşılan ıslak zeminde frenleme konusunda yüksek performans sunuyor.

BUZLU ZEMİN DAHİL HER TÜRLÜ KIŞ KOŞULLARINDA GÜVENLİ FREN PERFORMANSI

Continental’in alanında uzman yüksek mühendisleri tarafından, küçük ve orta ölçekli araçlara yönelik geliştirilen ContiWinterContact TS 860, buzlu zemin dahil her türlü kış koşullarında güvenli fren performansı sunabilmek için yepyeni bir teknolojiye sahip. Bu yeni teknoloji, özellikle güvenlik alanında ciddi ilerleme göstererek, ıslak kış yollarında fren yapıldığında Continental’in bir önceki modeli olan ContiWinterContact TS 850’nin deseninden yüzde 5 oranında daha iyi performans sergiliyor.

47 FARKLI OTOMOBİL TESTİNDE BİRİNCİLİK ELDE ETTİ

Buzlu zeminde yüzde 4 daha kısa fren mesafesinin yanı sıra karda zemin tutuşu, karda kavrama ve sürüş kalitesi yönünden güçlendirilmiş performans sunuyor. Kilometre performansı ve yuvarlanma direnci ise son dört sezondur Avrupa ticari basını, otomobil kulüpleri ve yetkili kurumların yürüttüğü 47 farklı otomobil testinde birincilik elde eden ContiWinterContact TS 850 ile aynı seviyelerde yer alıyor.

YÜKSEK ESNEKLİĞE SAHİP POLİMER MATRİKSİ

Yeni Continental kış lastikleri, AB Lastik Etiketi’nde yuvarlanma direncinde C, ıslak yol tutuşunda ise B sınıfında yer alıyor. Continental mühendislerinin yaptığı yeni çalışmalarla elde edilen teknolojinin arkasında yeni sırt hamuru ile yeni sırt tasarımının birleşimi yatarken; Chili hamurunda yüksek oranda bulunan silika maddesi, özel darbeyi emme kabiliyeti sayesinde ıslak yolda fren mesafesini düşürüyor. Yüksek esnekliğe sahip polimer matriksi, çekiş gücü söz konusu olduğunda kış şartlarında tüm yol yüzeylerinde kayda değer bir iyileşme sağlıyor. Ayrıca özel yüksek performanslı reçineler düşük kış sıcaklıklarında dahi hamur bileşiminin esnekliğini koruyarak soğuk, ıslak, buzlu ve karla kaplı zeminde daha kısa fren mesafelerine ulaştırıyor.

BUZLU YOLDA FREN TEKNOLOJİSİ: LIQUID LAYER DRAINAGE (SIVI TABAKASININ TAHLİYESİ)

Continental lastik mühendisleri, buzlu yolda dahi etkili freni mümkün kılan, “Liquid Layer Drainage (Sıvı Tabakasının Tahliyesi)” adını verdikleri bir kavram geliştirdiler. Buzda fren yapıldığında lastik sırtının altında lastiğin yol ile temas alanını azaltan bir su tabakası oluşur. Sırt blokunun içine ilave bir tahliye kanalı yerleştirilen yeni teknoloji önceki modelden daha hızlı bir şekilde su tahliyesine olanak sağlayarak buzlu yollarda fren mesafesini önemli ölçüde kısaltıyor.

LASTİĞE SIKIŞAN KAR İLE KENETLENME ETKİSİNİ ARTIRAN TEKNOLOJİ: SNOWCURVE

ContiWinterContact TS 860 aynı zamanda başka bir yeni teknolojiyi de barındırıyor. V şeklindeki sırtın yeni bir özelliği de SnowCurve teknolojisi sayesinde yüksek yol tutuşu sağlayan 3 boyutlu yanak yapısı olup, sırtı bloklarının çeperinde yer alan ilave kanal görevi üstleniyor. Bu, sırt kanalında sıkışan kar ile kenetlenme etkisini artırarak karlı zeminde daha fazla kavrama ve çekiş gücü sunuyor.

Bu birinci sınıf kış lastiği TS 860, 2016 sonbaharından itibaren yetkili satış noktalarında yerini alacak. İlk etapta yeni WinterContact TS 860, 14 - 17 inç aralığında 21 ebatta 36 ürün ile piyasaya sunulacak. 2017 yılında ise 20 modelin daha bu seriye katılması planlanıyor. 

Etiketler :