DAF, 6x2 sert şasili CF Electric’i tanıttı

DAF, 6x2 sert şasili CF Electric’i tanıttı

DAF Trucks, 6x2 sert şasili CF Elektric'i tanıttı. İlk araçlar, yıl sonunda Hollanda atık yok etme firmaları HVC ve ROVA’nın çöp kamyonları olarak sahada test edilecek. Rotterdam ve Cure şehri, 2020 yılının başlarında, bir yük vinci ile donatılmış tamamen elektrikli bir 6x2 çöp kamyonu ile aynı şeyi yapacak. Bu araçların tümü bir VDL E-Power aktarma organı ile donatıldı. Tamamen elektrikli üst yapı VDL Translift tarafından sağlanıyor.

2018 yılının sonundan bu yana, ilk DAF CF Electric, Peter Appel, Simon Loos ve Tinie Manders ile süpermarket zinciri Jumbo dahil olmak üzere çeşitli Hollanda nakliye şirketleri için 4x2 traktör olarak faaliyet gösteriyor. Bu kamyonlar, süpermarketler ve dağıtım merkezleri gibi varış yerlerine malların taşımasını içeren kapsamlı bir saha testinin parçasıdır. Alman lojistik firması Rhenus şu anda bölgesel konteyner taşımacılığı için iki CF Elektric kullanıyor. Verimliliği, çok amaçlı ve pratik kullanılabilirliği sayesinde DAF CF Electric, bu yılın başlarında prestijli “Yeşil Kamyon Ödülü”nü kazandı.

Artan manevra kabiliyeti

Bu kamyonun kullanımı sırasında hem emisyon salınımının hem de oluşan gürültünün düşük olmasından dolayı, CF Electric yalnızca kentsel dağıtım için değil, aynı zamanda evsel atıkların toplanması için de idealdir. Bu amaçla, DAF, daha fazla manevra kabiliyeti ve daha da yüksek yükleme kapasitesi için sert direksiyon akslı 3lü aks tasarımı yaptı. CF Elektric 6x2 için bürüt araç ağırlığı 28 ton.

Düzenli güzergahlar

Kamyonun elektrikli VDL E-güç aktarma organı, 210 kW güç ve 2.000 Nm tork sağlar - tıpkı CF Elektrikli traktör gibi. Aktarma organı, 170 kWh'lik (brüt) enerji içeriğine sahip bir pil takımı tarafından desteklenir; düzenli çöp toplama yollarını kapatmak için yeterlidir. Çöp kamyonları genellikle boşaltım için birkaç saatte bir depoya geri dönmektedir, burada elektrikli kamyonlar sadece 30 dakikada pil kapasitesini yüzde 80  oranında şarj edebiliyor. 

İstifleme aracı ve yükleme vinçleri

HVC firması, Noord-Holland, Rijnmond bölgesi ve Flevoland’da , ROVA firması da Hollanda'nın orta ve doğu bölgelerinde etkindir. Her iki firma da kamyonların yanlarından konteynerlerin boşaltılabildiği yan yükleyicileri kullanır. Rotterdam şehri ve Eindhoven bölgesindeki Cure firması, yeraltı konteynerlerinden çöp toplamak için yükleme vinci ile birlikte DAF CF Electric kullanacak.

Etiketler :