DAF CF Hybrid’in saha testleri başladı

DAF CF Hybrid’in saha testleri başladı

DAF Trucks, günlük kullanımda deneyim kazanmak amacıyla CF Hybrid'in saha testine başladı. Hollandalı taşıma operatörü Peter Appel, Hollanda'nın kalbinde süpermarketlere ürün tedarik ederken bu yenilikçi kamyonlardan iki tane kullanıyor. DAF CF Hybrid, şehir içinde yüzde 100 elektriklidir ve kırsal alanlarda temiz dizel teknolojisini kullanılıyor. Bu yenilikçi kamyon şehir içinde "sıfır emisyon" sürüş özelliğinin yanı sıra kırsal alanlarda uzun mesafe ve esneklik sağlayarak her iki tarafın en iyi özellikler

DAF CF Hybrid Innovation kamyonları; son derece verimli 10,8 litre PACCAR MX-11 dizel motor (330 kW/450 hp), ZF elektrik motoru (75 kW/100 hp, azami güç: 130 kW/175 hp) ve hibrit güç aktarma organları için özel ZF TraXon şanzımanla donatılmıştır.  

Sürüş sırasında veya şarj istasyonunda şarj etme

Elektrik motoru, enerjisini dizel motor kullanılırken şarj olan 85 kWh gücündeki bir akü grubundan alır. Dizel motor çalışır durumdayken elektrik motoru bir jeneratör görevi görerek akü grubuna enerji sağlar. İleride bu aküler bir (hızlı) şarj istasyonunda da şarj edilebilecektir.

Akünün şarjı tamamen doluyken DAF CF Hybrid, kamyon ile römorkun toplam ağırlığına bağlı olarak egzoz borusu emisyonu üretmeden 30 - 50 kilometre aralığında bir elektrikli menzile sahiptir. Bu aralık şehir içine gidip gelmek için fazlasıyla yeterlidir.

Akıllı enerji yönetimi
Kırsal alanlarda CF Hybrid, uzun mesafe sunan temiz ve verimli PACCAR MX-11 dizel motordan güç alır. Ayrıca, hibrit teknolojisi akıllı enerji yönetimi sayesinde yakıt tüketiminde ekstra tasarruf sağlar. Elektrik motoru, dizel motoru desteklemek için egzoz freni ve Yokuş Aşağı Hız Kontrolü tarafından üretilen enerjiyi kullanır. Bu, hem yakıt tüketimi hem de CO2 emisyonları açısından faydalıdır. 

Uzun yolculuklar için uygun
Toplam 680 kamyonla çalışan Peter Appel Transport'un filo yöneticisi Marcel Pater bu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Müşterimiz Albert Heijn ile birlikte her zaman CO2 ayak izimizi azaltmanın yollarını arıyoruz. Şehir içi dağıtım için elektrikli kamyonlar ideal olmakla birlikte uzun yollar için hibrit teknolojisi tercih edilmektedir. DAF CF Hybrid şehir içinde tamamen elektrikli olarak çalışır ve kamyonun dizel motoru sayesinde Hollanda ve yurt dışındaki farklı dağıtım merkezleri arasında sorunsuz bir şekilde yolculuk yapılabilir."                                                                                            

Müşterilerin günlük kullanımı

DAF Ürün Geliştirme Müdürü Ron Borsboom ise şöyle açıkladı: "Hedefimiz daha temiz bir gelecek olduğunda, çok çeşitli taşıma gereksinimlerini ele alırken bunlara tek bir teknolojik çözümle yaklaşmak DAF için mümkün değildir. İşte bu nedenle farklı teknolojileri test ediyoruz. Kamyonların tamamen elektrikli olması şehir içi dağıtım için iyi bir alternatif. Temiz dizel teknolojisi ise kısmen yeni yakıt türleri nedeniyle de uzun mesafeler için mükemmel bir seçenek. Ayrıca uzun vadede hidrojen ile ilgili planlarımız da var. CF Hybrid'in saha testiyle yalnızca kamyonun elektrik/dizel teknoloji performansını değil, aynı zamanda müşterilerimizin günlük kullanımı açısından ne kadar uygun olduğunu da değerlendirmek istiyoruz."

Etiketler :