Daimler’den Amerika pazarı için 2 elektrikli kamyon

Daimler’den Amerika pazarı için 2 elektrikli kamyon

Daimler, ABD’de iki yeni elektrikli kamyonu piyasaya sundu. Daimler’in ABD'deki kuruluşu Freightliner markası ile piyasaya sunuldu. Tamamen elektrikli Freightliner eCascadia ve eM2 106’nın özellikleri şöyle:Tamamen elektrikli ve uzun mesafeli taşımacılık için kullanılacak olan Freightliner eCascadia’nın menzili tam şarjla 400 kilometre. 730 bg’lik Freightliner eCascadia elektrikli kamyonun bataryaları 90 dakikada yüzde 80 oranında doluyor ve bu da 320 kilometreye denk...

Daimler, ABD’de iki yeni elektrikli kamyonu piyasaya sundu. Daimler’in ABD'deki kuruluşu Freightliner markası ile piyasaya sunuldu. Tamamen elektrikli Freightliner eCascadia ve eM2 106’nın özellikleri şöyle:

Tamamen elektrikli ve uzun mesafeli taşımacılık için kullanılacak olan Freightliner eCascadia’nın menzili tam şarjla 400 kilometre. 730 bg’lik Freightliner eCascadia elektrikli kamyonun bataryaları 90 dakikada yüzde 80 oranında doluyor ve bu da 320 kilometreye denk geliyor.

Freightliner eM2 106, gıda sektöründe ve son mil teslimat hizmetlerinde yerel dağıtım operasyonları için tasarlanmış. Yeni elektrikli versiyonun pilleri 480 hp'ye kadar 325 KWh sağlıyor. EM2'nin menzili tam şarjla yaklaşık 370 kilometre. Piller 60 dakika içinde yaklaşık yüzde 80'e kadar şarj edilebiliyor ve bu da yaklaşık 300 kilometreye denk geliyor.

Daimler Trucks Kuzey Amerika, bu yıl boyunca ABD'deki ilk müşterilere yaklaşık 30 elektrikli kamyondan oluşan bir filo teslim etmeyi planlıyor. Bilindiği Daimler daha önce Mercedes-Benz eActros, hafif FUSO eCanter, tam elektrikli Mercedes-Benz Citaro şehir otobüsü ve Thomas Built Saf-T Liner C2 Jouley okul otobüsünü tanıtmıştı.

 

Etiketler :