Dakar Rallisi’ni Goodyear lastikleri ile ilk 10'da tamamladı

Dakar Rallisi’ni Goodyear lastikleri ile ilk 10'da tamamladı

Goodyear kamyon lastikleri Peru’nun kumlarını alt etti. De Rooy takımı, dünyanın dört bir yanından ekiplerin katıldığı, en büyük off-road yarışı olan Dakar’da yer alan dört kamyonunda da Goodyear ORD kamyon lastiklerini tercih etti. Ekipte yer alan dört kamyon da ilk onda yer alma başarısını gösterdi.

6-17 Ocak 2019 tarihleri arasında Peru’da gerçekleşen, toplamda 5000 km’lik bir mesafeyi kapsayan ve yarış alanının yaklaşık yüzde 70’i kum olan parkuru ile dünyanın en zorlu yarışı olarak bilenen Dakar Rallisi’ne bu yıl 330’dan fazla kamyon, otomobil ve motosiklet katıldı. 3.000 kilometreden fazla alanda 10 özel aşamadan oluşan parkur, Lima’dan başlayıp Şili sınırındaki Tacna’ya kadar devam etti.

Standart Goodyear Offroad ORD kamyon lastiklerini kullanan Petronas De Rooy ekibi, tüm kamyonlarının yarışı tamamladığı tek takım olarak Dakar’da öne çıktı. Petronas De Rooy Iveco takımındaki dört kişi Goodyear lastikleri ile yarışı ilk on içerisinde tamamladı. Dakar Rallisi’ni iki kez kazanan ve Africa Eco Race 2018 yarışının kazananı da olan Hollandalı Gerard De Rooy, Dakar Rallisi’ni üçüncülükle tamamlarken, Arjantinli Federico Villagra yarışı dördüncülükle, Hollandalı Ton van Genugten ise yarışı yedincilikle tamamladı. Ekipteki üçüncü Hollandalı olan Maurik van den Heuvel ise yarışı onunculukla bitirdi. Daha önce bu yarışı üç kez kazanmış olan Rus Eduard Nikolaev ve Rus Dmitry Sotnikov, kamyon sınıfında yarışmayı sırasıyla birincilik ve ikincilikle tamamladılar.

De Rooy takımı yarış için dört Iveco Powerstar kamyonunda standart Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD kamyon lastiklerini tercih etti. Petronas De Rooy Iveco Ekibi’nin yarışa Goodyear lastikleriyle katılmasının yanında, ekibi ralli boyunca takip eden servis kamyonlarında da Goodyear OMNITRAC karma servis lastikleri kullanıldı.

Dakar Rallisi’ndeki deneyimlerini aktaran Gerard De Rooy; "Ekip olarak yarışı başarıyla tamamladık. Ekipteki kamyonların tümünün yarışı tamamladığı tek takım olduğumuzu, hem de tüm kamyonlarımızın yarışı ilk onda tamamlamasından gurur duyuyorum. Bu şimdiye kadarki en zor Dakar rallisiydi. Yarış pistinin yüzde 70’i kum olduğundan lastikler kritik öneme sahipti” diye konuştu.

Goodyear Avrupa Ticari Lastikler Pazarlama Direktörü Benjamin Willot ise; "Başarılarından dolayı Gerard de Rooy ve ekibini tebrik ediyoruz. Bu başarının ardında Lüksemburg’daki tesisimizde üretilen standart Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD lastikleri var. Ekibin gayreti ve çalışkanlığı ile mühendislerimizin araçlar için en uygun çözümü bulmak adına gösterdikleri çabalar kesinlikle sonuç verdi. ORD lastiklerimiz olabilecek en zorlu koşullarda olağanüstü bir performans gösterdiler” dedi.

Etiketler :