Depoda Oyun Oynayalım

Depoda Oyun Oynayalım

O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık Kurucusu ve Lojistik Yönetim Danışmanı Oruç Kaya, yaklaşık 6 ay süren hazırlıktan sonra dünyada ilk ve tek olan “Depoda Oyun Oynayalım” adında oyunlar grubunu geliştirdi. İşte Oruç Kaya’nın konuyla ilgili anlattıkları…

“Her ortamda “lojistik ve özelinde depoculuk, operasyonel bir iş kolu olup robotlar ve / veya ışınlama gelene kadar lojistiğin ve depoculuğun, emek-yoğun bir iş kolu olmaya devam edeceğini” söylüyorum ve yazıyorum.

Hangi yaşta olursa olsun İnsanların herhangi bir şeyi öğrenmesinin ve daha önemlisi öğrendiklerini uygulamasının en etkili yolu, eğlenerek ve keyif alarak öğrenmesidir. 

Sahada çalışanların yetkinliklerinin (bilgi ve beceri) gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla verdiğim “Depocuya Kız VermezlerMİŞ”, “Su Gibi” ve “Sadece Şoför Değilim” eğitimlerime 4.000’den fazla saha çalışanı meslektaşım katıldı.

Bu eğitimleri hazırlarken önceliğim, eğitimlere katılan meslektaşlarımın eğlenmesi ve keyif almasıydı çünkü meslektaşlarım eğlenirse ve keyif alırsa eğitimde verilecek mesajlar, kalıcı olacak ve sahada kolay uygulanabilecektir.

Her eğitim sonrası “eğlendik ve keyif aldık” diyen meslektaşlarımın “çok daha fazla eğlenmesi ve çok daha fazla keyif almasını” nasıl sağlayabilirim diye düşünmeye başlayınca küçük oğlumun anaokulu günlerini hatırladım. 

Küçük oğlum, anaokulundan her dönüşünde “bugün şu oyunu oynadık” derken aslında oyun sayesinde öğrendiklerini bana anlatıyordu. Oğlumun oyunda öğrendiklerini, hiç unutmadığını ve sürekli uyguladığına şahit oldum.

Eğer meslektaşlarımın “çok daha fazla eğlenmesini ve çok daha fazla keyif almasını” sağlayabilirsem onların çok daha fazla etkili, çok daha fazla etkin ve çok daha fazla verimli çalışmasını ve daha önemlisi kendilerini daha fazla geliştirebileceğini düşünerek oyunlar, geliştirmek için çalışmaya başladım.

Yaklaşık 6 ay süren hazırlıktan sonra dünyada ilk ve tek olan “Depoda Oyun Oynayalım” adında oyunlar grubunu geliştirdim.

"Depoda Oyun Oynayalım", depo çalışanlarının sahip olması gereken yetkinliklerine uyumlu ve depo operasyonlarının dinamiklerine göre hazırlanan 6 farklı oyundan oluşmaktadır. 

Bu 6 farklı oyun, depoda yapılan bütün operasyonların, oyunlaştırılması olup depo operasyonları için depoda çalışanlarının sahip olması gereken yetkinlikler (bilgi ve beceri), bu oyunlarda kullanılabilecektir.”

"Depoda Oyun Oynayalım", Monopol veya benzeri oyunlar gibi kutu (board) oyun veya dijital ortamda (bilgisayar, app vb.) oynan sanal oyun değildir. Oyunlaştırılan depo operasyonları, “gerçek” ortamda depo çalışanları tarafından fiilen oynanır.

"Depoda Oyun Oynayalım" ile depo operasyonları, artık "çocuk oyuncağı" olacak ve depoda çalışan meslektaşlarım, çok daha fazla eğlenerek ve çok daha fazla keyif alarak yetkinliklerini geliştirecektir.

Etiketler :