Dev lojistik firması finansal sonuçlarını açıkladı

Dev lojistik firması finansal sonuçlarını açıkladı

DB Schenker, 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. DB Schenker bölge ağını genişletmek için 27 milyon eurodan fazla yatırım yaparken 2016’da Güney Doğu Avrupa’ya 50 milyon euro yatırım yapılacak.SEVKİYATLARINI YÜZDE 7.3 ARTIRDIDB Schenker, Güney Doğu Avrupa bölgesinde gerçekleştirdiği sevkiyatlarını 2015’te yüzde 7.3’ten fazla artırdı. Karayolu yüklemeleri yüzde 9 artış ile yaklaşık 9,1 milyon birim (toplam 13,2 milyon ton yükleme yapıldı) oldu....

DB Schenker, 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. DB Schenker bölge ağını genişletmek için 27 milyon eurodan fazla yatırım yaparken 2016’da Güney Doğu Avrupa’ya 50 milyon euro yatırım yapılacak.

SEVKİYATLARINI YÜZDE 7.3 ARTIRDI

DB Schenker, Güney Doğu Avrupa bölgesinde gerçekleştirdiği sevkiyatlarını 2015’te yüzde 7.3’ten fazla artırdı. Karayolu yüklemeleri yüzde 9 artış ile yaklaşık 9,1 milyon birim (toplam 13,2 milyon ton yükleme yapıldı) oldu. Havayolu yükleme hacmi ise yüzde 7 arttı (toplam 89 bin ton yükleme yapıldı). Güney Doğu Avrupa’da büyük büyüme kaydedilirken; denizyolu yükleme hacmi 307 bin TEU’ya yükseldi. DB Schenker’in kontrat lojistiği bölümü ise gelirini yüzde 15 artırarak büyümeye devam etti.

OLİMPİYAT LOJİSTİĞİ

Global Spor Etkinlikleri - Fuar ve Sergiler birimindeki gelir yaklaşık yüzde 9,1 arttı. 2015 iş yılının önemli olayları Avusturya Kayak Federasyonu’nu yıl boyunca desteklenmesi ve MERCEDES AMG PETRONAS Formula 1 yarış ekibinin Avrupa’daki tüm yarışlar için lojistik olarak desteklenmesini içeriyordu. Ayrıca DB Schenker bu ağustos ayında Brezilya’daki Yaz Olimpiyatları sırasında Avusturya Olimpiyat Komitesi’nin lojistik ihtiyaçlarını sağlayacak.

Ayrıca şirket bir tondan fazla ağırlıkta olan “Avusturya Evi”nin Brezilya’ya nakliyesinden de sorumlu olacak. Güney Doğu Avrupa’da, özellikle de Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Slovenya ve Slovakya’da DB Schenker ofisleri tarafından çok iyi finansal sonuçlar elde edildi ve bazı durumlarda gelirde iki basamaklı büyüme yüzdeleri kaydedildi. Ayrıca Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Bosna’da da sonuçlar olumlu olarak ilerledi.

6 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR

2015’in sonunda DB Schenker Avusturya’dan Türkiye’ye kadar kapsamlı bir ağda yayılan ve şirketin ürün ve hizmetlerinin bütün çeşitlerini sunan 80’den fazla konumda yaklaşık olarak 6 bin kişiyi istihdam ediyor.

Entegre lojistik hizmet sağlayıcı, 2016’da büyüme yolunda devam ediyor. DB Schenker bölgedeki müşterilerine hizmetlerini geliştirmek için bu yıl Avusturya ve Güney Doğu Avrupa’ya yaklaşık 50 milyon euro yatırım yapacak. Bunun yanı sıra, Graz (Avusturya) bölgesinde Wundschuh’ta yeni bir terminal kurmak için 25 milyon euro yatırım yapıyor. Ayrıca DB Schenker, ilaç sektöründeki önemli bir müşteri için Kufstein’da (Avusturya) 11 milyon euro maliyeti olan ek bir bina da inşa ediyor.

TÜRKİYE’DE 5 MİLYON EURO YATIRIM

2016 başında, Türkiye’de iki yeni tesis faaliyete geçirdi. Bu tesislerden biri olan Bursa’daki lojistik merkezin yatırım değeri 2.5 milyon euro. DB Schenker’in Türkiye’deki diğer yatırımı Manisa’da 2016’nın başlarında açılan yeni lojistik terminal için ise yine 2.5 milyon euro yatırım yapıldı.

İSTANBUL’DAKİ YENİ OFİSİNE TAŞINACAK

Şirketin Sofya, Bulgaristan’daki terminali 2.4 milyon euroluk bir yatırım ile 3 bin 700 m2 kadar genişletiliyor. Sorumlu kurulun onayından sonra 2017 başında Türkiye iştirakinin şubesi ve merkezi yaklaşık 6.5 milyon euroluk bir yatırım ile İstanbul’daki yeni ofis binasına taşınacak. Ayrıca DB Schenker Yunanistan merkez ofis ve şubeleri de bu yıl yeni bir ofise taşınacak.

GÜNEYDOĞU AVRUPA'DA DB SCHENKER

DB Schenker 2 bin lokasyonda 66 bin kişi istihdam eden uluslararası bir lojistik servis sağlayıcısıdır. Viyana’daki Schenker & Co AG Güney Doğu Avrupa bölgesi için (14 ülke, 5500 çalışan) bölge merkezi olarak görev görmektedir. 

 

Etiketler :