DHL Express filosunu 14  yeni Boeing 777 Freighter ile güçlendirdi

DHL Express filosunu 14 yeni Boeing 777 Freighter ile güçlendirdi

DHL Express uçak filosunu en yüksek yakıt tasarrufuna ve teknik güvenilirliğe sahip uçaklarla yeniliyor. Bu kademeli yenileme kapsamında 14 yeni Boeing 777 Freighter siparişi verildi. Yapılan anlaşma uluslararası e-ticareti desteklemek üzere 7 ek uçak için de opsiyon içeriyor. DHL devam eden yatırımlarıyla global ekspres taşımacılık talebini karşılamayı ve daha fazla pazara direkt uçuş ile hizmet sağlamayı hedefliyor.

DHL Express, 14 adet Boeing 777 Freighter ve ek olarak 7 opsiyonlu uçak alımı için sipariş verdiğini duyurdu. Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda yapılan açıklamaya göre ilk 4 uçağın teslimatının 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

DHL Express CEO’su Ken Allen, “14 Boeing uçağının satın alınması, kıtalararası filomuzdaki kademeli yenilenmenin bir yansıması. En yüksek yakıt tasarrufuna ve en uzun taşıma menziline sahip bu en güvenilir nakliye tipi uçaklar, daha fazla sayıda pazara direkt uçuşlarla emisyon salınımını düşürme hedeflerimize katkıda bulunacak. DHL lojistik sektöründe bu tip uçakları ilk kez kullanıma sokan şirket olarak, 2009 yılında Boeing tarafından üretilen 3’üncü B777 Freighter uçağını filosunda kullanmaya başlamıştı. Bu nakliye tipi uçağın işletilmesinde sahip olduğumuz kapsamlı deneyim, operasyonel açıdan mantıklı bir seçim yapmış olduğumuzu ortaya koydu” diye konuştu.

14 kıtalararası uçağın yenilenmesi kapasitede bir değişiklik yaratmazken, operasyonel açıdan maliyet, verimlilik ve güvenilirlikte ciddi faydalar sağlıyor. DHL Express geçmişte global ağının işletilmesinde ağırlıklı olarak kiralama yoluna giderken, önümüzdeki dönemde tamamen şirkete ait uçakların satın alınması yolunu izleyecek. Bu stratejik değişiklik DHL Express’in maliyet pozisyonunu daha da iyileştirecek. 2018 yılı için ön ödemeler grubun sermaye giderleri arasına dahil edilmiş durumda.

Artan uluslararası e-ticaret satışlarının, 2021 yılına kadar yıllık yüzde 19,2 artışla 4,48 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor. DHL’in 777 Freighter’lara yaptığı yatırım da, global ekspres kapasitesine olan talepteki artışa bir çözüm niteliği taşıyor. Dünyanın en büyük çift motorlu nakliye uçağı olan Boeing 777 Freighter, 102 tonluk yük ile 4.900 deniz mili (9.070 kilometre) uçabiliyor.

2050’DE “0” EMİSYON HEDEFİNE DESTEK

En son teknolojiye sahip yeni uçaklar, karbondioksit salınımlarını yerini alacakları uçaklara kıyasla yüzde 18 azaltacak. Bu da DHL’in iklim koruma programına yönelik 2050 yılında “0” emisyon hedefine ciddi bir katkı sağlayacak. DHL Express, 220 ülke arasında 600’ü aşkın günlük uçuşta 17 ortak hava yolu ile 260’ın üzerinde uçak işletiyor.

Etiketler :