DHL Express Türkiye'nin hedefi yıl sonuna kadar en az 50.000 ağaç tohumunu filizlendirmek

DHL Express Türkiye'nin hedefi yıl sonuna kadar en az 50.000 ağaç tohumunu filizlendirmek

DHL Express Türkiye’nin daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunma hedefiyle başlattığı “Seninle Daha Yeşil” projesi hız kesmeden sürüyor. 2020 yılının ilk 5 ayında gerçekleştirilen her bir GoGreen İklim Nötr gönderi ve projeye özel oluşturulan Instagram filtresiyle yapılan her bir çekim için toplam 16.000 yeni tohum toprakla buluştu.

Deutsche Post DHL Grubu’nun “2050 yılında sıfır emisyon” hedefi kapsamında çalışmalarını sürdüren DHL Express Türkiye, 2019 sonunda çevre odaklı sosyal girişim ecording ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle başlattığı “Seninle Daha Yeşil” projesini yeni tohumlarla sürdürüyor. 

Projenin ilk etabında tüm müşterileri ve çalışanları için 13.000 ağaç tohumunu Ankara’da toprakla buluşturan DHL Express, 2020 yılı boyunca tüm paydaşlarını bu sürece dahil ederek ilerliyor. Proje başlangıcında duyurulduğu üzere 2020 boyunca karbon ayak izini sıfırlayan GoGreen İklim Nötr ürünüyle yapılan her gönderi ve projeye özel oluşturulan Instagram filtresinin her kullanımı için yeni bir tohum yeşertiliyor. 

Bu kapsamda ilk 5 ayda gerçekleştirilen GoGreen İklim Nötr gönderiler ve filtre kullanımları için toplam 16.000 yeni akasya, alıç, iğde, badem ve sedir tohumu Ankara’nın Polatlı ilçesinde ecoDrone’lar aracılığıyla toprakla buluşturuldu. 

“Hedefimiz yıl sonuna kadar en az 50.000 ağaç tohumunu filizlendirmek”

DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen, projeye ilişkin değerlendirmesinde, “Çevre koruma programlarında öncülüğü üstlenmiş bir şirket olarak hedefimiz iddialı. 2050 yılında sıfır emisyona ulaşmak için operasyonlarımızın karbon ayak izini azaltıyor, çevre koruma projelerini destekliyoruz. Bu kapsamda 2025 yılına kadar global olarak her yıl 1 milyon ağaç varlığını dünyaya kazandırmak istiyoruz. Seninle Daha Yeşil projesini de Türkiye’de bu hedefe katkıda bulunmak, müşterilerimizin kendi çevre koruma hedeflerini gerçekleştirmelerini desteklemek ve toplumda farkındalığı yaratmak amacıyla başlattık. Şimdi proje kapsamında 16.000 yeni tohumla ikinci operasyonumuzu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yılın geri kalanında da hem GoGreen gönderiler hem de Instagram paylaşımları için yeni tohumlarla DHL ormanını büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimiz yıl sonuna kadar toplamda en az 50.000 ağaç tohumunun filizlenmesine vesile olmak” diye konuştu. 

Etiketler :