DHL Express’den İKSV Galaları etkinliğine destek

DHL Express’den İKSV Galaları etkinliğine destek

DHL Express sponsorluğunda düzenlenen İKSV Galaları 2017-2018 sezonunun açılışı, Agatha Christie’nin ünlü romanı “Doğu Ekspresinde Cinayet”in Kenneth Branagh tarafından yönetilen sinema uyarlaması ile gerçekleştirildi. Sirkeci Tren Garı’ndaki Türkiye Galası’nda sinemaseverler bu görkemli uyarlamayı, Doğu Ekspresi yolculuğunun başlangıç durağında izlemenin keyfini yaşadı.

DHL Express, sanata desteğini, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından geçen yıl düzenlenmeye başlanan İKSV Galaları etkinliğinin 2017-2018 sponsorluğu ile sürdürüyor.

Sezonun ilk etkinliği, Agatha Christie’nin “Doğu Ekspresinde Cinayet” (Murder on the Orient Express) romanından Kenneth Branagh yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan filmin Türkiye Galası oldu. Gala, filmin konu edindiği Doğu Ekspresi yolculuğunun başlangıç durağı olan Sirkeci Tren Garı’nın büyülü atmosferinde gerçekleştirildi.

DHL Express Türkiye Müşteri İlişkileri, Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Keskin Keleş, etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde, “DHL Express olarak Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamında uzun yıllardır etkin bir yer edinmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu alandaki desteğimiz 1995 yılında İKSV Resmi Taşıyıcı Sponsorluğu ile başladı ve 22 yıldır kesintisiz olarak devam ediyor. İKSV’nin uluslararası düzeyde takdir toplayan kültür sanat etkinlikleriyle İstanbul’a ve Türkiye’ye kattığı değeri büyük takdirle karşılıyoruz. Biz de DHL Express olarak desteğimizi her geçen gün artırarak sürdürüyoruz. İKSV Galaları’nda bu yıl yeni ve heyecan verici bir ortaklığa imza atıyoruz. Sektörümüzde üstlendiğimiz öncülüğü yansıtan bir şekilde, önemli sanatsal etkinliklerin ilklerini İKSV ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Sanatseverler için sürprizlerimiz yıl boyu devam edecek” şeklinde konuştu.

İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ise “İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak İKSV Galaları’nın yeni filmi “Doğu Ekspresinde Cinayet”in gösterimini Sirkeci Garı gibi tarihi ve kültürel açıdan son derece önemli, nostaljik bir mekanda gerçekleştirebildiğimiz için heyecanlıyız. İKSV Galaları’nı 2017-2018 sezonunda DHL Express’in desteğiyle gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek görüşlerini paylaştı.

ABD’de gösterime girmeden önce düzenlenen Gala etkinliğiyle ilk kez Türkiye’de sinemaseverlerle buluşan filmde Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Judi Dench, Willem Dafoe ve Olivia Colman rol alıyor. Belçikalı dedektif Hercule Poirot’nun İstanbul’dan Paris’e yol alan lüks trende işlenen cinayeti çözmeye çalıştığı film 10 Kasım Cuma günü vizyona giriyor. 

Etiketler :