DHL Global Forwarding’e En İyi İşveren sertifikası

DHL Global Forwarding’e En İyi İşveren sertifikası

DHL Global Forwarding Türkiye, Irak , Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2020 yılı En İyi İşveren sertifikasını aldı. Top Employer Institute tarafından verilen bu sertifika DHL’in en iyi uygulamaları hayata geçirmekte, olumlu bir çalışma ortamı yaratmaya odaklanmakta ve çalışanlarının kişisel ve profesyonel hayatlarını geliştirmelerini teşvik etmekteki başarısını kanıtlıyor.

DHL Global Forwarding Orta Doğu ve Afrika Bölgesi CEO’su Amadou Diallo; "Güçlü bir takım ile kesinlikle her şeyin mümkün olduğuna inanıyorum. Çalışanlarımızı seviyoruz. Onlar tutkularıyla işimizde büyümeyi sağlıyorlar.  En önemli varlığımız olarak,  başarımızın temel taşlarını oluşturuyorlar. Doğru beceriler, değerler ve kazanç odaklı zihniyete sahip kişilerden oluşan, motivasyonu yüksek ve işine bağlı bir ekibe, müşterilerimiz için ellerinden gelenin en iyisini yapacakları konusunda güvenebiliriz."

Top Employer Institute tarafından yürütülen En İyi  İK Uygulamaları araştırması, daha iyi bir iş dünyası yaratmak için çalışanlarını güçlendirmeyi taahhüt eden ve bu taahhüdü sürdüren şirketleri belirlemek için tasarlanmıştır. Öncelikle organizasyonun yetenek stratejisi, yetenek edinme, öğrenme ve gelişme, performans yönetimi, liderlik gelişimi ve kültür gibi kilit alanlarını inceler.

DHL Global Forwarding Orta Doğu ve Afrika bölge Insan Kaynakları direktörü Eva Mattheeussen; ‘ Orta Doğu’daki başarımızın anlaşılması ve motivasyonu yüksek başarılı ekipler oluşturmak konusunda doğru yolda olduğumuzun ispatı olması açısından, bu sertifika bizim için çok önemli bir kilometre taşıdır. Organizasyonumuzdaki çalışma kültürünü geliştirmek için her zaman yeni fikirlere ve yöntemlere  açığız ve bunun da çalışanlarımızın kişisel ve profesyonel mutluluğunu etkilediğini düşünüyoruz.’

DHL Global Forwarding'de eğitim ve yetenek geliştirme programları, sektörün gereksinimleri karşısında en üst düzeyde olduklarından emin olunarak, sürekli yenilenmektedir. Davranış kuralları ve iş prensiplerimiz açısında tüm çalışanlar işe başlarken diğer DHL çalışanları ile aynı global standartlara uyumlarını sağlamak  için  zorunlu olarak DHL sertifikalı forwarder eğitim programından geçerler.

Ayrıca yüksek performans gösteren genç çalışanları koçluk, mentorluk  yoluyla destekleyen ve projeler üzerinde çalışma fırsatı sağlayarak onları şirket içinde gelecekteki liderlik poziyonlarına hazırlayan  başarılı bir ‘Yetenek Programı’, 2015 yılından beri DHL Global Forwarding  Orta Doğu bölgesinde uygulanmaktadır.

Şirketimiz, duygusal tatmin düzeyini arttırmak ve ekipler arasında dostluğu teşvik etmek için, çalışanların işle ilgili görevleri dışında bağ kurdukları ilgi alanları ve hobi aktivitelerini de teşvik eder. Farklılıklarımızla zenginleştiğimizin bilinciyle, iş gücündeki çeşitliliği kutlamanın yanı sıra kişileri yakın gelecekte liderlik pozisyonlarına hazırlamak bir “ Women in Leadership” programı bulunmaktadır.

Top Employer Enstitüsü bu güne kadar 5 kıtadan, 118 farklı ülke ve bölgeden 1500’den fazla şirketi sertifikalandırarak dünya çapında 6 milyondan fazla çalışanın hayatını pozitif yönde etkilemiştir. Insan gelişimi ile ilgili en mükemmel uygulamaları tanıma konusunda dünya çapında bir otorite olarak kabul edilen Top Employer Institute En iyi işveren sertifikası programı yoluyla kendilerini faaliyet gösterdikleri bölgede tercih edilen işveren olduklarını kanıtlayan katılımcı şirketleri tanır, onaylar ve sertifikalandırır. 

Etiketler :