Diane Arcas: “30 adet ADR’li kamyon alarak kimyasal taşıma sektöründe daha aktif olacağız”

Diane Arcas: “30 adet ADR’li kamyon alarak kimyasal taşıma sektöründe daha aktif olacağız”

Diane Arcas: “Demiryolu Taşımacılığı Yönetmeliği’nin de yürürlüğe girmesiyle özel sektörün kendi lokomotiflerini almasıyla bu sektörde büyük gelişmeler olacağına inanıyoruz. Bu alanda da lokomotif yatırımı yapmaya hazırlanan şirketler var. Biz de bunlardan birisiyiz” Röportaj: ŞENEL ÖZDEMİR / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - www.yesillojistikciler.com’a özel açıklama yapan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, Arkas Lojistik olarak 2015 yılına yeni bir yapılanma ile daha güçlü girdiklerini söyledi. Arkas Holding Lojistik Hizmetleri Grubu’ndaki 4 şirketlerini (Arkas Ulaştırma, Arkas Lojistik, Ardep ve Arfor) ‘Arkas Lojistik A.Ş.’ çatısı altında birleştirdiklerini kaydeden Diane Arcas, “Şirketlerin birleşmesi sayesinde ciro, çalışan sayısı, finans gibi konularda rakamsal ölçeğimiz büyüdüğü gibi, buna paralel marka gücü, satınalma gücü, finansal kaynak yaratma gücümüz de arttı. 2014’te 300 milyon dolar olan ciromuzu 2015 yılı sonunda yüzde 10 artırmayı bekliyoruz” dedi ve ekledi: ““Şirketlerimizin birleşmesi ile yurtdışındaki büyüme hedeflerimizi de destekliyoruz. Özellikle CIS (BDT) ülkeleri çok önemli. Yurtdışında hedefimiz. Yakın coğrafyalarda kendi ofislerimiz olması diğer ülkelerde de partnerlerimizle tüm dünyaya ulaşmak. Hızlı, güvenilir ve kaliteli lojistik hizmeti sağlayan global bir lojistik şirketi olma vizyonuyla yurtdışında Arlogic markası adı altında yapılanıyoruz. Bugün Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Yunanistan’da ofislerimiz var. Eylül ayında ilk defa global bir pazarda yerimizi aldık, Çin’in en büyük şehirlerinden Şangay’da ofis açtık. Yurtdışı ofis yapılanmamız devam edecek.”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas“30 ADET ADR TAŞIMA BELGELİ KAMYON SATIN ALACAĞIZ”

2016 yılında 30 adet ADR taşıma belgeli kamyon satın alarak depolarımızda tank konteyner hizmetleri vermeyi planlıyoruz. 2016 yılı hedeflerimizin arasında kapalı depoculuk ve dağıtım hizmetlerinde büyüme de var. Hedefimiz müşteri memnuniyeti sürekliliğini sağlayarak, her sene yüzde 10-15 bir büyüme ile sadece Türkiye’de değil, ofisimiz olan komşu ülkelerde de tercih edilen, kaliteli hizmet veren bir lojistik şirketi olmak” diyen Diane Arcas, birkaç ay içerisinde kimyasal taşıma sektöründe daha aktif rol alacaklarını kaydetti.

“YABANCI ORTAKLA YURTDIŞINDAKİ İHALELERE GİRME FIRSATI BULACAĞIZ”

Avrupa’nın kimya lojistiğinde önde gelen bir firmasıyla ortaklık hazırlığı içinde olduklarının altını çizen Arcas, kimya sektörünün Türkiye’de gelecek vadeden bir sektör olduğunu ve kendilerinin bu taşımalara talip olduğunu vurguladı. Yabancı bir ortakları olacağından yurtdışındaki ihalelere de girme fırsatı bulacaklarını vurgulayan Arcas, yapacakları bu ortaklığı bir know-how işbirliği olacağını ifade etti.

DEMİRYOLUNUN SERBESTLEŞMESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Demiryolunun serbestleşmesi konusunun takiplerinde olduğunu anlatan Arcas, “Demiryolu Taşımacılığı Yönetmeliği’nin de yürürlüğe girmesiyle özel sektörün kendi lokomotiflerini almasıyla bu sektörde büyük gelişmeler olacağına inanıyoruz. Bu alanda da lokomotif yatırımı yapmaya hazırlanan şirketler var. Biz de bunlardan birisiyiz” diye açıklama yaptı. 

Etiketler :