DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever oldu

DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever oldu

“Türkiye’nin ilk rot üreticisi” ve Türkiye'nin en büyük araç üreticilerinin "A" sınıfı tedarikçisi DİTAŞ’ta Genel Müdürlük görevine Osman Zeki Sever atandı.

Üretimde 40 yılı aşkın süredir uzman personeli ve sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle “Türkiye’nin ilk rot üreticisi” ve Türkiye'nin en büyük araç üreticilerinin "A" sınıfı tedarikçisi olan DİTAŞ’ta Genel Müdürlük görevine atanan Osman Sever, 14 Ekim 2019 tarihi itibariyle göreve başladı. 

Anadolu’nun kalbinde ürettiklerini başta ABD ve Almanya olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunan DİTAŞ’ın yeni Genel Müdür Osman Sever, sadece otomotiv değil ulaşım endüstrisinin güvenilir çözüm ortağı olarak değer yaratma stratejisine liderlik edecek.

Ditaş’taki görevinin yanında Doğan Holding Sanayi İşleri Genel Müdürü olarak da görev yapacak olan Osman Sever, İTÜ Makine Fakültesi mezunu olup 1992 yılında MBA derecesi aldı. 1987’den beri otomotiv sektöründe çeşitli görevler üstlenen Osman Sever, Oyak Renault’da başladığı çalışma hayatını Ram Dış Ticaret’te devam ettirdi. Ardından Ford Otosan’da İhracat & İş Geliştirme Müdürü ve Satış Müdürü, Karsan A.Ş.'de Satış ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı, Tırsan A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yaptı.

2009-2014 yılları arasında Mısır'da yerleşik GBAuto şirketinde sırasıyla ticari araçlardan sorumlu COO, İş Geliştirme ve Strateji C Level ve son olarak GBAuto Grubu Dep. COO'su görevlerinde bulundu.