Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ‘Online’ Kariyer Günleri başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ‘Online’ Kariyer Günleri başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 24 yıldır geleneksel olarak düzenlediği ve denizcilik ve lojistik sektörlerinin farklı alanlarında kariyer sahibi mezunlar ile iş insanlarının öğrencilerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundukları Bahar Kariyer Günleri COVID-19 Pandemisi nedeniyle alınan sağlık önlemleri kapsamında ilk defa çevrimiçi (online) olarak düzenleniyor. “Online” Kariyer günlerinin ilk oturumu 29 Nisan 2020’de Çakabey Sanal Konferans Platformu’nda gerçekleştirildi.

29 Nisan 2020 günü düzenlenen ve moderatörlüğünü DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci’nin yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2019-2020 Bahar Kariyer Günü Çevrimiçi Oturumuna dünyanın farklı ülkelerinden üç konuşmacı katıldı. Prof.Dr. Deveci açılış konuşmasında bu yıl ilk defa dünyada ve Türkiye’de yaşanmakta olan COVID-19 Pandemisi dolayısıyla bahar kariyer günleri etkinliklerini çevrim içi olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Mayıs ayı sonuna kadar sürecek olan online kariyer günleri etkinlikleri kapsamında her hafta çarşamba günü dünyanın dört bir tarafından denizcilik ve lojistik sektörlerinin farklı alanlarında kariyer sahibi mezun ve iş insanları ile öğrencileri buluşturup, öğrencilerin bu katılımcıların bilgi ve deneyimlerinden  etkin olarak yararlanmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bahar Kariyer Günü Çevrimiçi Oturumunun ilk konuşmacısı etkinliğe ABD’nin New York şehrinden bağlanan TURKON AMERICA INC Kuzeydoğu Bölge Satış Temsilcisi Serdar Ektik oldu. Kuzey Amerika-Avrupa ve Kuzey Amerika-Asya rotaları ağırlıklı olmak üzere konteyner taşımacılık piyasası hakkında genel bir değerlendirme yapan Ektik, kendi kariyer süreciyle ilgili öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Pandemiyle birlikte denizyolu taşımacılığı alanında yaşanmakta olan olası güçlükler ve kariyer fırsatlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Ektik öğrencilere kendi kariyer gelişimleri açısından tavsiyelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Oturumun ikinci konuşmacısı Hollanda’nın Rotterdam şehrinden bağlanan BSL-GLOBAL BV Kurucu Ortağı Tolga Şahin oldu. Avrupa’nın merkez limanlarından biri olarak kabul edilen Rotterdam bölgesindeki lojistik ve yük trafiği faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktaran Şahin, özellikle “forwarder” işletmeciliği alanındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını, Türkiye ve Hollanda’da iş hayatındaki deneyimlerini ve denizcilik alanındaki yeni iş fırsatlarını öğrencilerle paylaşarak öğrencilerin gelecekte sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve yetkinliklere değindi.

Oturumun son konuşmacısı ise İzmir’den bağlanan DEFMED (Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar oldu. Derneğin işleyişi, faaliyetleri ve hedefleri hakkında öğrencileri bilgilendiren Erbayraktar, kurulduğu günden bu yana DEFMED’in tüm birikimi ve tecrübesi ile DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin ve mezunlarının yanında olduğunu, öğrencilere burs olanakları yarattıklarını ve sosyal etkinliklere mezunlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı canlı tutmaya devam edeceklerini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi.  DEFMED ve üyelerinin denizcilik sektöründe çok saygın bir konumda olduğuna değinen Erbayraktar, öğrencileri mezun olur olmaz hemen derneğe üye olmaya davet ederek Türkiye ve dünyanın dört bir tarafında bulunan mezunların DEFMED çatısı altında çok daha güçlü olduklarına değindi. Oturumun son bölümünde konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları cevaplandırıp deneyim, tavsiye ve temennilerini ilettiler.

Etiketler :