Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Lojistik 4.0” konferansı yapılacak

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Lojistik 4.0” konferansı yapılacak

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü’nün düzenlediği Türkiye için Lojistik Stratejileri Konferansı 2018 Lojistik 4.0 teması altında Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda 19 Nisan'da günü gerçekleştirilecek.

Konferansta Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömür Yaşar Saatçıoğlu, Fakülte Dekanı Prof.Dr. D.Ali Deveci ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Erdal Çelik birer açılış konuşmaları gerçekleştirecekler. Konferansa davetli konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Lütfihak Alpkan’ın konuşmalarının ardından konferansa iki önemli panel oturumu ile devam edilecek.

 “Lojistik 4.0’ın Başarısında Önemli Konular” başlığı altında yapılacak olan konferansın öğleden sonraki birinci oturumunun başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Okan Tuna olacak. Bu oturumda yer alan konuşmacılar sırasıyla şu isimlerden oluşuyor: Polis Akademisi Öğretim Üyesi Dr. M. Levent Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri 4.0 Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Sevinç, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selçuk Nas ve ERP Komitesi Koordinatörü Göker Sarp.

“Lojistik 4.0 Uygulamaları” başlığı altında gerçekleştirilecek olan Konferansın ikinci oturumunun başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömür Yaşar Saatçıoğlu olacak. İkinci otorumda da konuşmacılar ise sırasıyla SISKON İzlenebilirlik Ürün Müdürü Armağan Erdoğan, Hugo Boss Tedarik Zinciri Müdürü Şükran Şahin, eTA Elektronik Taşımacılık Ağı A.Ş Genel Müdürü Hamdi Erçelik ve Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş CEO’su Alim Küçük Pehlivan’dan oluşuyor.

LOJİSTİK 4.0. FİKİR MARATONU 20 NİSAN’DA

Konferansın ikinci gününde öğrencilerin katılımı ile “Lojistik 4.0 Konulu Vakaların Çözümü için Fikir Maratonu” gerçekleştirilecek. 20 Nisan DEÜ-BAMBU Ön Kuluçka ve hızlandırma Merkezi Lojistik sektörünün farklı kesimlerini sektörün geleceğine dair yenilikçi fikirlere hız katmak amacı ile misafir edecek. Lojistik sektöründeki önemli yeri ile İzmir sektörün geleceğini şekillendirecek fikirlerin gün ışığına çıkması için ev sahipliği yapılacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından 19 Nisan'da DEÜ Denizcilik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenmekte olan Lojistik Stratejileri Konferansı'nın ertesi günü sektörün olası yeni girişim fikirleri ve girişimcileri zamana karşı fikirlerini olgunlaştıra bilmek için yarışacaklar.

Gün boyunca mentor desteği ile zenginleşecek olan fikirlerin lojistik sektörünün yeni girişimcilerini İzmir'in girişimcilik ekosistemine katması hedefliyor.

Program şöyle:

09.00- Kayıt
09.30- 10.15 Speed Networking (takımlaşma)
10.15- 11.00 İdeathon Başlıyor
11.00-12.00 Mentor Desteği
12.00-12.45 Öğle Yemeği
12.45-13.15 Kodlamaya Giriş Eğitimi
13.15-15.00 İdeathon Devam Ediyor
15.00-15.30 Sunumların Yüklenmesi / Kontrolü
15.30-16.30 Sunumlar
16.30- Kazananlar Belirleniyor
17.00- Kapanış

Başvuru için: https://goo.gl/forms/v9T2Sp6poFOQ2nrt2

İDEATHON NEDİR?

Bir sektör ya da marka için belirlenen yada serbest akışlı konu seçimi ile fikirlerin sıra dışı iş modelleri ve girişimlere dönüşebilmesi için, mentörlerin katkısı ile, zamana karşı geliştirilebildiği açık inovasyon ortamlarında sürdürülen yarışma türüne "ideathon" deniyor. Katılım bireysel olabileceği gibi ekipler halinde de mümkün. Ekipler önceden oluşturulabileceği gibi ideathonların sunduğu "speed networking" aksiyonları sırasında da takım arkadaşlarının seçilmesi imkanı bulunuyor.

Etiketler :