“E-Lojistik Kavramının Altını Dolduracağız”

“E-Lojistik Kavramının Altını Dolduracağız”

Türkiye’de günde yaklaşık 300 bin adet araç yüklemesi yapıldığını tahmin ettiklerini söyleyen yukumyolda.com kurucusu ve Genel Müdürü Oğuzhan Karaca, 2017-2018 yılında günlük araç tedarik hedeflerinin 1000, 2019’da 2 bin 500 ve 2020’de ise 5 bin adet olduğunu söyledi.

ÖZEL RÖPORTAJ - Türkiye online lojistik pazarında yük veren ile kamyoncu arasındaki ilişkiyi düzenleyen birçok platform bulunuyor. Pazarın iddialı ve yeni bir oyuncusu var: Yukumyolda.com.  Yukumyolda.com uyguladığı sistemle çok kısa zamanda pazarda önemli bir yer tutmayı hedefliyor.

www.yesillojistikciler.com’a konuşan Yukumyolda.com’un Kurucusu ve Genel Müdürü Oğuzhan Karaca, yaklaşık 3 yıl bir lojistik firmasının kurucu genel müdürü olarak sektöre hizmet verdiğini hatırlattı ve ekledi: “Bu yüzden sektörün ihtiyaçlarını biliyorum. Yukumyolda.com Türkiye’deki online lojistik pazarının ihtiyacından dolayı doğdu.”

“TÜRKİYE’DE E-LOJİSTİK KAVRAMININ ALTI BOŞ”

Türkiye online lojistik pazarına yukumyolda.com’un çok önemli farklılıklar getireceğini söyleyen Oğuzhan Karaca, sektörde e-lojistik kavramının altının boş olduğunu ifade etti. Yukumyolda.com’un e-lojistik kavramının altını dolduracak faaliyetlere imza atacağını vurgulayan Oğuzhan Karaca, “E-lojistik kavramı, online lojistik platformunu domine eden rakiplerimiz ya da şu anki hizmetler tamamen yük verenle kamyoncuyu birleştirmek ve buluşturmak üzerine kurulmuş. Sektörde ‘yüküm var araç arıyorum, aracım var yük arıyorum” sloganı hakim. Kamyoncuyla yük vereni buluşturuyorlar ama hem yük verenlerin hem de kamyoncunun sisteme adaptasyonunda sorunlar yaşanıyor. Yaşanan sorunlardan dolayı bu sistem başarılı bir şekilde işlemiyor. Biz sektörü bildiğimiz için paydaşlarını yükümyolda.com’da buluşturduk” dedi.

“BÜYÜK LOJİSTİK FİRMALARI DA SİSTEME DAHİL EDİLECEK”

Oğuzhan Karaca, sektörün paydaşlarının yük veren, lojistik firmaları ve komisyonculardan oluştuğunu belirtti. Bu paydaşların hepsinin tüzel kişilikler olduğunu ifade eden Karaca, sistemlerinin nasıl çalışacağını ise şu sözlerle anlattı: “Yük veren bazen kontratlı bazen de spot bir şekilde nakliyecilerden araç tedarik ediyor. Lojistik firmaları bu ihtiyaçların bazılarını özmal araçlarıyla büyük bir bölümünü ise komisyoncular üzerinden karşılıyor. Mevcut birbirinin çok benzeri olan, onlarca yük veren ve kamyoncuyu birleştiren platformlar aslında nakliyeci ile komisyoncu sisteme dahil etmiyor. Yani, siz bir kamyoncuysanız ya da bireysel bir nakliyeciyseniz bu sisteme girebiliyorsunuz. Fakat büyük lojistik firmaları girmiyor ya da giremiyor. Biz bu 3 paydaşı bir yerde buluşturduğumuz için sektörde ciddi bir ses getireceğimizi düşünüyoruz.”

“YUKUMYOLDA.COM’DA LOJİSTİK FİRMALARI HEM HİZMET VEREBİLECEK HEM DE HİZMET ALABİLECEK”

Kurdukları sistemin online lojistik pazarındaki küçük ya da büyük bütün firmalar için uygun olacağını vurgulayan Karaca,Biz burada sisteme lojistik firmaları ve komisyoncuyu dâhil ederek aslında sistemin işleyişini de yansıtmış oluyoruz” diye konuştu ve ekledi: “Yük veren bu platformda halihazırda çalıştığı lojistik firmalarını davet edebilir ve onlarla telefon ve mail üzerinden yapmış olduğu iş süreçlerini tamamen bilgisayar ortamında online olarak yapabilir. Burada çok ciddi bir verimlilik ve izlenebilirlilikten bahsediyoruz. İkincisi, ihtiyacı olan, mevcut nakliyecisinden karşılayamadığı ya da ihtiyaç olan yeni taşımalar için yeni lojistik firmalarını da sistemine davet ve dâhil edebilir. Spot ihtiyaçları için onlardan araç talep edebilir. Spot ihaleler yapabilir. Aynı zamanda yıllık büyük ihalelerini, proje ihalelerini yukumyolda.com’dan yapabilir. Yani biz müşterimize bir taşıma yönetim sistemi sunuyoruz. Taşıma yönetim sistemi sadece araç tedariki değil aynı zamanda da lojistik hizmetleri yönetme imkânı sağlıyor. Performans ölçme, izlenebilirlik, güvenilirlik ve benzeri. Aynı zamanda aracı en dipte tedarik eden komisyoncuyla da çalışma fırsatı sağlıyor. Komisyoncu da sisteme dâhil olup hizmet verir duruma geliyor. Yük veren doğrudan komisyoncuya ulaşıp hizmet alabilir. Bu komisyoncular ve nakliyeciler firmamız tarafından tek tek vergi levhaları ve tüzel durumları incelendikten sonra sisteme dâhil ediliyor. Bizim onayımız olmadan herhangi birinin sisteme girmesi mümkün değil. Burada hizmeti alan yük veren, hizmeti veren ise komisyoncu. Lojistik firmaları ise hem hizmet alıyor hem hizmet veriyor. Lojistikçi burada yük verene araç tedarik edebilir, komisyoncudan da araç tedarik hizmeti alabilir. Yani lojistik firmaları her iki şapkayı da takabiliyor.

Etiketler :