“E-Ticaret Lojistiğine Yoğunlaşıyoruz”

“E-Ticaret Lojistiğine Yoğunlaşıyoruz”

E-lojistiğe ve Afrika ihracatına yoğunlaştıklarını söyleyen Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, 2015’te yaşanan belirsizliklere rağmen hedeflerine ulaştıklarını vurguladı. Kaliteli işgücü ve teknolojinin Horoz Lojistik’in iki önemli unsurunu oluşturduğunu ifade eden Taner Horoz, “Dünya ekonomisi yavaşlama evresinde ve önümüzdeki 10 yıl bu evreden çıkılabileceğini düşünmüyorum. Genel anlamda müşterilerimiz daha az kazandıkça, bizlere de yansıyacak bir sıkışıklık olacak. Ancak, hacim yükseltere

ÖZEL RÖPORTAJ - “İş ortaklarımıza, ihtiyaç duyduğu tüm lojistik hizmetleri, süreçlere dahil olarak entegre bir şekilde sunuyor ve sınırsız özel çözümler üretiyoruz. Bu sebeple iş ortaklarımıza, tüm Horoz Grubu ailesi ile ‘Yükünüzü hafifletiyoruz’ diyoruz” diyen Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, www.yesillojistikciler.com’a özel açıklamalarda bulundu.

“2015’TEKİ GENEL BELİRSİZLİGE RAĞMEN YILI HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA BİTİRDİK”

2015 yılında 2014’teki gibi bir takım belirsizlik yaratan unsurların yaşandığını söyleyen Taner Horoz, bu belirsizlik yaratan unsurların Türkiye’de ve çevre ülkelerde yaşanan karışıklıklar ve siyasi belirsizlikler olduğunu vurguladı. Bu genel tablonun 2015’te sektöre ve şirketlere yansımasının yaşandığını kaydeden Taner Horoz, “Ancak biz Horoz Lojistik olarak, 2015’i gerek karlılık, gerekse ciro olarak hedeflerimiz doğrultusunda bitirdik” dedi.

“YURTİÇİNDE VE ANADOLU’DA GENİŞ MÜŞTERİ KİTLESİNE ULAŞMAYI PLANLIYORUZ”

Horoz Grubu’nun ürün çeşitliliğinin oldukça geniş olduğunu anlatan Horoz, 2016 yılında ürünlerini yurtdışında ve Anadolu’da daha geniş müşteri kitlesine ulaştırmayı planladıklarını kaydetti. Yatırım ile ilgili ise Taner Horoz, Horoz Lojistik’in yatırım şeklinin genel olarak yeni işlere ve yeni coğrafyalara girmeye ve servis ulaştırmaya yönelik olduğunu ifade etti. Horoz, 2015’te birçok yatırım gerçekleştirdiklerini, benzer şekilde yatırımlarının 2016’da da devam edeceğini belirtti.

"FARK YARATAN İKİ UNSURUMUZ: KALİTELİ İŞGÜCÜ VE TEKNOLOJİ"

Horoz Lojistik’in işlerinde fark yaratan iki önemli unsurun kaliteli işgücü ve teknoloji olduğunu söyleyen Horoz, bu iki önemli unsura her yıl olduğu gibi bu yıl da yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Taner Horoz, “Satış teşkilatımızı ve buna bağlı olarak kaliteli hizmet anlayışımızdan da ödün vermemek üzere operasyon birimlerimizi yeniden yapılandırmayı hedefliyoruz. Talepler doğrultusunda yatırımlarımız her zaman sürecektir” diye konuştu.

"AFRİKA İHRACATINA ODAKLANDIK"

Son dönemdeki önemli odak noktalarımızdan biri de Afrika ihracatı. Afrika’da çok güçlüyüz ve bölgede her yıl şirket büyüme oranımızın çok daha üzerinde büyüme kaydediyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda bölgeye yatırım yapıyoruz. Bu yıl aramıza bölge dinamiklerini bilen expat bir yönetici arkadaşımız katıldı. Onun yanı sıra bölgeye odaklanacak lisan bilen uzmanları bünyemize kattık” diyen Taner Horoz, “Grup olarak, bütünsel şekilde çalıştığımız müşterilerimizin yoğunlaştığı bölgelerde kuvvetimizi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

"E-TİCARET LOJİSTİĞİNE YOĞUNLAŞIYORUZ"

Global dünyada günümüz iş hayatının yoğunluğu sebebiyle, ihtiyacı olan ürünleri internetin sunmuş olduğu ayrıcalıklarla e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yaparak edinildiğini hatırlatan Horoz, e-ticarette gitgide büyüyen bir kesimin oluşmaya başladığını vurguladı. Tüm bu gelişmelerden dolayı kendilerinin de e-ticaret lojistiği konusuna ağırlık verdiğini belirten Horoz, beyaz eşya sektöründeki uzmanlıklarını bu platforma da aktardıklarını ifade etti.

BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜNDEKİ UZMANLIĞINI E-LOJİSTİKTE KULLANIYOR

Ev teslimi hizmetleri kapsamında, e-ticaret sitelerinden satın alınan beyaz eşyaların, son kullanıcıların adreslerine teslim edilmesiyle, hem gönderici firmanın hem de alıcı müşterilerin lojistik beklentilerine önemli bir çözüm kaynağı olduklarının altını çizen Horoz açıklamasına şöyle devam etti: “Bu sayede hem göndericinin bayi satış noktası ve deposundan hem de Horoz Lojistik’in hizmet verdiği lojistik depolardan son kullanıcı adreslerinde sevkiyat yapabiliyoruz. Ürünlerin katlara kadar taşınması ile de fark yaratıyoruz. Ev teslimlerinde taşıma ve teslim operasyonlarının doğru biçimde kurgulanması, altyapıya yapılan yatırımlar, eğitimli ve donanımlı bir müşteri hizmetleri kadrosunun yoğun çalışmaları, yakın takibi ve itinalı yaklaşımı sayesinde başarıya ulaşan bu projemiz, uygulamaya geçtiğinden bu yana müşterilerimizden yoğun talep görüyor.”

“ÜLKEMİZ, LOJİSTİK ÜS OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Dünya ekonomisinin yavaşlama evresinde olduğunu ve önümüzdeki 10 yıl bu evreden çıkılabileceğini düşünmediğini vurgulayan Taner Horoz şöyle konuştu: “Genel anlamda müşterilerimiz daha az kazandıkça, bizlere de yansıyacak bir sıkışıklık olacak. Ancak, hacim yükselterek ve yeni ürünlerimizle yeni coğrafyalarda iş yaparak karlılık hadlerimizi koruyabiliriz. Genel olarak lojistik sektörünü değerlendirdiğimizde sektörün geleceğini özellikle Türkiye açısından oldukça olumlu görüyorum. Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 12-13’ü lojistik faaliyetlerden oluşuyor. Ülkemizde lojistik konusunda hızlı bir mesafe kat edildi ve dünya ile aramızdaki farkı hızlı bir şekilde kapatıyoruz. İş sahamız çok geniş ve istihdam oranı da çok fazla. Ülkemiz, lojistik üs olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Orta vadede sektörde, büyük oyuncularla kaliteli butik hizmet üreten firmaların hizmet verdiği bir alan olmasını öngörüyoruz.” 

Etiketler :