EFSANE OTOMOBİLİ İSTANBUL’A TAŞIDI

EFSANE OTOMOBİLİ İSTANBUL’A TAŞIDI

DHL Freight, klasik otomobil tutkunları için efsane olan Morgan Plus 4’ü özel taşıma yöntemleri ile Türkiye’ye getirdi. Bir Türk iş adamının siparişi üzerine üretilen lüks araç, Avusturya’dan İstanbul’a, dört günde taşındı.

DHL Freight, özel olarak hazırlanan tırıyla, klasik otomobil deyince ilk akla gelen modellerden Morgan Plus 4’ü Türkiye’ye getirdi.

Araç, el yapımı lüks otomobilleriyle ünlü İngiliz markası Morgan Motor Company tarafından, bir Türk iş adamının isteği üzerine üretildi. Plus 4’ün yolculuğu, montajının yapıldığı Avusturya’dan başladı. DHL Freight Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonla otomobil, DHL Freight tırlarıyla, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan geçerek İstanbul’a getirildi. Klasik otomobilin yolculuğu tam dört gün sürdü.

Lüks ve klasik araba tutkunlarının yakından tanıdığı Morgan Motor Company, 1909 yılında kuruldu ve halihazirda İngiltere’nin el yapımı otomobil üreten yegane aile şirketi. 100 yılı aşkın süredir, hep aynı teknikle ve sınırlı sayıda araç üreten markanın efsaneleşen modellerinden biri de, 1950’li yillarda üretilmeye başlanan Morgan Plus 4. Türkiye’ye getirilen bej renkli, özel sipariş Plus 4’ün de dış birleştirme parçalarının tamamı el yapımı, deri koltukları da el dikimi.

SELÇUK BOZTEPE: ARACIN EN UFAK BIR ZARAR GÖRMEMESI IÇIN HER TÜRLÜ ÖNLEMI ALDIK, EN INCE AYRINTILARI DAHI DÜŞÜNDÜK”

DHL Freight Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Selçuk Boztepe, lüks araç taşıma konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olduklarını belirterek, bu kıymetli otomobili Türkiye’ye getiren TIR şoförünün de araç taşımacılığı konusunda tecrübeli bir isim olduğunu vurguladı. Plus 4’ü Avusturya-Türkiye hattında taşımak için kullandıkları TIR’ı özel olarak hazırladıklarını belirten Boztepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aracın en ufak bir zarar görmemesi için her türlü önlemi aldık, en ince ayrıntıları dahi düşündük. Otomobilin taşındığı DHL Freight TIR’ı bu tür özel araç taşımaya uygun. Aracın sarsıntılardan etkilenmemesi için özel aparatlar hazırladık ve Plus 4’ü lastiklerinden ve kasasından bu araçlarla TIR’a sabitledik. Her türlü tedbiri almamıza karşın özel bir yol kaskosu da yaptırdık. Avusturya-Türkiye arasında dört gün süren bir yolculuk sonunda bu değerli aracı sahibine teslim ettik.” 

Etiketler :