Ekol Lojistik, Sete-Paris tren hattını devreye aldı

Ekol Lojistik, Sete-Paris tren hattını devreye aldı

Ekol Lojistik, intermodal taşımacılık hizmeti kapsamında kullandığı elektrikli blok tren seferlerine yenisini ilave etti. Hâlihazırda İtalya Trieste, Almanya Köln ve Ludwigshafen şehirleri, Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava, Fransa’nın Sete şehirleri arası faaliyet gösteren haftalık toplam 44 blok tren seferine Sete-Paris hattı da dahil oldu.Avrupa genelindeki demir yolu bağlantılarıyla haftada yaklaşık 1.500 treyler ve konteyner taşıyan Ekol, şimdilik haftanın bir günü...

Ekol Lojistik, intermodal taşımacılık hizmeti kapsamında kullandığı elektrikli blok tren seferlerine yenisini ilave etti. Hâlihazırda İtalya Trieste, Almanya Köln ve Ludwigshafen şehirleri, Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava, Fransa’nın Sete şehirleri arası faaliyet gösteren haftalık toplam 44 blok tren seferine Sete-Paris hattı da dahil oldu.

Avrupa genelindeki demir yolu bağlantılarıyla haftada yaklaşık 1.500 treyler ve konteyner taşıyan Ekol, şimdilik haftanın bir günü faaliyet gösteren Sete-Paris hattını 2017’de iki sefere çıkartmayı planlıyor. İzmir-Sete arası mevcut deniz yolu bağlantısına 2017 yılında yeni bir Ro-Ro daha eklemeyi hedefleyen Ekol, Sete Limanı’nı Birleşik Krallık'a, Benelüks ülkelerine ve Almanya'ya bağlama çalışmalarını Avrupa’nın öncü demir yolu operatörü VIIA ile işbirliği yaparak sürdürmektedir.

MURAT BOĞ: “KUZEY AFRİKA ÜLKELERİNİN İSE PARİS BÖLGESİ İLE BAĞLANTILARINI GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFİYORUZ’

Devreye alınan Sete-Paris tren hattı ile ilgili olarak Ekol Lojistik Taşımacılık Grubu Genel Müdürü Murat Boğ, “Fransa’da mega treylerlere de uygun olarak kuzey-güney yönündeki demiryolu taşımacılık koridorunun ilk ürünü olan bu hat sayesinde Türkiye ve İran’ın Avrupa bağlantısını, Kuzey Afrika ülkelerinin ise Paris bölgesi ile bağlantılarını güçlendirmeyi hedefiyoruz. Önemli bir yeşil lojistik yatırımı olarak değerlendireceğimiz bu yeni bağlantı ile, aylık emisyonda 180 bin kg CO2'lik bir azaltım elde edecek, 20 futbol sahası büyüklüğünde ormanı kurtarmış olacağız” dedi. 

Etiketler :