Emirates, 5. Çevre Raporu’nu açıkladı

Emirates, 5. Çevre Raporu’nu açıkladı

Emirates Havayolu ve dnata'dan oluşan Emirates Grubu, 2014 - 2015 yılları için 5. Yıllık Çevre Raporu’nu yayınladı. PricewaterhouseCoopers denetiminde düzenlenen Emirates Grubu’nun 5. Yıllık Çevre Raporu; havayolu operasyonları, dnata kargo ve yer hizmetleri, mühendislik, yeme içme hizmetleri ve çeşitli ticari kara faaliyetini kapsayan pek çok konuda çevre performans verileri sunuyor.Konuyla ilgili açıklama yapan Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed...

Emirates Havayolu ve dnata'dan oluşan Emirates Grubu, 2014 - 2015 yılları için 5. Yıllık Çevre Raporu’nu yayınladı. PricewaterhouseCoopers denetiminde düzenlenen Emirates Grubu’nun 5. Yıllık Çevre Raporu; havayolu operasyonları, dnata kargo ve yer hizmetleri, mühendislik, yeme içme hizmetleri ve çeşitli ticari kara faaliyetini kapsayan pek çok konuda çevre performans verileri sunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, "Emirates ve dnata, müşteri talepleri ve küresel fırsatlara yönelik yatırım yapmaya devam ediyor.  Operasyon ölçeğimiz genişledikçe çevreye ve hizmet verdiğimiz topluluklara karşı sorumluluklarımız konusunda daha da bilinçleniyoruz.  Kaynak kullanımını azaltma çabalarımız sadece çevresel etkimizi azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda işimizde esneklik sağlamamıza da yardımcı olacak” dedi.

“YILLIK ÇEVRE RAPORUMUZ, AYNI ZAMANDA ÇEVRE PERFORMANSIMIZI SÜREKLİ İYİLEŞTİRME TAAHHÜDÜMÜZDÜR”

Şeyh El Maktum sözlerine şöyle devam etti: “Çevrenin bilinçli şekilde kullanılması söz konusu olduğunda, Emirates Grubu'nun en büyük etkiyi yaratabileceğini düşündüğümüz temel odak noktaları var. Ancak küçük de olsa her türlü çabanın özellikle küresel ölçekte değer yarattığını da biliyoruz. Bizim için bir karne niteliğinde olan yıllık çevre raporumuz, aynı zamanda çevre performansımızı sürekli iyileştirme taahhüdümüzdür.”

EMIRATES’TEN ÖRNEK ÇEVRE BİLİNCİ FAALİYETLERİ

Emirates, 2014 ve 2015 yıllarında filosuna yeni uçaklar ekledi, eski uçakları hizmetten aldı ve yakıt tasarrufu sağlayan operasyon tekniklerine öncelik verdi.

Emirates'in uçuş operasyonu uzmanları, yakıt tüketimini azaltacak ve operasyonel güvenliği artıracak performansa dayalı yeni navigasyon prosedürlerini uygulamaya koymak veya geçerli hale getirmek için ABD, Avusturya, Fransa, Malta, Seyşeller, Etiyopya, Kenya ve Pakistan gibi uzak ülkelerin yanı sıra Dubai'ye komşu olan Sharjah Emirliği'ndeki ajanslarla çalıştı.

Emirates 2014 ve 2015 yıllarında, filosuna 24 yeni uçak ekledi ve 10 eski uçağının hizmetine son vererek 75 aylık ortalama filo yaşını korudu; bu rakam 140 aylık sektör ortalamasının neredeyse yarısını oluşturuyor.

Bu yıl öne çıkan önemli noktalar arasında; uçak gürültü emisyonlarında devam eden azalma, harici operasyonel zorluklara rağmen filo genelinde yakıt verimliliğinde makul oranda iyileşme ve yer aracı yakıt verimliliğinde artış bulunuyor.

Tüm Emirates uçakları, en önemli ICAO Gürültü Standardı olan Bölüm 4 limitlerini karşıladı ve yıl içerisinde ekibe katılan yeni A380 ve Boeing 777 uçakları da Bölüm 4 limitlerinin altındaki uçak sayısının iyileştirilmesine katkıda bulundu.

2014 - 2015 yıllarında Emirates’in toplam yakıt verimliliği yüzde 1 oranında artarak ton kilometre başına 0,3057 litre oldu. Bu değer IATA filo ortalama yakıt verimliliğinden yüzde 14 daha yüksek bir orana ulaştı.  Bu başarılı rakamlar dünyanın bir çok yerinde güvenlik nedeniyle hava sahalarının kapatılması ve Emirates'in bu bölgelerden geçmemek için daha uzun rotalar çizmesine rağmen elde edildi. Dubai Uluslararası Havalimanı'ndaki Emirates merkezinde pistlerin 80 gün boyunca kapalı olması, uçakların normalden daha fazla yedek yakıt taşımasına neden olarak yakıt verimliliğini etkiledi.

Dnata'nın Dubai Uluslararası Havalimanı'nda hizmet veren dizel araçların yerine 30 yeni elektrikli traktör alındı. TUG Technologies Corporation ve Charlatte America ürünü olan yeni traktörler hava kirliliğine neden olan emisyonlar üretmiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, yönetmeliklerde yaptığı bir değişiklik ile karayolu araçlarının neden olduğu kirliliğin azaltılmasına yardımcı oldu. Emirates Grubu'nun BAE'deki karayolu ulaşım filosu, hükümetin 2014 yılında gerçekleştirdiği zorunlu yeni yakıt bildiriminin ardından düşük kükürtlü dizel yakıt kullanmaya başladı. Bu yakıt, öncekine göre 500 ppm'den oldukça düşük olarak milyonda 10 parça (ppm) kükürt içeriyor ve partikül emisyon seviyesini büyük ölçüde azaltıyor.

Etiketler :