Fatih Tamay: “2015’te otobüs satışında yüzde 630 büyüdük”

Fatih Tamay: “2015’te otobüs satışında yüzde 630 büyüdük”

COMVEX Fuarı’nda Isuzu 100. yılını kutladı. Fuarda Anadolu Isuzu standında bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında bir konuşma yapan Anadolu Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay şunları söyledi: “Türkiye ticari araç konusunda önde gelen ülkelerinden biri. Otobüste Avrupa birincisiyiz, kamyonda Avrupa ikincisiyiz. Ticari araçların önemi günden güne daha iyi artıyor. Isuzu bu yıl 100 yaşında. 1916 yılında gemi inşa işi ile yola çıkan...

COMVEX Fuarı’nda Isuzu 100. yılını kutladı. Fuarda Anadolu Isuzu standında bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında bir konuşma yapan Anadolu Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay şunları söyledi: “Türkiye ticari araç konusunda önde gelen ülkelerinden biri. Otobüste Avrupa birincisiyiz, kamyonda Avrupa ikincisiyiz. Ticari araçların önemi günden güne daha iyi artıyor. Isuzu bu yıl 100 yaşında. 1916 yılında gemi inşa işi ile yola çıkan Isuzu, Japonya’nın ilk otomobilini üreten, ilk dizel motorunu üreten firma. Yaklaşık 20 milyonunun üzerinde dizel motoru satan bir firma. 1980’li yıllardan itibaren otomobilden ayrılıp, ticari araçlara ağırlık vermeye başlıyor. Türkiye’de ise 32 yıldır birlikte üretim yapıyoruz.

2015’te Türkiye kamyon pazarı yüzde 20 büyüdü. Anadolu Isuzu olarak biz kamyonda yüzde 29.5 büyüdük. Türkiye kamyonet pazarı yüzde 59 büyüdü. Anadolu Isuzu yüzde 72 büyüdü. Türkiye midibüs pazarı yüzde 30 büyüdü. Isuzu olarak biz midibüs pazarında yüzde 39.5 büyüdük. Türkiye otobüs pazarı yüzde 60 büyüdü. Isuzu olarak biz yüzde 630 büyüdük.

Bu yıl geçen yıl gibi önemli bir büyüme beklenmiyordu. Euro 6 geçişi var. Bunun getireceği dezavantajlar getiriyor. Euro 6 dışında şerit takip sistemi gibi regülasyonlar geldi. İlk 4 ayda pazarda bir daralma var. Anadolu Isuzu olarak pazardaki daralmadan daha az daralma yaşadık. İkinci 8 ayda ilk 4 aydan daha az daralma yaşanacağını düşünüyoruz. Bu yıl sonu geçen yıla benzer büyüklükte bir pazar öngörüyoruz.  

Anadolu Isuzu olarak geleceğe dönük başka neler yapabiliriz, bunun için çalışmalar yapıyoruz. Biz Gelecek İçin Varız dedik. Güzel bir felsefe oluşturduk. Anadolu Isuzu olarak, biz insanları ihtiyaçları ile buluşturan güvenilir araç ve hizmetleri, hızlı ve sürdürülebilir şekil sunmak için varız.

Yepyeni bir Ar-Ge merkezi açtık. Biz zaten 32 yıldır araştırma geliştirme yaparak ürünler yapıyorduk. Yeni Ar-Ge merkezimizin içinde bir otobüsü test edebilecek, yeni modelleri geliştirebilecek imkanlarımız var. Ciddi bir yatırım yaptık.

İhracatta da büyümeye devam ediyoruz. 1994 yılından bu yana dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Bugün 26 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hedefimizi 2017 yılında 35 ülkeye ihracat yapmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz dünyadaki tüm ülkeleri kapsamak.

Comvex Fuarında kamyon, kamyonetlerimiz var. Pick-uplarımız var. Türkiye’nin tek puck-up üreticisiyiz. Otobüslerimiz var. Otobüste çok iddialıyız. Yine tüm otobüslerimiz Euro 6 motorlardan oluşuyor.

2015 yılında 6 ödül aldık.”

Etiketler :