Ford Trucks 2017 yılını değerlendirdi

Ford Trucks 2017 yılını değerlendirdi

Geçtiğimiz yıl 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarının 18 bin 745 adet ile kapandığını söyleyen Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, Ford Trucks’ın pazarda yüzde 27.7’lik pay aldığını belirtti. Özellikle inşaat araçlarında önemli bir paya sahip olduklarını kaydeden Serhan Turfan, geçen yıl satılan her 3 inşaat kamyonunun 1’inin Ford Trucks marka olduğunu vurguladı.

Ford Trucks, düzenlediği bir basın toplantısıyla 2017 yılını değerlendirdi, 2018 ile ilgili öngörülerini paylaştı.

16 TON VE ÜSTÜ AĞIR TİCARİ ARAÇ PAZARI 2017 YILINI 18 BİN 745 ADET SATIŞ İLE KAPATTI

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, konuşmasının başında 16 ton ve üstü Türkiye ağır ticari araç pazarını değerlendirdi. 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarının 2017 yılının ilk yarısında yüzde 32 küçüldüğünü, yılın ikinci yarısında ise yüzde 26 oranında büyüdüğünü söyleyen Serhan Turfan, pazarın 18 bin 745 adet ile kapandığını kaydetti.

16 ton ve üstü Türkiye ağır ticari araç pazarının 2010-2015 yılları arasında 30 binli adetlerde seyrettiğini vurgulayan Turfan, 2016 yılında 18 bin 482, geçtiğimiz yıl ise 18 bin 745 adette kaldığını söyledi.

“PAZAR PAYIMIZ YÜZDE 27.7”

Pazarda Ford Trucks’ın yükselişinin devam ettiğini kaydeden Turfan, 2017 yılını yüzde 27.7 pazar payı ile kapattıklarını belirtti. Turfan, yüzde 27.7’lik pazar payını elde etmelerinde inşaat sektörüne yönelik araçlarının önemli etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

İNŞAAT SEGMENTİNDE SATILAN HER 3 KAMYONDAN 1’İ FORD TRUCKS

Ağır ticari araç pazarında son yıllarda çekici-inşaat segmenti araçlarının oranlarında önemli bir değişimin yaşandığını kaydeden Turfan, “Toplam ağır ticari araç pazarında önceleri yüzde 60’dan fazla olan çekicinin payı 2017’de yüzde 38’e kadar düştü. Yüzde 24’lerde olan inşaat aracının oranı ise yüzde 46’lara yükseldi. Yol kamyonunun oranı ise yüzde 15-16’larda seyretmeye devam etti. Bizim inşaat segmentinde daha önce yüzde 10 olan pazar payımız son yıllarda geliştirdiğimiz ürünlerimizle yükselişe geçti. İnşaat segmentinde şu an Pazar payımız yüzde 33’lerde. Ecotorq Euro 6 motorumuzun yüzde 8.5 oranında daha az yakıt tüketmesi bunda etkili oldu.  İnşaatta Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü için 1000 adet kamyon sağladık” dedi.

1000 ADET SÜRÜCÜYE EĞİTİM VERDİK”

Ford Otosan’ın tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlu kamyonlar, Jiangling Motors Corporation (JMC) markası altında seri üretime geçmesinin ardından kısa bir süre sonra Çin’de “Yılın Kamyonu” ödülünü kazandı” diyen Turfan, 2017 yılında Truck Market’in ikinci elde yaklaşık 1000 adetlik araç alım-satımı gerçekleştirdiğini söyledi. HED Akademi işbirliği ile kurdukları Ford Sürüş Akademisi’nin geçtiğimiz yıl 1000 adet sürücüye eğitim verdiğini belirten Turfan, firma olarak dijitalleşmeye çok büyük önem verdiklerini ve bu konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

3 KITADA BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Geçen yıl bayi yapılanmalarını tamamladıklarını ifade eden Turfan, şu an Türkiye genelinde hepsi 4S olan 30 adet tesislerinin olduğunu belirtti. Ford Trucks’ın 3 kıtada büyümesinin devam ettiğini kaydeden Turfan, bu yıl Ford Trucks’ın bulunduğu ülke sayısını 32’ye 2020’de ise 50’ye çıkartacaklarını söyledi.

“2018’DE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE HAREKETLENME BEKLİYORUZ”

2017 yılının kendileri açısından başarılı geçtiğini kaydeden Turfan, benzer başarıyı bu yıl da elde etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. Turfan, 2018’de lojistik sektöründe bir hareketlenme beklediklerini belirtti.

FORD TRUCKS YÖNETİMİNDE ÖNEMLİ GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ OLDU

2018'e yeni organizasyon yapısı ile merhaba diyen Ford Trucks'ta, Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Ahmet Kınay, Ocak ayı itibarıyla emekliye ayrıldı. Kınay'dan boşalan koltuğa Ford Trucks Türkiye Direktörlüğü görevini yürüten Serhan Turfan atandı. Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörlüğü görevini ise Emrah Duman sürdürürken, daha önce Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü olarak görev yapan Burak Hoşgören, Ford Trucks Türkiye Direktörlüğü’ne atandı. Ford Trucks Pazarlama ve Stratejik Planlama Müdürü M. Armağan Hazar, Ford Trucks Çekya Ülke Müdürü olarak atanırken, yerine daha önce Ford Trucks Ürün ve İş Geliştirme Yöneticiliği görevini yapan Bahattin Topçu getirildi. Uzun yıllar Ford Otosan Ar-Ge departmanında görev alan Aysan Hoşver ise Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü olarak atandı.

Etiketler :