Ford Trucks, İskenderun’daki öğrencilere eğitim için kamyon hibe etti

Ford Trucks, İskenderun’daki öğrencilere eğitim için kamyon hibe etti

Ford Otosan, otomotiv sektörüne nitelikli teknik personeller yetişmesini sağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılamak üzere başlattığı uygulamalı eğitim seferberliğine devam ediyor. Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, 80 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yeni nesil teknolojilerle donatılmış 80 adet araç bağışlanan proje kapsamında son olarak, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir adet kamyon bağışladı.

Ford Otosan, liselerin motor ve teknik bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla 80 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yeni nesil teknolojilerle donatılmış araçlar bağışladığı projesini hız kesmeden sürdürüyor. 

Şirketin 80 araç bağışlayacağı projede; son olarak 25 Aralık Çarşamba günü Ford Trucks İskenderun Ovalı Bayii iş birliği ile İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ford Cargo 3530 D LR 6X4 model bir kamyon bağışlandı. Gerçekleştirilen teslimat törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Yüksel, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı L. Hakkı Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Zabıta Müdürü Mehmet Kaplan’ın yanı sıra Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, Ford Trucks İskenderun Ovalı Bayi Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Osman Ovalı ve okul yöneticileri katıldılar.

Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, teslim töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin dünyanın sayılı araç üreticilerinden biri olduğunu, bu bilgi birikiminin nesilden nesile aktarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: 

“Ford Otosan olarak, sektörümüzün dünya çapında rekabet edebilmesinin kalifiye çalışanlar yetiştirerek ve eğitime yatırım yaparak gerçekleşeceğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bilinçle liselerin motor ve teknik bölümlerinin geliştirilmesi, buradaki öğrencilerimizin sadece teorik değil, pratikte de uygulamalı eğitimlerle inovatif bakış açısını geliştirmelerini arzu ediyoruz. Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin dört bir yanındaki mesleki ve teknik liselerde öğrencilerimizin en çok hayalini kurduğu uygulamalı eğitim konusunda seferberlik başlattık. Bu projeyle ana hedefimiz, meslek ve teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olanları kendi işlerini yapmaları konusunda cesaretlendirmek ve gençlerin teknik uzmanlık konusundaki algısını iyileştirmek. Ayrıca, yetkili servislerimiz için eğitimli personel istihdamını sağlamak da çok önemli. Bu sebeple, projeyi sadece eğitim aşamasında bırakmıyor, eğitim alan öğrencilerimizi, Ford Trucks yetkili satıcı ve servislerinde istihdam etmeye de devam ediyoruz.”

Ford Trucks İskenderun Ovalı Bayi Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Osman Ovalı ise, “Ford Otosan’ın bağışladığı araca özel gerekli takım, ekipman ve sarf malzeme ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ayrıca belli periyotlarda okulu ziyaret ederek, araçla ilgili tüm gerekli teknik bilgileri hem öğretmenlere, hem de öğrencilere aktaracağız. Gençlerimizin staj dönemlerinde de pratik yapma ihtiyaçlarını karşılayarak, sonrasında bayimizde istihdam edilmesi için de üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz” dedi.

Etiketler :