Ford Trucks'tan şoföre 1 yıl sınırsız ve ücretsiz internet

Ford Trucks'tan şoföre 1 yıl sınırsız ve ücretsiz internet

Ford Trucks, Antalya’da düzenlediği bir organizasyonla Yeni Ford Trucks serisini tanıttı. Yapılan testlerde Yeni Ford Trucks çekilerin yüzde 8.5 yakıt tasarrufu sağladığı belirtildi. Ayrıca Yeni Ford Trucks çekiciler, 120 bin kilometreye çıkan bakım aralığı, yüzde 25 iyileştirilmiş bakım maliyeti, arka havalı süspansiyon ile 1 ton daha fazla yük taşıma kapasitesi, aktif fren, şerit takip motor freni ve intarder ile müşterilerine kazandıracak.

Yeni Ford Trucks serisi Antalya’da düzenlenen bir organizasyonla tanıtıldı. Ford Trucks Euro 6 tanıtım toplantısında konuşan Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, şunları söyledi: “Değişim ve gelişimin gücüne inanan marka olarak yola çıktık” diyen Kınay,  2010 yılında ağır ticariye odaklanarak Kamyon İş Birimi’ni kurduklarını söyledi. 2011 yılı başında Ford ile global kamyon anlaşmasını imzaladıklarını ve 3 ana nokta üzerinde strateji oluşturduklarını belirtti. Kınay, “Ortak mühendisilik anlaşmasına imza attık ve 750 mühendis aldık. Üretimin nerede olacağı önemliydi, iç merkezde üretilmesi kararlaştırıldı. Hangi ülkelere lokasyonların dağıtılacağı konusu önemliydi,  Türkiye 60 ülkeden sorumlu oldu. 2013 yılında bayi yapılanmasına başladık. Bu yıl açılacak 4 yeni tesis ile 30 adet 4S tesise ulaşacağız. Şu anda en modern ağır vasıta tesislerine sahip markayız. Marka olarak kaliteye odaklandık. Kalite algısını 4 kat geliştirdik ve müşteri memnuniyetinde yüzde 90 mertebesine ulaştık. Tüm bu çalışmalardan sonra ilk çekicimiz 1838T’yi çıkardık sonra 1846T’yi 2013’te pazara sunduk. İkinci el işini bayilerimiz vasıtasıyla yapıyorduk. Geçen yıldan itibaren ikinci eli Sultanbeyli’de yer alan Trucks Market altında yapıyoruz.”  

“70 TESİSLE 50 ÜLKEYE İHRACAT YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Diğer bir stratejilerinin uluslararası büyüme olduğunu anlatan Ahmet Kınay, bunun için uluslararası lisans anlaşmaları yaptıklarını, belirterek “Çinli CMS firmasıyla Ecotorq anlaşmasını yaptık. Bunu şasi ve kabin anlaşmalarıyla genişlettik. Artık Çin’de Ford Trucks modellerini üreteceğiz. Vergilendirme dolayısıyla ihraç ürünleriyle büyümek zordu, Avtador ile üretim anlaşması yaptık. 70 tesisle 50 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz. Yurt dışında yerel ofislere geçiyoruz” diye konuştu.  

HER YÜKTE BİRLİKTE!

Marka algımızın istenilen seviyede olmadığını gördüklerini bunu yükseltmek için çalışmalara başladıklarını anlatan Ahmet Kınay bunun sonucunda “Her yükte birlikte” marka sloganını oluşturduklarını ifade etti.

6.5 KİLOMETRELİK BİR TEST MERKEZİ 2016’NIN İLK YARISINDA DEVREYE GİRECEK

Ahmat Kınay üretimde yapılan yatırımlar hakkında da şu bilgileri verdi: “2015 şasi perçin hattında yeni bir hatta geçtik. Robotlarla yürüyen bir sistem. Yeni boyahane yatırımına başladık. 2017’nin ilk çeyreğinde devreye girecek. Kaynak atölyesi yatırımına başladık 2017’nin ilk yarısında devreye girecek. Ürün geliştirmede motor dinamometre sayılarımızı artırdık. Daha sonra üretimi test etmek için test pisti yaptık. 6.5 kilometrelik bir test merkezi 2016’nın ilk yarısında devreye girecek.”

EURO 6 ECOTORQ İÇİN 150 MİLYON EURO YATIRIM

Yeni Euro 6 Ecotorq 150 milyon Euro yatırım yaptık. 4 yıl boyunca çalışıldı. 2 milyon kilometre testb 8 farklı ülkede test edildi. Sonunda 2016 serisi araçları yola çıkardık. Yüzde 14 pazarlarından yüzde 23 Pazar payına başladık. Bu süreç daha da ileri gidecek.

SERHAN TURFAN: “1 YIL ÜCRETSİZ İNTERNET”

Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan da tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2014’te çekicide yüzde 5.6 olana pazar payımızı 2015’te yüzde 8.3’a çıkarttık. İnşaat serisinde yüzde 23.4’ten 2015’te yüzde 24.4 oldu. Şu an 2016 itibarıyla yüzde 30’lara çıktı. Yol kamyonunda da 2014’te yüzde 53.2 olan pazar payımızı 2015’te yüzde 55’lere yükselttik. Ağır ticari araç sektöründe müşterilerimiz büyük bir yük taşıyor. Bu nedenle biz de yeni bir slogan oluşturduk.  ‘Her yükte birlikte.’ Sesimiz şimdiden uzaktaki ülkelere gitmeye başladı. Bu ürünlerle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledik. Satış hizmetleri Truck Market. Kiralama Kasko, Filobil, Sürüş Akademisi gibi hizmetlerimizi müşterilerimize sunuyoruz.  Ayrıca satış sonrası hizmetleri sadakat kampanyası, boya kaporta kampanyası, uzatılmış garanti, bakım paketleri, ekoservis kampanyalarımızla da öne çıktık.

Şimdi size yeni bir proje paylaşacağım. Yeni çekicimizi Ford Trucks Net adını verdiğimiz internet sistemi ile donatacağız. Bu araçlarımızda sürücülerimiz 4.5 G data ile 1 yıl ücretsiz internet hizmeti alacat. Bu Türkiye’de bir ilk olacak.”

EMRAH DUMAN: “AVRUPA’DA 50 TESİS İLE MÜŞTERİLERİMİZE HİZMET VERECEĞİZ”

Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman da yaptığı konuşmada, Ford Trucks’ın yurtdışı pazarlara yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kuzey Afrika, Doğu ve Orta Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler’deki yapılanmaları hakkında konuşan Emrah Duman, “Doğu Avrupa’da 30’un üstünde Batı Avrupa’da 20 tesisinde müşterilerimize hizmet veriyor olacağız” dedi.  

ARMAĞAN HAZAR: “YÜZDE 8.5 YAKIT TASARRUFU YAPAN YENİ ECOTORQ YAKITIN HER DAMLASININ HAKKINI VERİYOR”

Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yeni Ford Trucks serisi artık daha güçlü. 420 ve 480, yeni seri inşaat 420, nakliye 330 ve 420 beygir güce ulaşıyoruz. Çekici segmentinde damper treyler olarak kullanılan 1838 çekicimizi 420 beygir ile değiştiriyoruz. 1846t çekicimizi 1848t ile değiştirdik ve 480 beygir gücüne ulaşacağız. Artık rampaları daha güçlü çıkacağız. Zorlu şantiye şartlarında giremediğimiz işlere gireceğiz. Yeni Ecotorq motor düşük devirde sunduğu yüksek güç ile yakıtın her damlasının hakkını veriyor. Yeni değişken hava kompresörü, optimize edilmiş şanzıman ve aerodinamik tasarım ile verimlilik artırıldı. Bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan yakıt tasarrufu ölçümünde  İstanbul-Bolu ve Bolu-İstanbul arasında 2’si dolu (40 ton) 2 si boş testi yapıldı. Araçlar arasındaki farklara bakıldı. 1848T ‘de yüzde 8.5 yakıt tasarrufu elde edildi.”

 

Etiketler :