Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’a Ekol Lojistik’in intermodal projesini anlattı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’a Ekol Lojistik’in intermodal projesini anlattı

Ekol Lojistik, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ev sahipliğinde, Fransız Cumhurbaşkanlarının resmi ikametgahları olan Elysee Sarayı’nda gerçekleşen “Stratejik İlgi Çekenler Konseyi”ne davet edilen tek Türk şirket oldu. 22 Mart’ta Japonya, Kanada, Katar, Danimarka, İsviçre, Belçika, İrlanda, Çin, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden Fransa’da iş yapan 26 şirketin başkan ve CEO’larının katıldığı konseye tek...

Ekol Lojistik, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ev sahipliğinde, Fransız Cumhurbaşkanlarının resmi ikametgahları olan Elysee Sarayı’nda gerçekleşen “Stratejik İlgi Çekenler Konseyi”ne davet edilen tek Türk şirket oldu. 22 Mart’ta Japonya, Kanada, Katar, Danimarka, İsviçre, Belçika, İrlanda, Çin, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden Fransa’da iş yapan 26 şirketin başkan ve CEO’larının katıldığı konseye tek Türk iş adamı olarak davet edilen Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, ilgili bakanlara Fransa’yı üs haline getirmeyi planladıkları Intermodal projelerini anlattı.

Bu yıl; Samsung, Toyota, Novo Nordisk, Kingfisher, Siemens, Amazon, Fedex, Qatar Airways gibi şirketlerin katıldığı zirveye, geçen yıl Türkiye’den Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker katılmıştı.

2014’ten beri Ro-Ro seferleri için Güney Fransa’daki Sete limanını kullanan Ekol Lojistik, “Gate to Africa” (Afrika’ya Giriş Kapısı) ismini verdikleri projeleri kapsamında; Fransa’nın, Sete limanı üzerinden denize açılarak, Avrupa’ya yapılan tüm taşımaların, Kuzey ve Batı Avrupa ile Afrika, Türkiye ve İran’a ulaştırılabileceği bir kapıya dönüşmesini hedefliyor.

AHMET MUSUL: “FRANSA YÖNETİMİNİN YABANCI YATIRIMCILARA YAKLAŞIMLARI ÇOK SICAK”

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ev sahipliğindeki zirvede Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu belirten Musul konuyla ilgili şunları söyledi: “Fransa yönetiminin yabancı yatırımcılara yaklaşımları çok sıcak. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa Ulaştırma Bakanı ve ekibinin bizi zirveye davet etmeleri ve projemize duydukları ilgi çok gurur verici. Dünya’nın 6. büyük ekonomisi olan Fransa’nın, ülkelerine giden yabancı yatırımcılarla böylesine yakından ilgilenmesini çok dikkat çekici buluyorum.

Etiketler :