Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla taşımalarımız yüzde 20 arttı

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla taşımalarımız yüzde 20 arttı

ÖZEL RÖPORTAJ - Covid-19 pandemisinin lojistik sektörünün teknolojiyle olan bağını daha da kuvvetlendirdiğini söyleyen Talay, bu süreçte dijital altyapısına yatırım yapan şirketlerin tüm operasyonlarını aksatmadan devam ettirdiğini belirtti ve ekledi: “Dijital dönüşüm süreçlerine yaptığımız yatırımların meyvesini bu süreçte tam olarak aldık” dedi.

Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, yesillojistikciler.com'a koronavirüs (Covid-19) günlerinde neler yaptıklarını anlattı. “Koronavirüs nedeniyle uluslararası ticarette kısmi yavaşlamalar meydana gelse de, genel anlamda lojistik faaliyetler devam etti. Özellikle Covid-19 önlemleri kapsamında sürücü karantinaları, Covid-19 testleri ve denetimler karayolu taşımacılığının hızını azaltırken, intermodal gibi alternatif modlara olan talepler de artış yaşandı” diyen Onur Talay şöyle devam etti: “Sarp Intermodal olarak bu süreçte, yükleri demiryolu veya Ro-Ro ile ilk noktaya ulaştırıyor, ardında da ana varış noktasına kadar kısa mesafeler için ülkelerdeki yerel sürücülerle çalışıyoruz. Bu sayede, tüm operasyonlarımızda verdiğimiz transit sürelere uyabiliyoruz. Dediğim gibi bu süreçte intermodal taşımalara olan talep ve yükümüz arttı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre taşımalarımızda yüzde 20 oranında artış oldu. 2019 yılında yapmış olduğumuz son ekipman yatırımlarımız sayesinde, bu yükün altından rahatlıkla kalkabilir durumdayız. Sahip olduğumuz konteyner, ISO tank, swap-body, çekici sayısı ve Avrupa ülkelerindeki iş birliklerimiz sayesinde operasyonlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Yurtiçindeki toplama-dağıtım operasyonlarımızı gerçekleştiren sürücü arkadaşlarımızın sağlığı her işten daha önemli. Onların sağlığı ve yüklerimizin hijyeni için araç ve ekipmanlarımızı yapılan uyarılar dahilinde sürekli olarak dezenfekte ediyoruz.” 

"DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNE YAPTIKLARI YATIRIMLARIN MEYVESİNİ BU SÜREÇTE TAM OLARAK ALDIK”

Türkiye’de ilk vakanın görülmesiyle birlikte evden çalışma modeline geçtiklerini ifade eden Onur Talay, dijital dönüşüm süreçlerine yaptıkları yatırımların meyvesini bu süreçte tam olarak aldıklarını vurguladı. Bu sayede tüm operasyonlarını kesintisiz bir şekilde devam ettirebildiklerini belirten Talay, “Aynı zamanda kısa taşımalar yapan sürücülerimiz, araçlarımız, ekipmanlarımız, depolarımız ve ofislerimizde oldukça sınırlı sayıda çalışma arkadaşımız bulunuyor. Kendileri için de tüm sağlık önemlerini almış durumdayız. Düzenli olarak dezenfekte işlemleri gerçekleştiriliyor, yetkili merciler tarafından konulan kurallara harfiyen uyuluyor” dedi. 

“COVİD-19 LOJİSTİĞİN TEKNOLOJİYLE OLAN BAĞINI DAHA DA KUVVETLENDİRDİ”

Covid-19 pandemisinin lojistik sektörünün teknolojiyle olan bağını daha da kuvvetlendirdiğini söyleyen Talay, bu süreçte dijital altyapısına yatırım yapan şirketlerin tüm operasyonlarını aksatmadan devam ettirdiğini belirtti. Dünyanın herhangi bir noktasındaki konteynerleri ile ilgili anında konum bilgisi, yük bilgisi alabildiklerini ve müşterilerine sunubildiklerini anlatan Talay, “Yine tarafımıza gelen taşıma taleplerini evden çalışma şekliyle de hızlıca yönetebilir durumdayız. Aynı zamanda karayoluna alternatif, daha az insanla gerçekleşebilen intermodal ve kombine taşımacılık sistemlerinin değeri de artıyor. Bunu karayoluna getirilen kısıtlamalar nedeniyle, tarafımıza gelen taşıma taleplerinin artışından da anlayabiliyoruz” diye bilgi verdi. 

“PANDEMİDE LOJİSTİK SEKTÖRÜ ETKİN ROL OYNADI”

Covid-19’un tüm dünyada endişe ve paniğe sebep olduğunun altını çizen Talay, sağlık, beslenme ve üretim zincirinin devam ettirilebilmesi için lojistik faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını vurguladı. İnsanların istedikleri ürüne istedikleri zaman ulaşabilmesi gerektiğini vurgulayan Talay, bunun da lojistik sektörünün işleyişini devam ettirmesi sayesinde olduğunu kaydetti. Talay, “Bu süreçte gerek sağlık malzemelerinin ulaştırılması, gerekse de ham madde ve gıda akışının sağlanması adına lojistik sektörü tüm dünyada etkin bir rol oynadı, oynamaya devam ediyor. Sarp Intermodal olarak bu zor dönemde hem ihracatçılarımıza hem de yurt dışındaki üreticilere en avantajlı çözümler sunuyoruz” dedi. 

“ŞİRKETLER LOJİSTİK SÜREÇLERİ BELİRLERKEN İNTERMODAL TAŞIMACILIĞI ÖNCELİKLERİ ARASINA ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Bu süreçte tüm dünyada pandemiyle birlikte konuşulan diğer bir konuya dikkat etmek gerek, o da doğanın kendine gelmesi” diyen Talay, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi: “İntermodal taşımacılığın en çevreci ve sürdürülebilir taşımacılık modeli olmasının öneminin daha iyi anlaşıldığını ve şirketlerin lojistik süreçlerini belirlerken bunu öncelikler arasına alacağını düşünüyorum.”

Etiketler :