Global devden AHL Serbest Bölgede "Değerli Lojistik" Yatırımı

Global devden AHL Serbest Bölgede "Değerli Lojistik" Yatırımı

Türkiye genelinde yerel ve uluslararası bankalara, Altın Borsası üyelerine, kuyumculara ve mağaza zincirlerine, yurtiçinde ve uluslararası alanda değerli ürün taşıma hizmeti sunan Brink’s, AHL Serbest Bölge’de gerçekleştirdiği yatırımla kurduğu tesisin açılışını gerçekleştirdi. Yatırım ile Türkiye, Dubai, Zurih, Londra ve New York’daki stratejik kıymetli eşya ihracat ve kasalama noktalarına rakip olarak sahaya çıkıyor.Türkiye’deki faaliyetlerine, 1998...

Türkiye genelinde yerel ve uluslararası bankalara, Altın Borsası üyelerine, kuyumculara ve mağaza zincirlerine, yurtiçinde ve uluslararası alanda değerli ürün taşıma hizmeti sunan Brink’s, AHL Serbest Bölge’de gerçekleştirdiği yatırımla kurduğu tesisin açılışını gerçekleştirdi. Yatırım ile Türkiye, Dubai, Zurih, Londra ve New York’daki stratejik kıymetli eşya ihracat ve kasalama noktalarına rakip olarak sahaya çıkıyor.

Türkiye’deki faaliyetlerine, 1998 yılında, Brink’s Güvenlik Hizmetleri A.Ş  ünvanı ile kurmuş olduğu yüzde 100 Brink’s sermayeli şirketi ile başlayan global dev; tüm dünyada, banka ve finans kurumlarına, madenlere, perakende sektörüne, kuyumculuk sektörüne ve daha birçok özel ve devlet kurumlarına “Kıymetli Eşya Lojistik Hizmeti” sunuyor.

T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile yürütülen çalışmalar ile  AHL Serbest Bölge’de hizmete sokulan yeni kıymetli eşya lojistik tesisi açılışını, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) Başkan Yardımcısı  Ahmet Burak Dağlıoğlu;  Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Bölümü Müdürü Oğuzhan Aloğlu, Brink’s Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Başkan Yardımcısı Ishay Zwickel ve Brink’s Güvenlik Hizmetleri A.Ş.Genel Müdürü Hasan Ökten birlikte gerçekleştirdiler.

AHMET BURAK DAĞLIOĞLU: “ BU MERKEZİN İSTANBUL'UN BÖLGESEL FİNANS MERKEZİ VE LOJİSTİK MERKEZ OLMA YOLUNDA, DEĞER ZİNCİRİNDEKİ ÖNEMLİ BİR HALKAYI GÜÇLENDİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu Brink’s ile Ajans olarak çok yakın çalıştıklarını belirterek; “2002 yılından bu yana dikkat çeken bir gelişme uluslararası şirketlerin Türkiye'yi üretim, yönetim, Ar-Ge ve lojistik gibi faaliyetleri için bölgesel bir merkez olarak seçmesi olmuştur. Açışı yapılan bu tesisin, İstanbul'un bölgesel finans merkezi ve lojistik merkez olma yolunda, değer zincirindeki önemli bir halkayı güçlendirdiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

OĞUZHAN ALOĞLU: “BU STRATEJİK YATIRIM ÜLKEMİZ ADINA DAHA FAZLA TİCARET HACMİ YARATABİLECEK”

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Bölümü Müdürü Oğuzhan Aloğlu, İstanbul Borsa’sı olarak Türkiye’deki Kıymetli Maden ve Kıymetli Taşlar piyasaları için, Brink’s tarafından yapılan bu stratejik yatırım sayesinde Borsa üyelerinin uluslararası platformda daha hızlı ve kolay ticaret yapabileceğini ve böylece Kıymetli Maden ve Taşlar konusunda ülkemiz adına daha fazla ticaret hacmi yaratılabileceğini söyledi.

HASAN ÖKTEN: “ŞİRKETİMİZ DEĞERLİ LOJİSTİK ALANINDA TÜRKİYE İÇİN KATMA DEĞER YARATACAK ÇÖZÜMLER GELİŞTİREBİLMEK AMACIYLA YATIRIMLARINA DEVAM ETMEKTEDİR”

AHL Serbest Bölge’deki yatırımları ile ilgili olarak Brink’s Güvenlik Hizmetleri A.Ş.Genel Müdürü Hasan Ökten ise;Şirketimiz, Türkiye’de 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri’ne dair kanun kapsamında faaliyet göstermektedir.  Brink’s Güvenlik Hizmetleri A.Ş.’ye ait İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana olmak üzere toplam beş ilde Kasalama merkezimiz yer almaktadır.   Şirketimiz, Türkiye’de sunduğu hizmet çeşitliliğini artırmak ve aynı zamanda Değerli

Lojistik alanında Türkiye için katma değer yaratacak çözümler geliştirebilmek amacıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam etmektedir.  Bu kapsamda Türkiye’de başlayıp yurtdışında son bulan ya da tam tersi, yurtdışında başlayan ve Türkiye’de son bulan iş kollarının, yurtdışında aldığı katma değerinin Türkiye’ye kazandırılması ve Türkiye’deki istihdamın arttırılmasını amacıyla AHL Serbest Bölge’de tesis yatırımı yapıp yeni bir şube açtık. Bu süreçte bize verdikleri destek için Başbakanlık Yatırım Ajansı’ndaki tüm ekiplere teşekkür etmek isterim” şeklinde konuştu.

BRINK’S HAKKINDA…

Brink’s, 1859 yılında Amerika Birleşik devletlerinde kurulmuş olup,  bugün dünyada yaklaşık 120 ülkede, 1.000’den fazla şubesi, yaklaşık 70.000 çalışanı ve 13.000’den fazla zırhlı aracı ile müşterilerine hizmet veren, dünyanın lider güvenli lojistik hizmet sağlayıcı firmalarından biridir.  Brink’s, aynı zamanda, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda  “BCO” sembolüyle işlem görmektedir.   

Etiketler :