Goodyear, KAMAZ-master ve PETRONAS De Rooy IVECO’nun lastik tedarikçisi oldu

Goodyear, KAMAZ-master ve PETRONAS De Rooy IVECO’nun lastik tedarikçisi oldu

Lider ekiplerden KAMAZ-master ve PETRONAS De Rooy IVECO lastik tedarikçisi olarak Goodyear'ı seçti.

Goodyear, yaklaşan Dakar Rallisi'ndeki iki lider ekibin lastik tedarikçisi olduğunu açıkladı. Ünlü ralli 2020'de köklerine, yani çöle dönüyor. Yarış Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde 5 Ocak'ta başladı.. Yeni bir kıta, yeni zorluklar anlamına geliyor, özellikle de lastik açısından. Bu seferki ralli kum tepeleri, kayalık kanyonlar ve kurak vadiler içeriyor. Tüm bu zorlu koşullar araçları ve lastikleri sonuna kadar zorlayacak gibi görünüyor. 

Dakar Rallisi'nin kurallarından biri, takımların standart kamyon lastiğiyle yarışmak zorunda olması. Goodyear bu süper maraton yarışında güçlü bir geçmişe sahip. Yarışa katılan ekiplerden çoğu Goodyear marka lastikler kullanıyor. Önceki yıllarda PETRONAS De Rooy IVECO pek çok kez podyuma çıkmayı başardı. Bunlar arasında, lastik tedarikçisi ve geliştirme partneri olarak Goodyear'la birlikte kazandıkları iki birincilik de var. 

2019-2020 Motor Sporları Sezonu - Goodyear, KAMAZ-master'ın resmi lastik tedarikçisi 

2019-2020 sezonunda Goodyear, motor yarışlarında lider ekiplerden KAMAZ-master ile yeni bir iş birliği başlatmaktan memnuniyet duyuyor. Goodyear 375/90R22.5 OFFROAD ORD yol dışı lastikleriyle elde edilen başarılar ışığında ekip, bu lastiklerin potansiyelini ve güvenilirliğini ilk elden gördü ve tüm sezon için sözleşme imzalamaya karar verdi.  Suudi Arabistan'daki Dakar Rallisi haricinde, Goodyear, ekibi, aynı zamanda Çin'de Silkway Rallisi'nde destekliyor olacak. 

KAMAZ-master Yarış Ekibinin Direktörü Vladimir Chagin, "Yeryüzündeki en çetin motor sporları disiplinlerinde başarı elde etmek, ancak kamyonun tüm parçaları en yüksek kaliteye sahip ve mükemmel şekilde çalışıyorsa mümkündür." diye konuştu. Chagin, "Bu aynı zamanda lastikler için de geçerli. Teknik uzmanlarımız Goodyear ORD lastiklerinin potansiyeline ve güvenilirliğine inanıyor, bu sebeple KAMAZ-master ile Goodyear arasındaki resmi iş birliğini başlatmaktan memnuniyet duyuyoruz. Eminim gelecekte birçok yeni başarı elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

PETRONAS De Rooy IVECO ile uzun vadeli geliştirme partnerliği 

Uzun  Goodyear ile birlikte çalışan ekibin bu iş birliği  yıllar içinde birçok zaferle sonuçlandı. Bunlar arasında iki Dakar galibiyeti, bir Africa Eco Race birinciliği ve pek çok podyum başarısı mevcut. Bu durum, farklı türdeki zor koşullarda lastiklerin performansının güçlü bir kanıtı.

PETRONAS De Rooy IVECO Ralli Ekibinin Direktörü Henk Van Leuven, "Goodyear ilk test aşamasında gayet aktif, onların mühendislik ekibinden aldığımız girdiler aracın kurulumunu optimize etmemize yardımcı oluyor, böylece kamyon ile lastik tam uyumla çalışıyor" diye konuştu. Van Leuven, "En iyi sonucu almak için, performansı optimize etmek ve lastik ömrünü artırmak amacıyla lastik basıncını nasıl ayarlamamız gerektiğini tanımlıyoruz, çünkü bu kazanmakla kaybetmek arasındaki fark anlamına gelebiliyor" dedi.

Etiketler :