Hatay RORO: “Mücadelemizde yalnız bırakıldık!”

Hatay RORO: “Mücadelemizde yalnız bırakıldık!”

Hatay RORO’nun 2. Olağan Genel Kurulu 28 Şubat’ta Hatay’daki Erol Bilecik Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hatay RORO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, Genel Kurul’un açılışında yaptığı konuşmada, şirketin kuruluşundan bu yana yaşanan zorlukları ve içinde bulunulan sorunları anlattı. Hatay RORO’nun 17 aydır Ortadoğu ve Körfez bölgesindeki 8 ülkeye ihracat taşımalarını gerçekleştiren tek Ro-Ro hattı olarak faaliyetini sürdürdüğünü belirten...

Hatay RORO’nun 2. Olağan Genel Kurulu 28 Şubat’ta Hatay’daki Erol Bilecik Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hatay RORO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, Genel Kurul’un açılışında yaptığı konuşmada, şirketin kuruluşundan bu yana yaşanan zorlukları ve içinde bulunulan sorunları anlattı. Hatay RORO’nun 17 aydır Ortadoğu ve Körfez bölgesindeki 8 ülkeye ihracat taşımalarını gerçekleştiren tek Ro-Ro hattı olarak faaliyetini sürdürdüğünü belirten İbrahim Güler, hattın kapanmak üzere iken, 55 bölge nakliyecisinin sermayelerini ve yüreklerini koyarak hattın açılmasını sağladığını hatırlattı. Güler konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler zor koşullarda mücadele ederken, güzergahın ilk açıldığı dönemlerdeki devlet destek ve teşvikini şu an görememekteyiz. Sorunumuzu Mersin, Ankara, Sakarya, Adana, Gaziantep, İskenderun ve Antakya Ticaret Odaları ile ilgili bakanlıklara ve çeşitli kuruluşlara bir çok kez aktardık. Ancak herhangi bir gelişme kaydedemedik. Sektörün çatı kuruluşu olan UND de yine konuya duyarsız kalmış ve mücadelemizde bizleri yalnız bırakmıştır. Bundan sonraki süreci ise merakla beklemekteyiz” dedi.

İBRAHİM GÜLER: “HATAY RORO VE ORTAKLARI TEK YUMRUK OLMAYI BAŞARMIŞTIR VE GERÇEK BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR”

Yaşanan gelişmeler, gelinen durum ve yeni projelere ilişkin olarak sözlerine devam eden Güler son olarak şunları söyledi: “Türkiye’de bir benzeri olmayan taşımacıların bir araya gelerek kurduğu Hatay RORO ve ortakları tek yumruk olmayı başarmıştır ve gerçek bir başarı öyküsüdür. Daha büyük başarılara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hataylı taşımacılar olarak Devletimizin sorunlarımızın çözümünde bizlerle birlikte olacağına inancımızla, daha uzun yıllara diyorum.”

Yönetim Kurulu Başkanının faaliyet raporunu okumasının ardından, Denetleme raporu ve finansal tablolar raporları okundu ve ardından bir önceki yönetim kurulunun ibrası oy birliğiyle tamamlandı. Daha sonra yeni Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerinin kabulü ile dilek ve temenniler kısmı ile Genel Kurul resmi olarak tamamlandı.

2 FİRMAYA ÖDÜL VERİLDİ

Genel Kurul’un tamamlanmasının ardından Ekim 2014 – Şubat 2016 dönemleri arasında gerçekleştirilen 9 bin 858 araç taşımasında Hatay RORO ile en çok tanker taşıması gerçekleştiren Asil Uluslararası Taşımacılık ile en çok komple araç göndermiş olan Öz Sadık Uluslararası Nakliyat temsilcilerine Başarı Ödülleri verildi.

HATAY RORO YÖNETİM KURULU VE DENETLEME KURULU

Yönetim Kurulu

İbrahim Güler (Başkan)  - Güler Ulus. Taş. Ltd.Şti.

Yusuf Hatay                        - Nasifoğlu Ulus.Taş. Ltd.Şti                  

Mehmet Ezer                      - Ez-Mer Ulus. Taş. Ltd.Şti

Abdurrahim Kılıç                  - Yakup Lojistik

Faruk Kızgın                        - Saygınlar Ulus. Ltd.Şti

Mustafa Yılmaz                  - Cem-Ay Ulus. Taş. Ltd.Şti

Ahmet Yıldız                       - Taç Yıldız Ulus. Ltd.Şti

Mahmut Ezer                      - Ezer Transport Ulus. Ltd.Şti

Ahmet Açıkel                      -Öz Sadık Ulus. Nakliyat

Denetleme Kurulu

Ahmet Bilgin  (Başkan)        - Mai Loj. Ltd.Şti

Ahmet Ersöz                       - Ersöz Ulus. Taş. Ltd.Şti

Hikmet Sarı                         - Sarıtaş Ltd.Şti.

Kemal Sinoplu                    - Sinoplular Ulus. Nak. Ltd.Şti

Samih Kılıç                         - Asil Ulus. Taş. Tic. Ltd.Şti.

Nihat Cemiloğlu                  - Mehmet Hilal Ulus. Taş. Ltd.Şti.

Halit Ekenel                        - Ekenel Ulus. Ltd.Şti.

Hasan Tatar                        - Tatarsan

Abbas Yumuşak                 - Fahri Yumuşak Ulus. Taş. Ltd.Şti.

Mehmet Ramiz Kılıç           - Hk Seytaş Ulus. Ltd.Şti.

Faris İri                               - İri Ekspres Ulus. Taş. Ltd.Şti.

Etiketler :