Hazar Bölgesi’nde lojistik faaliyetlerin gelişmesi için işbirliği yaptılar

Hazar Bölgesi’nde lojistik faaliyetlerin gelişmesi için işbirliği yaptılar

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) 20 Nisan tarihinde işbirliği protokolü imzaladı. UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur ve HASEN Genel Sekreteri Haldun Yavaş tarafından imzalanan protokolde iki kurum arasında lojistik sektörüne dair çalışmaların işbirliği içerisinde yürütülmesi kararı yer aldı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) arasında Hazar Bölgesindeki lojistik sektörüne yönelik çalışmaların işbirliği içerisinde yürütülmesi için 20 Nisan’da bir protokol imzalandı. UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur ve HASEN Genel Sekreteri Haldun Yavaş tarafından imzalanan protokol ile Hazar Transit Koridoru Platformu ulaştırma politikaları çalışmalarının etkinliğinin artacağı vurgulandı.

HALİL AKINCI: “ÖNEMLİ BİR ADIM”

İmza töreninin açılış konuşmasını HASEN Yüksek İstişare Kurulu Başkanı E. Büyükelçi Halil Akıncı yaptı. HASEN’in bir düşünce kuruluşu olduğunu belirten E. Büyükelçi Halil Akıncı, “Hazar Strateji Enstitüsü gibi bir düşünce kuruluşunun UTİKAD gibi özel sektörün bir çatı kuruluşu ile işbirliği yapması büyük önem taşımaktadır. İmzalanan protokol ile mevcut işbirliğinin gelişmesi adına önemli bir adım atmış oluyoruz” diye konuştu.

UTİKAD 30. YILINI KUTLUYOR

Bu yıl UTİKAD’ın 30. kuruluş yılını kutladığını vurgulayan Cavit Uğur, HASEN’in gerçekleştirdiği çalışmalar ve yayınların Hazar Bölgesi’ndeki lojistik faaliyetlerin gelişmesine katkıda bulunduğunu, UTİKAD olarak sektörün sürdürülebilir gelişimini desteklemek adına düşünce üreten enstitülerle işbirliğinin faydalı olduğuna inandığını belirtti.

UTİKAD ile imzalanan işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Haldun Yavaş ise “Hazar Transit Koridoru Platformu ile ulaştırma politikaları çalışmalarını akademik alanda yürüten HASEN, UTİKAD ile oluşturduğu işbirliği sayesinde sektöre daha yakından temas edebilecektir. Lojistik sektörünün önde gelen temsilcisi olan UTİKAD’ın çalışmalarına da bu yönde destek sağlayacaktır" diye konuştu.

Protokolün imzalanmasının ardından Hazar Transit Koridoru Platformu’nun iki haftada bir düzenlediği ve sektöre dair gelişmelerin ele alındığı çalışma grubu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Karadeniz Hattında Ulaştırma konusu masaya yatırıldı. Karadeniz’de mevcut ulaştırma, Karadeniz’e kıyıdaş ülkelerin liman kapasiteleri ve yatırımları ve Karadeniz’in deniz taşımacılığında üstleneceği role dair uzun vadeli projeksiyonlar katılımcılar ile tartışıldı. 

Etiketler :