“Hedefimiz 2 yıl içinde 10 bin araca ulaşmak”

“Hedefimiz 2 yıl içinde 10 bin araca ulaşmak”

Türkiye lojistik sektöründe birçok önemli değişime liderlik eden Ekol Lojistik, “Lojistik 4.0” dönemi başlattı. Ekol Lojistik, ayrıca yeni logosunu da tanıttı.

Ekol Lojistik, lojistik sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Alışagelmiş iş yapış modellerini “Lojistik 4.0” stratejisi ile kökten değiştirmeyi amaçlayan Ekol Lojistik, müşterileri için entegre, esnek ve etkin çözümler sunacak.

GURURLA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ, BU HEDEFLERİMİZİN BİRÇOĞUNU DA ULAŞTIK

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Lojistik 4.0 dönemi ve Ekol Lojistik’in yeni logosuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul şunları söyledi: “1990 yılında yani 27 yıl önce başladığımız bu yolculuğa bugün itibarıyla yeni bir yüz, daha çağa uygun bir bakış açısıyla başlayacağız. Dünya son yıllarda çok ciddi bir şekilde değişim içinde ve teknoloji hayatımızın her aşamasına girmeye başladı. Hayatımızın neredeyse her aşamasına etki edecek, üretim sistemlerini, dağıtım sistemlerini, yönetim sistemlerini etkiyecek olan bir döneme giriyoruz. Biz de Ekol olarak bir şeyi daha iyi yapmak ve yaptığımız işte öncü olmak ve sektörümüzde yenilikler getirmeye çalıştık. Gururla söyleyebilirim ki, bu hedeflerimizin birçoğunu da ulaştık.

ENDÜSTRİ 4.0’DA DA ÖNCÜ OLACAĞIZ

Bugün 15 ülkedeyiz, 2020’ye kadar 50 ülkeye yayılmayı hedefliyoruz. Birçok konuda olduğu gibi sektörümüzde Endüstri 4.0’da da öncü olmak için çalışıyoruz. Elbiselerin el değemeden depolandığı ve araca el değmeden yüklendiği bir yapıya sahibiz. Dijital teknoloji, yapay zeka, big data dediğimiz yapı bu çözümlerin dışında farklı çözümler sunmaya başladı. Biz de Ekol olarak bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz.

LOJİSTİK 4.0 ARTIK DÜNYADA EKOL ADINA TESCİLLENMİŞ BİR MOTTODUR

Hedefimiz teknolojinin bize vereceği yetkinlikle rekabette bir adım daha öne geçmek. Yeni logomuzla yeni anlayışa yeni döneme uygun daha yetkin bir yaklaşım getirmeye çalıştık. Lojistik 4.0 artık dünyada Ekol adına tescillenmiş bir mottodur.

HEDEFİMİZ 2 YIL İÇİNDE 10 BİN ARACA ULAŞMAK

Hedefimiz 2 yıl içinde 10 bin araca ulaşmak. Yıllık ortalama yüzde 20’nin üzerinde büyümeyi başarıyoruz. Halihazırda 15 ülkedeyiz. 2020 yılında 50 ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz. Lojistikte olmazsa olmaz insan unsuru dışında teknoloji kullanmak zorundayız. Ülkemizin sektöründe ilk Ar-Ge merkeziyiz. Sektörümüz artık teknolojinin önemini her geçen gün daha iyi kavramış durumda. Araç takip sistemlerinde geldiğimiz nokta şu an en yüksek nokta. Ekol, dünyadaki en yetkin şirketlerden biri.

YEŞİL LOJİSTİK İLE HER AY 365 BİN 500 AĞA KURTARIYORUZ

Hat geliştirme ve çözüm konusunda Avrupa’da lideriz. Amacımız hava taşımacılığına yönelik İran ile Avrupa arasında bir hava köprüsü kurmayı hedefliyoruz. Yeşil lojistik ile her ay 365 bin 500 ağa kurtarıyoruz. Yalova-Köstence-Poti arasında hat kuracağız. Her ay 850’dan futbol sahasından fazla ormanı kurtarıyoruz. Her ay dünyanın etrafında 360 kere dolaşacak kadar yakıtı tasarrufu ediyoruz.

DEPO ALANIMIZI 1.5 MİLYON METREKAREYE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

Avrupa’da lider lojistik şirketi olmak için şu an 5 bin 500 olana araç sayımızı 10 binin üstüne çıkarmak istiyoruz. Gemi sayısını 6’dan 11’e çıkarmak, 1 milyon metrekare olan depomuzu 1.5 milyon metrekareye çıkarmak istiyoruz. Bu yatırımlarla hedefimiz 2020 yılında 1.5 milyar euro ciro yapmak.”

Etiketler :