Henkel, 2017 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

Henkel, 2017 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

Henkel sürdürülebilirlik performansını bir kez daha artırdı. 50 binden fazla çalışan, Henkel’in sürdürülebilirlik elçisi olarak hizmet veriyor. Henkel, okyanuslardaki plastik atıkların önüne geçmek için işbirliği geliştirdi.

Henkel İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Kurulu Başkanı Kathrin Menges, “2017 yılında, sürdürülebilirlik stratejimizi uygulama ve sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşma konusunda büyük ilerlemeler kaydettik. Birçok uluslararası derecelendirme kuruluşunun başarılarımızı mükemmel derecelerle takdir etmesinden ve Henkel'i sürdürülebilirlik alanında dünyanın lider şirketlerinden biri olarak görmesinden dolayı gurur duyuyoruz” dedi.  

SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞER YARATMAK

Henkel; müşterileri, çalışanları, hissedarları ve tüm toplum için sürdürülebilir değer yaratmak istiyor. Aynı zamanda, verimliliğini de 2030 yılına kadar üç katına çıkarmayı planlıyor. 2017 mali yılında, Henkel bir kez daha 2020 için orta-dönem hedeflerine ulaşma yolunda güçlü ilerlemeler kaydetti (2010 ile karşılaştırıldığında):

-Enerji tüketimi ve CO2 salınımında (bir ton ürün başına) yüzde24 düşüş sağlandı.

-Atık hacmi (bir ton ürün başına) yüzde32 oranında azaldı.

-Su tüketimi (bir ton ürün başına) yüzde24 oranında düşürüldü.

-İş güvenliği (çalışılan milyon saat başına) yüzde17 artırıldı.

-Net satışlar (bir ton ürün başına) yüzde5 oranında artış gösterdi.

-Genel olarak, Henkel yaratılan değer ve bunun oluşturduğu çevresel ayak izi arasındaki ilişkiyi, 2010 yılına göre yüzde43 oranında artırdı. Henkel, 2020 yılına kadar kaynak verimliliğini de yüzde75 oranında artırmayı planlıyor.

Paris İklim Sözleşmesi çerçevesinde ve uluslararası toplum tarafından üstlenilen yükümlülük uyarınca küresel ısınmayı iki derecenin altında kalacak şekilde sınırlandırmak için, Henkel de iklimin korunmasına aktif katkı sağlama konusunda kararlı. Henkel, bu nedenle gerçekleştirdiği üretimde karbon ayak izini 2030 yılına kadar yüzde75 oranında azaltmaya odaklanıyor. Henkel öte yandan yine 2030 yılına kadar, üretimde kullandığı elektriğin yüzde100'ünü yenilenebilir kaynaklardan tedarik etme konusunda çalışıyor. Bu amaç için öncelikli hedef 2020 yılına kadar yüzde50'lik orana ulaşmak. Henkel iklime duyarlı bir kuruluş olma yolunda uzun dönemli vizyonunu da koruyor.

50 BİNDEN FAZLA ÇALIŞAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ELÇİSİ OLARAK EĞİTİLDİ

2017 yılında kaydettikleri ilerlemeyi, öncelikle çalışanlarının sürdürülebilirliği güçlü bir şekilde sahiplenmelerine borçlu olduklarını söyleyen Kathrin Menges “2012 yılından beri, 50 binin üzerinde çalışanı sürdürülebilirlik elçisi olarak eğiterek Henkel'in bugüne kadarki en büyük eğitim girişimlerinden birini gerçekleştirdik. Öte yandan çalışanlarımıza sadece sürdürülebilirlik konusunda bilgi aktarmakla yetinmek istemiyoruz. Onları, bu bilgiyi sosyal katkı sağlamak adına çalışma arkadaşlarıyla, tedarikçilerle, müşterilerle ve hatta okul çağındaki çocuklarla paylaşmaya teşvik etmek istiyoruz. Bu, sürdürülebilirlik konusunun, her bir çalışanın gündelik faaliyetlerinde daha büyük bir rol oynaması için önemli bir adım” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Henkel, çalışanlarının yanı sıra ortaklarını da değer zincirine dahil ediyor. Örneğin, Henkel, okyanuslardaki plastik atıkların önüne geçmeyi ve yoksulluk içindeki insanlara fırsatlar yaratmayı amaçlayan sosyal bir girişim olan Plastic Bank ile beraber çalışıyor. Haiti'deki gibi toplama istasyonlarında yerel topluluklar topladıkları plastik atıklar karşılığında para alabiliyor, topluma bağış ya da sosyal hizmet sunulmasını sağlayabiliyorlar. Toplanan plastik atıklar, döngüsel ekonomiyi desteklemek için geri dönüştürülmüş malzemeler olarak tekrar kullanım için işleniyor.

HENKEL, ULUSLARARASI DERECE VE ENDEKSLERDE LİDER KONUMUNU TEYİT ETTİ

Henkel’in sürdürülebilir iş uygulamaları ve çalışmaları bağımsız sürdürülebilirlik uzmanlarını, derecelendirme kuruluşlarını ve sermaye piyasalarını etkiledi: Henkel Dünya ve Avrupa Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri'nde, “Ev Ürünleri ve Kişisel Ürünler” kategorisinde endüstri grup lideri olmayı başardı. Henkel, ayrıca aşağıdaki sürdürülebilirlik endekslerinde de yer aldı:

-ECPI Endeksleri,

-Ethibel Sürdürülebilirlik Endeksleri,

-Euronext Vigeo Eiris Sürdürülebilirlik Endeksleri,

-17. kez üst üste FTSE4Goog Etik Endeksi

-Global Challenges Endeksi,

-MSCI ESG Liderleri ve SRI Endeksleri,

-STOXX Küresel ESG Liderleri Endeksleri

Etiketler :