İDO, 47.5 milyon yolcuya e-Dönüşüm ile hizmet verecek

İDO, 47.5 milyon yolcuya e-Dönüşüm ile hizmet verecek

Yılda 47.5 milyon yolcuya hizmet veren İDO, FIT Solutions ile başladığı işbirliğinde zamandan ve giderlerden tasarruf ediyor. FIT Solutions’dan e-Fatura, e-Defter ve e-Bilet hizmetleri alan İDO, 120 bin sayfa defter kaydı ve 1000 adet fatura basımını e-Dönüşüm ile dijitalleştirdi. İDO böylece günde yaklaşık 1.5 saat zamandan tasarruf sağladı.

FIT Solutions ile İDO’nun işbirliği sonucunda yıllık 47.5 milyon yolcuya biletleme yapan işletme, e-Fatura ve e-Defter hizmetlerinden sonra e-Bilet hizmetini de almaya başladı.

İDO, YILLIK 30 BİN TL KADAR TASARRUF SAĞLIYOR

1530 çalışanı olan İDO, FIT Solution’tan aldığı hizmetler ile yılda 120 bin sayfa defter ve 1000 adet fatura basmaktan tasarruf edecek. E-Fatura’nın IDO’ya yansıyan asıl faydası posta, arşiv ve raporlama maliyetlerinden kurtulma, ayrıca hızlı gönderim ile zamandan tasarruf olarak belirtiliyor. E-defter hizmeti ile eskiden bir dönem defterinin yazılması bir hafta sürerken, artık iki saat içerisinde yazılabiliyor. Noter tasdiki ve defter ciltlenmesi gibi maliyetlerden de FIT Solutions çözümleri ile kurtulan İDO, yıllık 30 bin TL kadar tasarruf sağlıyor. Ayrıca istenilen zamanda defterlerin istenen döneme ve belge tipine göre detaylara inilebiliyor.

e-Fatura hizmeti kullanarak günlük 1 saat kadar tasarruf ettiğini açıklayan İDO, e-Defter hizmeti ile de günde 20 dakikalık zaman tasarrufu yakaladığını belirtiyor.                   

İDO Kıdemli Genel Muhasebe Uzmanı Burak Ülgen, “Projeler hedeflendiği şekilde gayet başarılı sonuçlar verdi. E-fatura ve e-defter ile işgücü, zaman ve kağıt tasarrufu sağlandı. Şu anda da işini gerçekten iyi bilen uzman bir ekiple iletişim halinde sistemlerimiz çalışmaya devam ediyor” diyor.

E-BİLET PROJESİ

İDO Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri Yöneticisi Mehmet Akif Erek ise FIT Solutions ile yaptıkları işbirliği konusunda, “Halihazırda devam etmekte olan bir e-bilet projemiz var. Bu projeyle sektörümüzde bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. E-bilet projesi ile öncelikli olarak hedefimiz, yolcularımızın kağıt bilet alma zorunluluğundan kurtarılması. İkinci büyük fayda ise, arşivleme tarafında ikinci nüshaların basılması ve saklanması ihtiyacının ortadan kalkması ile sağlanmış olacak. Sürekli işbirliği ile de mevcut sistemlerimizin en güncel şekliyle ve hatasız bir şekilde çalışır halde kalması, bununla birlikte e-dönüşüm alanında ortaya çıkabilecek yeni iş fırsatlarının birlikte değerlendirilmesi hedefleniyor” diye konuşuyor.

Etiketler :