İffet Türken: “Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler üreticisiyiz”

İffet Türken: “Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler üreticisiyiz”

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) tarafından düzenlenen 2. Treyler Zirvesi’nde konuşan Kassböhrer Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken şunları söyledi: “Öncelikle Alman şirketi olarak bu zirvede bulunmaktan çok mutluyuz. Ama daha önemlisi bu Alman şirketinin sahibi yüzde 100 bir Türk şirketi ve bu çok daha önemli. Kässbohrer’in ismi Avrupa’nın ve Almanya’nın treyler endüstrisi ile ortak sayılan bir isim, treyler mühendisliğini oluşturan bir isim. Baktığınız...

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) tarafından düzenlenen 2. Treyler Zirvesi’nde konuşan Kassböhrer Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken şunları söyledi: “Öncelikle Alman şirketi olarak bu zirvede bulunmaktan çok mutluyuz. Ama daha önemlisi bu Alman şirketinin sahibi yüzde 100 bir Türk şirketi ve bu çok daha önemli. Kässbohrer’in ismi Avrupa’nın ve Almanya’nın treyler endüstrisi ile ortak sayılan bir isim, treyler mühendisliğini oluşturan bir isim. Baktığınız zaman mottomuz ‘Enginuity’dir. ‘Engineering’ mühendislik Kässbohrer’den gelir, ama Kässbohrer’i 2002 senesinde bünyesine katan Tırsanın da ‘ingenuity’ yani hünerli olmak ve çok yönlülük özelliği vardır, dolayısı ile bu ismin birleşimidir. Bugün Almanya’da Kässbohrer’in marka bilinirliği yüzde 97’dir. Ama daha da önemlisi 2002 senesinden bugüne arada geçen dönemde bunun arkasındaki en önemli şey Avrupa’daki bir takım üreticilerin bizzat bize gelip, siz Kässbohrer’i çok başarılı kıldınız, ‘biz zor durumdayız bizimle ilgili böyle bir şey düşünür müsünüz?’ demiş olmalarıdır. Bu çok önemlidir çünkü markayı hep daha ileri taşıdık ve daha önce olduk, yani Tırsan’ın lider kimliğini yine burada da kullandık” dedi.

“AVRUPALI HİÇBİR MARKANIN GİTMEDİĞİ RUSYA’YA YATIRIM YAPTIK”

İffet Türken, “Avrupa’nın 3 ülkesinde 4 üretim tesisine ve en fazla ürün çeşitliliğine sahip şirketiz. Bununla birlikte 55’ten fazla ülkeye ihracat yapar hala geldik. Biz buna Ulm’den Seul’e diyoruz sadece Avrupa değil, Avrupa dışına da ihracatlarımızı yapıyoruz. Öte yandan Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler üreticisiyiz. Örneğin, Polanya’da ADR’li Alüminyum Tanker segmentinde pazar lideriyiz. Almanya’da ciddi anlamda perdeli tenteli ürününde büyüdük, Rusya’da tüm pazar düşerken pazar payımızı artırdık. 1998 senesinde Almanya Goch’ta yatırım yaptık. Yatırım yaparken, yaklaşık bir buçuk senelik süren bir pazar araştırması gerçekleştirdik. Böylece 20 senelik üretim tesisimizi açtık. Bunu destekleyen Avrupa’daki en geniş ürün gamına sahip Türkiye’de bulunan üretim merkezimizdir. Biz geçen sürede yatırımımızı, Avrupalı hiçbir markanın gitmediği Rusya’ya yatırım yaptık. Çünkü Rusya pazarının büyüyeceğini düşünüyoruz. Bununla beraber oradaki kullanıcılarında, kendi ülkelerine ve bölgelerine yönelik olmak üzere kaliteli ürünleri kullanmaya ihtiyacı var ve bunu yapabilmek yine hünerlilik gerektiriyor. Rusya için yaptığımız damper 32m3, Avrupa ve Türkiye’de ise 22m3-24m3’tür. Buda gittiğiniz ülkenin ihtiyaçlarını çok iyi anlamanız gerekiyor” diye konuştu.  

ALMANYA’DAN 19 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

İffet Türken sözlerine son olarak şunları ekledi: “Bunu burada gururla söylemek istiyorum, 1893’te treyler üretiminin başladığı Ulm’e geri dönüyoruz ve Almanya’daki ikinci tesisimizi burada açıyoruz. Daha doğrusu seri üretime başlıyor olacağız.  Çünkü Almanya büyük, Güney Almanya ve Avrupa’nın Güneyine teslimat yapıyor olmanız için hizmet verebiliyor olmanız lazım. Almanya’dan 19 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bunun arkasında, Ar-Ge gücümüz, yalın üretim ve bunun operasyonel mükemmellikle birleştirilmesi yatmaktadır. Dolayısıyla bizim Almanya’da IAA’da “Trailer Inovasyon” ödülünü almamız 20 yıllık tecrübemizin sonucudur. Bizim gittiğimiz yerde üreticiler olarak, üründen önce satış teşkilat ve satış sonrası alt yapısını oraya götürmemiz gerekiyor. Örneğin bizim yol yardım hizmetimiz tüm Avrupa’da 12 bin noktada 7/24 saat 12 farklı dilde hizmet vermektedir. Türkiye taşıyıcı gücümüz ve burada yatırımlarımız devam ediyor.  2014 senesinde KTL yatırımı gerçekleştirdik, 10 milyon eur’luk bugün Avrupa’daki en modern paslanmazlık garantisi veren tesis Tırsan’ın tesisidir. Yine bu sene metaliz asyön yatırımımızı açtık. Buna sahip Avrupa’daki tek treyler üreticisiyiz.”

Etiketler :